Javítási program az iPhone 12 és iPhone 12 Pro beszédhangszórójához

Eredetileg itt jelent meg: Javítási program az iPhone 12 és iPhone 12 Pro beszédhangszórójához - Szifon.com

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 12 és iPhone 12 Pro modellek egy nagyon kis része esetén a beszédhangszóróval kapcsolatos hibák jelentkezhetnek egy alkatrész meghibásodása miatt. Ilyenkor a hívások közben semmiféle hangot nem ad ki a beszédhangszóró – nem halljuk a hívó hangját. Az Apple és hivatalos szervizpartnerei díjmentesen javítják az érintett készülékeket azok vásárlásától…

Azt honnan lehet megtudni, hogy mikor gyártották a telefonom?

mikor vetted?

Ha van egy konkrét (gyári) hiba, aminek vállalják a garanciális javítását, miért teszik előfeltételévé, hogy más is javítva legyen a készüléken? Pontosabban, ha repedt a kijelzőm, az miért probléma nekik, amennyiben jogosult vagyok az említett alkatrész cseréjére/javítására? Hisz ebben az esetben az én “problémám” nem befolyásolja a garanciális javítást.

Gondolom azért előfeltétel az ép kijelző, mert a töröttet ha kiszedi, már nem tudja visszarakni. Nekem nagyobb gondom, hogy sorozat szám alapján miért nem lehet ellenőrizni hogy bele tartozok e vagy sem. Valamint hol tudom a pontos gyártási dátumot megnezni?

2021 május elején. Szval valószínű beleesik.

Szóval, tehát akkor honnan lehet tudni a gyártás időpontját vagy hogy beleesik-e a progiba a készülék?
Köszi.

elnémult a beszédhangszóró a készülékedben? ha igen, vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez. ha nem, akkor egyelőre nincs teendőd vele.

A kedves Apple, ahogy eddig is, készíthetett volna egy felületet, ahol le lehet ellenőrizni, hogy érintett-e a készülék (nem, nem azt, hogy hibás-e).

Serial számod 4. és 5. karakterére rákeresel itt (google kereső első találata “iphone 12 serial create date”), s láthatod, hogy mikori a gyártási időszak.

Ha jól emlékszem volt arról is cikk, hogy SN alapján nem visszakereshető a gyártás ideje, mert már véletlen számok. De lehet, hogy csak később fogják ezt bevezetni.

Nem tök mindegy egyelőre, mivel az összes érintett vas még benne kell legyen az 1 év gyártói gariban, így ráérnek a listával szvsz.

Olyat szokott csinálni, mostanában, hogy süket, újratárcsázás után viszont jó. Hálózati hibára gyanakodok, de akár ez is lehet?

a VoLTE kapcsán is emlegettek ilyesmi hibát, de az nyilván készüléktípustól független.

Hang és Adat menüben csak 4g/5g mód van, így a VOLTE-t külön nem tudom kikapcsolni, vagy csak nem találom az opciót.

Sziasztok!

Nem tudom valaki olvassa-e ezt még, de ha igen akkor lehet hasznos infó. Utolért engem is ez a hiba, 4/3szor nem hallok senkit híváskor. Ma írtam chaten az apple supportnak, gondoltam rákérdezek, mit cserélnek pontosan, és mennyi idő a javítás, mert ha sok akkor nem intézem már karácsony meg szabik előtt. Erre azt közli velem az érdekes angolságával a kolléga, hogy a preorderes telefonom amit én októberben kaptam kézhez, és nyilván a legelső szériába tartozik áprilisig, nem tudom igénybevenni a szervízprogramot, mert 2020.09.19-i gyártású. Hát így az 1év garancia lejárata után, nem vagyok ettől elragadtatva.

ebben az esetben a te készülékeden ezt a hibát nem az okozza, amit a javítási programban az Apple javít. viszont ha magánszemélyként vetted, akkor a második évtől kezdve ott van a szavatosság, ami alapján ha a fenti javítási program nem is vonatkozik rá, a normál garanciális ügyintézés igen.