iPhone SE kikapcsolt, azóta se kép, se hang

Sziasztok!
Vasárnap este 10 körül 78%-on állt a telefon akkuja,mikor letettem a polcra.Reggelre ki volt kapcsolva,és azóta sem sikerült reagálásra bírni.Se a gombokra,se a töltőre nem reagál.A számítógép sem ismeri fel,olyan mintha nem is csatlakoztatnám a kábelt hozzá.Szerdán szétszedtük,az akkun 0,00V-ot mértünk.Ma jött hozzá új akku,de azzal sem reagál semmire,pedig felraktam töltőre is.Akku nélkül sem kapcsol be töltőről.
Lehet hogy végleg vége?

Probaltad mar kitakaritani a lightning csatlakozot? Valamilyen relative meleg de nem vezeto alkalmatossaggal piszkald ki a tomoritett porcicakat/ruhacernadarabokat/stb. Pl. fa fogpiszkaloval.

én még sosem láttam olyan akkut, amelyiken 0,00V-ot lehetett mérni, főleg egyik napról a másikra, feltöltött állapotáról. ez nem jelenti azt, hogy nincs ilyen, de magától szerintem ennyire, szó szerint nullára nem merülhet le ennyi idő alatt.

a hiba oka lehet a dock, vagy a töltésvezérlő IC is, de látatlanban találgatni felesleges.

Kitakarítottam a csatlakozót is,de mint írtam,vadonat új akkut raktam bele.A régi akkunál maga a cella csatlakozóin ott figyelt a ~4 volt,de a csatlakozón már 0,00V-ot mértem.Tehát az akku tetején levő elektronika elájult.Viszont az új akkuval sem kapcsol be.Rendeltem töltésvezérlő ic-t,majd azt is kicserélem,hátha.

azért az akku több összetevőből áll, mert az elektronika után még ott van a csatlakozó kábele is, tehát nem biztos, hogy az elektronikája volt a hibás.

ha maga a cella ezek szerint rendben volt, és az elektronika halt meg, az könnyen lehet valami túlfeszültségtől például, ami kiütött egy biztosítéknak minősülő ellenállást mondjuk az elektronikáján. mivel az akku elektronikájára meg a készülék alaplapján lévő töltésvezérlő IC szabályozza, hogy milyen V/A menjen rá, valami alaplapi gond lehet mögötte, de még az sem biztos, hogy a töltésvezérlő IC a ludas. az meg akkor adott esetben nem biztos, hogy csak az akkunak ártott. a töltésvezérlő IC meg magától szintén nem hibásodik meg, tehát érdemes lenne a feszültségforrásig, a dock csatlakozó lábaiig visszavezetni a problémát. első körben tehát egy új dock. ha az nem, akkor az alaplapon végignyomozni, ahogy eljut a dock-ról az akkuig.

Az akku közvetlen az alaplapra csatlakozik!Tehát nem a dokk panel felől jön az áram,ha akkuról üzemel a telefon.Vagy tévedek?Illetve a dokkon keresztül is a töltésvezérlőhöz megy az áram,nem az akkuhoz közvetlen.Elvileg az az ic határoz meg minden irányú áramot az akku és az alaplap között,ha jól értelmezem a funkcióját.

mint korábban már írtam, látatlanban csak találgatni lehet, aminek nincs sok értelme. mivel másik akkuval sem kapcsol be, így az leginkább alaplapi hibát jelez, vagy lehet az akku hibája is, ez ennyiből nem állapítható meg. de mivel azt is írtad, hogy töltőre dugva sem kapcsol be, így az meg lehet még dock hiba is a töltésvezérlő IC-n felül, ha az új akku esetleg nincs feltöltve, hiszen ha el sem jut az IC-ig a hálózati adapterről a feszültség a dock miatt ugye, akkor még ha egyébként nem IC hiba, akkor sem töltene. ha az új akku fel van töltve, akkor alaplapi hiba.