iPhone 8 Plus iOS 13 nincs szolgáltatás

Sziasztok! Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? Eddig soha nem volt bajom a telefonnal, de ios 13 óta naponta kb 15-20x kell ki-be kapcsolnom a telefont, mert nincs térerő és megszűnik a szolgáltatás. Rohadt idegesítő, mert nem tudom percenként nézni, viszont nem vagyok ezáltal elérhető. Kérem ha valakinek van tapasztalata segítsen. Köszönöm: Gergő

Tapasztalatom az nincsen vele, de kipróbálhatnád a 13.1 beta-t hátha azon már jó. Bukni nem fogsz, mert ha azon sem jó akkor max visszateszed azt ami most van fent és minden marad a régiben. Csak mielőtt neki állsz, csinálj komplett biztonsági mentést a mostani helyzettel. (pl jelszavas iTunes a pc-re)

érdemes lenne elsőként az ebben a cikkünkben leírtakat végigzongorázni – de már alig 1 óra, és érkezik a 13.1 is.

Ja! Akkor nem kell beta, talán az megoldja.

Köszönöm a válaszokat. Mindent kipróbáltam, de sajnos így is sokszor eldobja a hálózatot, remélem a frissítés megoldja és nem a telefon adta meg magát.

A remény hal meg utoljára, de azért szurkolunk, hogy csak a 13 legyen a ludas, meg én. :grinning:

pár perce megjelent az iOS 13.1, azt is próbáltad?

Köszönöm! Remélem! :grinning::wink:

1 kedvelés

Sziasztok. Sajnos azóta is fennáll a probléma. És azóta volt 2 frissítés is. :confused:

Nálunk is ez van , de több helyen másutt is I8. Egyelőre azt a megoldást találtuk ki, hogy kikapcsoltuk a 4G-T és csak 3G vel használjuk, így működik , de nevetséges, hogy ilyen van …

Én 2hete vettem I8-at,akkor jó volt úgy emlékszem!Azóta felment a 13.2,és már többször találkoztam a nincs hálózat hibával!Olyankor repülőgépes mód be-ki,meg a mobilhálózat is,és megjavul.Szóval nem hiszem hogy telefon hiba lenne,ahhoz túl sok példányt érint.

Köszönöm, akkor átpattintom 3G-re, de tényleg nevetséges. Csak azt nem értem, hogy már a második frissítés volt és semmi javulás. Feleségem i8plusz hibátlan. Ha bárkinek van fejleménye szóljon. Köszönöm.

Kuldtel reportot? Mindenki kuldjon reportot, mert nalam itt 3 iPhone 8 van a elerheto tavolsagban, de egyik sem produkalja a hibat. Igaz, egyik sem az itthon forgalmazott europai modell. Szoval lehet, hogy nem tudnak rola, hogy mennyi embert erint.

Szia. Őszinte leszek én egy egyszerű felhasználó vagyok és nem nagyon tudom ezeket, hogy hogyan kell.

@Gege11 így:

Köszönöm.

Milyen szolgáltatónál vagy egyébként? Első tippem telenor :smiley:

Ugyanez a hiba nálam is. Telenor.

Mindig a Telenornál vannak ilyen hibák sajnos. Én nem értem miért változtat vagy az Apple vagy a cég kommunikációs eljárásaikon, nyilván ezek miatt hibásak a szoftverek. Mert nem kommunikálnak egymással vagy nem időben. Telekomnál nincs hiba. Sajnos ezt jelezd a Telenor és az Apple fele is.

Nekem vodafonnal van ugyan ez a hiba.Úgy vettem észre hogy telefonálás után jelentkezik! Hiba esetén repülőgép mód be-ki,utána addig jó míg nem telefonálok!Lerakom a telefont,képernyő lezár/lekapcsol,pár perc múlva mikor megnézem,már nincs szolgáltatás.