Javítási program az iPhone 6s és 6s Plus modellek bekapcsolási hibájához

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/10/05/javitasi-program-az-iphone-6s-es-6s-plus-modellek-bekapcsolasi-hibajahoz/

Az Apple megállapította, hogy az iPhone 6s és 6s Plus modellek egy kis százaléka egy alkatrész meghibásodása azt eredményezheti, hogy a készülék egyszer csak nem kapcsol be. A problémát a támogatási dokumentumban szereplő információk alapján az Apple díjmentesen orvosolja a készülék vásárlásától számított 2 évig. Nézzük, mit kell tudni ezzel kapcsolatban! Jogosult vagyok-e? A javítási…

Vettem egy új 6S-t és ezt írja a sorozat számomra, pipával:
The serial number you entered may be eligible for this program. Please choose a service option below.

Finding your serial number is easy. See how.

Ez mit jelent?
Azt hogy jogusult vagyok erre és HA hiba van élhetek vele vagy ebből az következik, hogy nagy esélyel jelentkezni fog a hiba?

mármint? világosan leírja, hogy jogosult lehet a programra. vidd be egy hivatalos szervizpartnerhez, és majd ellenőrzik. ha fennáll az esélye, hogy beleesik az érintett készülékek sorába, akkor várhatóan elő is fog rajta jönni a hiba.

Mármint sorozat szám alapján, csak az derült ki, hogy a javítási programra vagyok jogosult ez nem feltétlen jelenti azt, hogy törvényszerűen elő is fog jönni a hiba, nem?

Két napos szóval még bőven van rá sima garancia is! Ráérek akkor hivatalos szervízt keresni Nyíregyházán és környékén (ha van egyáltalán) ,mert úgyis csak akkor foglalkoznak a hibával ha előjön, igaz?
Most csak egy sorozatszám alapján/miatt nem fognak hozzám vágni egy másikat, nem?

a szöveg azt írja, hogy jogosult lehet a programra. hogy előjön-e rajta, és mikor, azt nem lehet megállapítani. tehát vagy most beviszed egy hivatalos szervizpartnerhez, és ellenőrzik, és megmondják, van-e teendő vele, vagy használod, és ha egyszer csak megdöglik, majd csak akkor intézkedsz.

hazánkban kizárólag ezek a hivatalos szervizek, Nyíregyházán tehát nincs hivatalos szerviz:

1 kedvelés

Köszönöm szépen a választ! :slight_smile: Az utóbbit választom… A hirtelen halált! :smiley:
Ha meghal egy éven belül ígyis-úgyis cserélik. Ha meg azontúl akkor majd ráérek vele foglalkozni, ugye? Nem lesz visszavonva ez a csere program egy év múlva sem?

Megijedtem egy kicsit, hogy kár volt megvenni… De ha cserélik 1 és 2 év után is és nem fő telefon, mert arra ott van a többi.
De most a 6s-t érdemes “ölni”? Attól hamarabb előjönne a hibája? Vagy semmi köze ehhez?

Ez a program a készülék eredeti értékesítésétől számított 2 éven belül érhető el.

azt nem tudom megmondani, mitől jöhetne elő hamarabb ez a hiba. én nem húzogatnám az alvó oroszlán bajszát feleslegesen. ha meg egyszer csak meghal, akkor meg beviszed egy hivatalos szervizbe.

1 kedvelés

Köszi a segítséget! :slight_smile:

Ebben a cserében ne legyél biztos. Egy bőven garanciás és biztosított, gyári kijelzőhibás X-et vittünk be az egyik hivatalos szervizbe, akik kiküldték az Applenek és nem cserélték a telefont, hanem kicserélték a kijelzőt (plusz a kamerát is, szerintük azzal is baj volt, bár mi ebből nem vettünk észre semmit).

Megtörtént a baj!
Tégla lett a 6S-em. :slight_smile:
Visszavittem a T Mobileba és átvették, csak magát a készüléket, dobozt, tartozékokat nem. Azzal a hibával küldték el a gyártói szervízbe, hogy nem kapcsol be!
Kicsit problémaztak az iPhone keresés funkció kikapcsolásával, de én nem találtam az összes eszközök listáján a 6S-t, sem ott helyben másik iPhone-on, sem most PC-n.

Lehet én kapcsoltam ki, mert iTunesal visszaállítgattam a régebbi iOS verziókat, mert mielőtt meghalt olyan hibákat produkált, hogy nem tudtam semmilyen Wi-fi hálózatra csatlakozni, nagyon merült és melegedett a semmitől! Azt hittem az újabb iOS 13 frissítés, de az az előttivel amit még aláírt az Apple azzal is ezt csinálta. Utána visszatettem a legújabbat, utána lemerült és soha nem kapcsolt vissza.
Az iPhone keresés funkciót visszaállítás után kezileg kell vissza kapcsolni?

az iPhone keresése funkciót ki kell kapcsolnod a visszaállítás előtt, vagy ha helyreállítási módban (recovery) vagy DFU-ban tetted vissza a korábbi verziót, akkor az aktiválásnál fogja kérni az Apple ID-t és a jelszót, amit ha ilyenkor megadsz, akkor aktiválja a készüléket. ahhoz, hogy az iPhone keresése visszakapcsoljon, a visszaállított készüléken be kell jelentkezned az iCloudba a Beállítások app tetején. ha nem jelentkeztél be, akkor nem volt aktív rajta az iPhone keresése sem.

Ma megjött a telefonom! Vagyis inkább adtak egy újat.

1 kedvelés

De sorozatszám alapján ez is az érintett időszakban készült és erre is jár a két év garancia… :smile:
Ha ennek is baja lesz akkor újra járhatom ezt az utat?
A másik meg az, hogy lehet az, hogy a garancia nem onnantól számít ahonnan aktiváltam (tegnap) hanem a régi aktiválási idejétől számolja? Ez normális?

a kicserélt készülékre nem indul újra a garancia.

Értem! :slight_smile:, de akkor elképzelhető, hogy két éven belül még “sok” új 6S-em lesz? :confused:

Elképzelhető, cserélt készülék esetén 90 napnyi garanciát kapsz, kezedben a papírral.

Pontosítok, ha hazánkban vetted, hivatalos helyről, akkor 1 év szavatosság jár hozzá, amennyiben a garanciád már lejárt.

Az elsőt egy hónapja vettem a Telekomtól és ők küldték hivatalos szervizbe és most onnan jött ez!

Oks, akkor a garanciád továbbra is az előző készülék garanciájának a vége + 1 év szavatosság.

1 kedvelés