Itt a Mac Studio és az új Apple Studio Display

Eredetileg itt jelent meg: Itt a Mac Studio és az új Apple Studio Display - Szifon.com

Tavaly az Apple megmutatta, hogy hogyan képzelik el Apple Silicon chipekre alapozva a profiknak szánt hordozható gépeket az új MacBook Pro családdal. Egészen eddig azonban nem ismertük az Apple „Pro” Mac vonalának vízióját az asztali gépek vonalán. Tegnap este viszont mindez megváltozott, mert az Apple bemutatta a Mac Studio asztali Mac-et egy új Apple Silicon…

27-es méret eleve kicsi és még az ára is irreális. Persze ez nem nyekergős műanyag de akkor is. A többinek jó az ára, ez van elszállva.

Nagyon kiváncsi voltam, hogy milyen monitorral fognak előrukkolni, de sajnos nagy csalódás lett.

November óta vagyok monitorkeresőben, de nincs ami meggyőzött, ha esetleg valakinek van jó tippje azt szívesen fogadom!

A cél a 16-os M1 Pro kijelzőjéhez hasonló megjelenítő lenne - megfizethető áron -, bár tudom hogy ez így lehetetlen! :smiley:

Vajon Apple TV 4K mikor kap frissítést?

Én is így vagyok. Leginkább 27-es iMacre és mellé egy 27-es displayre vártam. Téged mi zavar legjobban a studio displayben? Mert engem az adobe RGB hiánya. Még agyalok ezen a széles P3 színtéren. Azért még szerintem meg kell nétni élőben. A mini LED hiánya szerinted érezhetően rosszabbat mutat majd a 16-os mbp-hoz képest? Neked mik az aggályaid vele? Ami ennél jobb és szóbajöhetne az az LG 32-es OLED-je, de jóval drágább, a Pro XDR-ről meg már ne is beszéljünk.

Mire számíthatunk?2db m1ultra vagy akkor legyen négy és az lesz a nonpluszultra :slight_smile:
Kiváncsi vagyok hova tudják még tuningolni :slight_smile:

A 60Hz zavar. Sose érdekeltek ezek a dolgok, de most használok egy 2016-os MacBook Pro-t és ezt az új gépet együtt, és rossz ránézni a régi gép kijelzőjére ha használtam egy pár órát az újat. Ilyen árkategóriában pedig már nem szeretnék ilyen kompromisszumokat kötni.

A legesélyesebb az EVE SPECTRUM még jelenleg is, de túl sok rosszat olvasni róluk a szállítás miatt… és az is csak 163ppi a Macbook 254 ppi-vel szemben. Tudom, nem létezik tökéletes monitor, de úgy vagyok vele, hogy egy ilyet nem 1 évre vesz az ember, így próbálnám a lehető legjobb lehetőséget megkeresni.

Mellesleg a Macbook és egy PS5 “kiszolgálása” lenne a cél nálam, ezért is erős opció a Spectrum. Tökéletes lehetne mindkettőre egyszerre, ha nagyobb ppi-vel rendelkezne.

1 kedvelés

Kár, hogy az M1 ULTRA - 1 magos teljesítményben ugyan ott maradt mint az M1. Ezért ez ijesztő…

Generáción belül? Nincs ebben semmi ijesztő. Majd jön az M2, ahol a magteljesítmény is növelik.

Még szerencse, hogy a híresztelésekkel ellentétben a Mac Mini-nek nem jött újabb verziója. Így marad a régi, meg a pénzem. :slight_smile:

1 kedvelés

nanotexturált üveg vs. normál üveg
Ha valakinek van személyes tapasztalata kérem ossza meg.

Végül is igazad lehet! Köszi!

Mom Park iCentre-ben néztem iMacet amin nanotexturált üveg volt. Úgy derült ki, hogy odahívtam az eladót, hogy miért ilyen életlen a képe. Rendesen olyan volt, mintha 10 évet romlott volna a látásom. Nagyon durván elrontja azt a karcos, éles retina látványt sajnos. Ott eldöntöttem, hogy ilyet nem szabad venni. Kérdés, hogy a Studio Display nanotexturált változatának technológiáján változtattak e ehhez képest, de ha engem kérdezel nem. Mindenesetre ne dönts látatlanban erről és várd meg míg meg lehet nézni mindegyiket valamelyik APR-ben. Nekem is jó lenne ha nem tükröződne, de nem ilyen áron.