iPhone8+ fotók mentése iCloud-ba!?

Sziasztok!

Az iPhone SE után most egy iPhone 8plus-t használok, és egy olyan problémával találkoztam amire eddig nem találtam megoldást ezért fordulok hozzátok!

Sokat fotózok a telefonnal és azt rögtön az iCloud tárhelyre töltöm így sokkal egyszerűbben hozzáférek a fotóimhoz. Az SE telefonnál minden flottul megy, a 8plus-nál viszont az tárhelyre JPG helyett JPEG formátumban és 12Mp helyett 3Mp felbontásban menti a képeket. A két telefon beállítása teljessen egyforma, és a 8-as is 12Mp fotókat készít mert ha mondjuk elküldöm Google drive-ra akkor oda 12Mp JPG fotót tölt fel, viszont az iCloudból letöltve már csak 3Mp JPEG formát kapok!
Tud erre a problémára valaki megoldást?
Köszönöm előre is!

Mit jelent az, hogy az iCloudbol letoltve? A Photos.app tolti le a Macen? Hogyan toltod le?

Szia Czo!
A fotózás után a képeket a telefon feltölti az iCloud tárhelyemre. A laptopom Windows oprencerrel megy, ezen a böngészőn keresztül lépek be az iCloud fiókomba és így töltöm le a fotókat a laptomra. Az SE-nél készült képek teljes valójukban letöltődnek a 8plus esetében viszont csak kisebb formátumban töltődnek le ami annyit jelent, hogy ebben a formátumban van ott tárolva és nem az eredeti méretben.

Ha modositod az User-Agentjet a bongeszodnek, hogy Mac-nak mondja magat, akkor a valodi, nagy meretu HEIC allomanyt fogod megkapni letolteskor. Ezt nem tudom, hogy mivel tudod megnyitni azon a platformon. Szerintem, ha a beallitasokban kikapcsolod a HEIC hasznalatat (a kameranal van ilyen opcio), akkor ugyonugy fog mukodni minden, mint a korabbi keszulekeden.

2 kedvelés

Szia Czo!

Wow, a problémát megoldottad :slight_smile: A két telefon között az volt a egyetlen külömbség, hogy a Kamera beállításánál az SE-nél még nem lehetett formátumot választani. Itt a Nagy hatékonyság helyett a Leginkább kompatibilis módot választva már nem a HEIC állományt használja és így 12Mp JPG ment az iCloudba .
Köszönöm a segítséget!

1 kedvelés

This topic was automatically closed 2 days after the last reply. New replies are no longer allowed.