Ismét frissül a Unicode szabvány: 230 új emoji érkezik idén

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/02/18/ismet-frissul-a-unicode-szabvany-230-uj-emoji-erkezik-iden/

Immáron véglegessé vált a 2019-ben megjelenő 230 új emoji listája. A Unicode Consortium által elfogadott emojik közt szerepelnek a már előzetesen beharangozott jelöltek, mint például a flamingó, a vidra vagy épp a vakvezető kutya. A kör és a kocka szimbólumok is új színekben lesznek elérhetőek, illetve a sokak által hiányolt fehér szívet is használhatjuk…

Remèlem nem csak ezzel foglalkoznak epölék,hanem a stabilitással és a gördülékenységgel is. Néha az XS úgy beszaggat,hogy rossz nézni. Régebben ilyen nem volt…Ellenben ez a sok moji nagyon kell… :roll_eyes:

Látható tehát, hogy az új emojik most sem az Apple hóbortja miatt jelennek majd meg, hanem azért, mert a mögöttes Unicode szabvány maga frissül, ami akkor is tartalmazná az új karaktereket, ha az Apple (illetve a többi cég) nem rajzolna az új jelekhez saját képecskéket.

Hagyjad Jadeye…nem lehet nekik megmagyarázni. Egy ilyen cikk megjelenésénél nincs olyan hogy valaki ne írjon hozzá hasonlót mint az előtted szóló.
Ezeknél a cikkeknél le is tilthatnátok a hozzászólásokat mert a 99%-a értelmetlen. :smiley:
Cikkbe is le van írva, 100x el lett már mondva de nem tudják feldolgozni.

1 kedvelés

Valami kereséses megoldásban az emojik kozott érdemes volna elgondolkodni. Ennyi emoji kozott mire megtalálom a nekem megfelelot addigra elfelejtem mit is akartam írni… :slight_smile:

Régebben volt hogy bírtam egy szót aztán mikor rányomtam hogy jöjjenek fel az emoji karakterek akkor zöldre váltott szó, arra rányomva kicserélte emojira. Viszont néhány frissítés óta nálam ez nem működik. Ha egy mondatban több szó is volt amire talált emojit akkor végignyomkodva az összeset ki lehetett cserélni.

Ez a funkció továbbra is működik. Lehet, hogy nem pontosan (ékezetekkel együtt) írod le a szót. Függ a beállított billentyűzet nyelvtől is.

Tudom, itt nem túl népszerű dolog szeretni egy új emojikészletet, de én őszintén örülök a lajhárnak és a flamingónak, mert a kedvenc állataim. :slight_smile:

1 kedvelés

Csak pusztán kiváncsiságból: kb összesen hány emojit tartlalmaz a teljes unicode ?

https://www.unicode.org/emoji/charts-12.0/emoji-counts.html

nyilván ebben az összegszerűségben külön számolják a bőrszín lehetőségek adta összes lehetőséget is.