Javítási program a MacBook és MacBook Pro modellek billentyűzetéhez

Originally published at: https://szifon.com/2018/06/22/javitasi-program-a-macbook-es-macbook-pro-modellek-billentyuzetehez/

Az Apple megállapította, hogy a 2015-ös vagy újabb, pillangó mechanikás billentyűzettel rendelkező MacBook és MacBook Pro modellek esetén az egyes billentyűk működésével problémák lehetnek, legyen szó akár váratlanul duplázódó leütésekről, nem reagáló, kihagyó, vagy beragadó billentyűkről. A problémát a támogatási dokumentumban szereplő információk alapján az Apple és hivatalos szervizpartnerei díjmentesen orvosolják egy vagy több billentyű,…

Akit ismerek, és ilyen modellje van (köztük nekem is) előjött ez a probléma. Egy év használat után egyszer csak nem működött rendesen a ‘b’ meg a lefele nyíl.
Nekem az iSTYLE-ban cseréltek mindent az alaplapon és a kijelzőn kívül (trackpadet, akkumulátort és vázat is - tök feleslegesen szerintem), azóta talán jobb lett. De majd egy év múlva kiderül…

azt ne bándd, hogy teljes topcase cserét kaptál, az az új akku miatt pláne megérte neked. :slight_smile:

1 kedvelés

Végülis jól jöttem ki belőle, az igaz :smiley: Kíváncsi vagyok, hogy most a csereprogramban is cserélnének-e benne akksit, meg minden földi jót :smiley:

szerintem itthon továbbra is teljes topcase csere lesz várhatóan, mert itthon nem fognak és nem is tudnak nekiállni vacakolni vele, mindenkinek egyszerűbb és gyorsabb a topcase-t cserélni (aztán maximum refurbishedhez felhasználja az Apple a megjavított billentyűzeteket). kérdés persze, hogy hogy áll majd az alkatrész-ellátottság, mert az azért jelentős tényező.

Én személy szerint örülök, hogy elindul ez a program, nekem most vasárnap jár le a garancia a gépről a billenytűzet szórakozik hol az egyik hol a másik billenytyű nem jó. Garanciális időben azt mondták 3-5 nap minimum amennyire ott kell hagynom a gépet. Ezt nem tudtam megoldani, pont a héten gondolkodtam rajta hogy vasárnapig kellene kötnöm garancia hosszabítást. Mit gondoltok ezzzel a visszahívási programmal is 1 hét lesz a billentyűzet csere időtartalma? Gondolom másoknak is ez probléma nehezzen tudja nélkülözni a gépét 1 hétre. Idális nyilván az lenne ha meg lehetne várni vagy reggel beviszi ez ember és este vagy másnap érte megy. Akik cseréltetétk a billenytűzetet annak mennyi idő volt és hova érdemes vinni ahol gyorsan bonyolítják a cserét ? Szerintetek érdemes garancia hosszbíttást kötnia gépre?MacBook Pro (13-inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports) 512 GB SSD Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB :slight_smile: További szép napot Mindenkinek!

Végre!

@mohilla jelenleg közel 1 hónapos várakozás van ezekre a topcase-ekre, szóval ha valaki most gondolja úgy hogy kicseréli a gépet nagyon sok időt kell majd várnia rá sajnos. :confused:

Ahogy @Jadeye is mondta, topcase csere miatt még meg is éri effektíve az egész program. Mivel ott mindent cserélnek, kivéve az alaplapot, meg a hátlapot talán. Tehát trackpad, akkumulátor, hangszóró, az egész alsó rész és így tovább…

Nekem nemrég cserélte az Apple, és 1 hónapot vártam a cserealkatrészre! Szóval legyetek türelmesek.

Már nem ártott!
Nekem szerencsére csak szeptemberben jár le a garanciám, de kb egy hónapja lett cserélve nekem is az egész top case garanciában az iSTYLE-ban. Én speciál örültem, hogy egy majdnem 1 éves gép vadiúj akksit kapott. Eddig szerencsére nem jelentkezett a probléma ezzel az új billentyűzettel, de észrevételem szerint ez más keyboard, mert pár szimbólum különbözik.

Szerencsére nekem egy hét alatt megcsinálták

Amúgy ebbe a “top case”-be mi tartozik bele? (akksit és billentyűzetet tudom)

1 kedvelés

Gyors megemlítem, hogy nekem nagyon tetszik ez az új felület! Meg kell szokni, de nagyon jó lett! :smiley:

1 kedvelés