iPhone 8 akkumulátor és egyéb problémák


#1

Hello!

Van egy iPhone 8-as készülékem iOS 11.4.1 rendszerrel, amit január 16-án vásároltam meg… A telefon akkumulátora 239 töltési ciklus alatt elhasználódott 10%-ot. Ezt a készülék akkumulátor menüpontjában írja. De ha megnyitom a BatteryCoconutot, akkor ott meg csak 8,1% az elhasználódottság. Ebben az esetben melyiknek lehet hinni?
A másik problémám az lenne, hogy a telefon random rezgéseket produkál, mint amikor mondjuk kapok egy messenger üzenetet, de nem kapok értesítést.
A másik idegesítő szokása a készüléknek, hogy tokban vagy tok nélkül használva a készüléket a készülékből kicsúszik a Lightning kábel plusz még olyan is előfordul, hogy felteszem tölteni, és felvillan a töltés jele aztán eltűnik, és ezt elég sokszor megcsinálja egymás után, addig amíg nem húzom ki és dugom be újra a töltőkábelt.
Az utóbbi 2 problémát kb 2-3 hónapja csinálja.

Az lenne a kérdésem, hogy ezekkel hibákkal érdemes szervizhez fordulni? Esetleg pénzvisszatérítést igényelni, ha a szerviz úgy gondolja, hogy a készülék javításra szorul?


#2

Szia Dave!

10% esés nem kevés, de normálisan mondható, ha közel 1 éves készülékről van szó. Majd lehet hozzászól itt más is, hogy esetleg az ő iPhone 8-asa milyen állapotban van. Nyilván az Apple akkumulátor menüpontjának higgyél, az a mérvadó.

A random rezgésre nem tudok tippet adni, valami szoftveres hiba lehet, tedd fel majd a most megjelenő iOS 12-t, ha továbbra is tapasztalod, akkor érdemes újratelepíteni a készüléket.

A töltéssel kapcsolatban több mint valószínű, hogy zsebpiszok ment a Lightning csatlakozóba. Valami vékony fával, mondjuk fogpiszkálóval, szedd ki belőle. Jó lenne nem fémet használni, mert vezeti az áramot :slight_smile:

A szerviz sosem ad visszatérítést, csak ha már a 10. javított, kicserélt készüléket kapod és még garanciális. Amennyiben garanciális, érdemes a hivatalos garanciális szervizeket felkeresned.

Remélem tudtam segíteni,

Admin


#3

Nekem, 2017 Szeptember 22-en vasarolt iPhone 8-asom battery menupontjaban a Maximum Capacity az 98%.


#4

Nekem is iPhone 8-asom van, a legújabb IOS 12 van fenn és az akkumlátor menü azt írja, hogy 93%-os csak az akksim. Ez azért érdekes, mert kb két - három hete még 98%-ot írt. Nem tudom hirtelen mitől esett 5%-ot. Novemberben lesz egy éves a telefonom.


#5

Azt hol írja, hogy hányszor volt töltve?


#6

nézd meg coconutBattery-vel például: https://szifon.com/2016/03/13/coconutbattery-ellenorizd-a-macbook-vagy-akar-az-iphone-ipad-akkumulatorat/


#7

Nekem ezt irja a coconut:


#8

Megnéztem és azt írja, hogy 226 töltés volt eddig, az akksi pedig 94%-os. Tehát 1% eltérést mutat a gyári akkumlátor appal szemben. Ez normális egy 10 hónapos készüléken?


#9

Ha azt mondjuk, hogy nem normalis, mert 300 ciklusnal kellene jarnod, hiszen minden nap toltened kellett volna, akkor orulni fogsz? Esetleg ha azt mondjuk, hogy nem normalis, mert nem lehetne benne 40-50 toltesi ciklusnal tobb, hiszen hogy merted minden nap hasznalni a telefonodat, az jobb? Ha az akkud, gyorsan romlik (kb 6 honap alatt, kb 80% ala esik), az normalis, minden mas a hasznalati parameterektol fugg. Mennyi ideig volt hidegben a keszulek, volt-e huzamosabb ideig napra kirakva, mennyit hasznaltad, mennyire volt egyenletes a merules, stb stb. Az akkumulator egy igen bonyolult kemiai szerkezet.


#10

Az akku, ahogy @Czo is írta, rohadtul bonyolult szerkezet.

Május 21-én vásárolt X-em esetében az iOS 12.1 97%-ot mutat, a coconutBattery ezzel szemben viszont 98,1%-ot és 121 töltési ciklust.

Szóval kb. ökölszabályként az 1 év - 15-20%-os veszteség elfogadható, ha nincs extrém körülményeknek kitéve a készülék.