IPSW letöltése iPhone 8-hoz

Sziasztok. Kis segítséget kérnék. Nem teljesen ide tartozik de remélem tudtok segíteni. Most akarom újra húzni a telefont. Letöltöttem az ipsw-ről az i8-hoz tartozó firmwarekat. Miben különbözik a global és a GSM? Melyiket telepítsem? Telenor függő a készülékem.

Nehany chip masabb a ketto valtozatban. Ugy emlekszem (de csak emlekszem), hogy a letoltott ipsw mind a ketto esetben ugyonaz (ezt lehet ellenorizni valamilyen file osszehasonlitoval). Ugyonakkor az egesz folyamatban van vedelem, igy nem fogja ratolteni a masik keszulekre valo firmwaret.

A modellszamot egyebkent meg tudod nezni Finderben/iTuensban egyarant, a General fulon (magyarul talan Altalanos?) ha rakattintassz a tipus szamra, akkor elvileg atvalt a kiiras masra es ott a sor vegen ott lesz a modell azonosito. Esetedben ez ugye iPhone10,1 es iPhone10,3 lehet. Regebbi iTunes eseteben pedig a Summary fulon (Osszesito magyarul talan?) levo informaciok valamelyikere rakattintva lehett ezt a szamot elocsalni (erre mar nem emlekszem).

nem teljesen értem, miért nem az iTunes-ra hagyod, hogy letöltse az IPSW-t. az ugyanis biztosan a megfelelő lesz hozzá. illetve:

Nem is tudtam hogy az iTunes is tudja

hát de miért ne tudná? :slight_smile: a felhasználónak semmi szüksége arra, hogy IPSW-ket töltögessen le, épp azért, mert csak felesleges feladat lenne számára kinyomozni, hogy melyiket kell letöltenie. az iTunes ezt amióta iPhone létezik, azóta megteszi automatikusan.

És hogy kell csinálni? Bocsi a tudatlanságomért de ez az első újra húzásom gépről

Eddig csak visszaállítását csináltam telefonon