Ismét rekordot döntött az Apple, íme a 2021. első negyedévi eredményük

Eredetileg itt jelent meg: Ismét rekordot döntött az Apple, íme a 2021. első negyedévi eredményük - Szifon.com

Az Apple hivatalosan is beszámolt 2021 első negyedévi bevételeiről, amelyek főként az ünnepi vásárlási szezon számait mutatják. 2021 első pénzügyi negyedévére vonatkozóan az Apple rekordmennyiségű, egészen pontosan 111,44 milliárd dolláros bevételt és 28,76 milliárd dolláros nyereséget produkált. Ezzel az Apple ismét rekordott döntött. A bevételek összesen 21%-kal növekedtek éves összevetésben, az egy részvényre jutó eredmény…

Mi van? Valamit rosszul tudok? Az első negyedév az nem az első 3 hónap? Nálam még csak február 1 van, lemaradtam valamiről? :crazy_face: A pénzügyi negyedév az ott a valós év 4. negyedéve?

rosszul tudod, és a cikkben is le van írva, hogy október-november-december az első negyedév.

Az üzleti év az az időtartam, amelyről a vállalkozásoknak éves beszámolót kell készíteniük. Az üzleti év fordulónapja elsősorban az ország jogszabályaitól, azontúl pedig a vállalat vezetésétől függ, hiszen a különböző országok törvényei nem mindig követelik meg, hogy az éves beszámolóra vonatkozó üzleti év egybe essen a naptári évvel. A nemzetközi színtéren a szeptember tűnik a legkedveltebb záró hónapnak. Különösen a kereskedők körében nem népszerű a naptári év szerinti beszámoló, hiszen december végén a készletek, a követelések és kötelezettségek mértéke konzekvensen magasabb mint a többi hónapban. (Forrás: Wikipedia)

Igen köszönöm! Elolvastam és ezért is kérdeztem, erre a végén rá, mert akkor az Apple ebben is különcködik, vagy csak simán ott így van kitalálva mindenkinek?

ahogy olvashatod:

Az üzleti év fordulónapja elsősorban az ország jogszabályaitól, azontúl pedig a vállalat vezetésétől függ, […] a kereskedők körében nem népszerű a naptári év szerinti beszámoló

ha tovább olvasod a linkelt Wikipedia szócikket, azt is láthatod, hogy egyrészt teljesen bevett szokás az októberrel kezdeni, mert még a kormány is azzal kezd, másrészt a cégek maguk választhatják meg, nekik mi a megfelelő:

Az Egyesült Államok kormányának fiskális éve október 1-jén kezdődik, de gazdasági szektor maga választhatja meg az üzleti évének fordulónapját.

Nem feltetlen szokas kovetni a naptari evet, sott, nem csak ott nem, hanem itthon sem. Pl. itthon is elerheto a cegek penzugyi beszamoloja, van is erre letrehozott felulet, ami az “Elektronikus Beszamolo Portal” nevet viseli. Ha itt rakeresel a Vodafone Magyarorszagra (sajnos nem tudom, hogy ez a link mukodik-e, ha nem, akkor ra kell keresni), akkor lathatod, hogy a penzugyi ev naluk is aprilistol marciusig tart. Azaz, azt hiszem, hogy ok a 2020-as penzugyi evet zartak 2020 marcius 31-en, a 2021-eset fogjak zarni 2021 marcius 31-en.

nem inkább a 2019-eset 2020. március 31-én, a 2020-asat pedig 2021. március 31-én?

O, ezeknel az elcsusztatott eveknel nem tudom kovetni, hogy ki melyik iranybol es merre szamolja.