Javítható-e az Apple billentyűzet?

Sziasztok!
Kaptam egy barátomtól egy magyar karakteres numerikus Apple billentyűzetet. Vezetékes, USB-A csatlakozós. Semmi mechanikai sérülése nincs, gyakorlatilag karcmentes, de nem működik. Érdekes, hogy a Windows felismeri, és a Gépházban ki is írja hogy Apple billentyűzet, de nem reagál semmire. A billentyűzet két oldalán lévő USB-be bedugott pendrive-nál “Az USB-hub energiaellátási kapacitása nem elegendő” hibaüzenet jön. A MacBook-nál sem működik.
Szerintetek meg lehet ezt javítani? Valaki csinált már ilyet? Annyira újszerű kinézetre, hogy sajnálom kidobni a kukába.

szerintem látatlanban erre senki nem fog tudni válaszolni, elvégre elsősorban attól függ, hogy mi az oka, hogy nem működik. például kapott-e bármikor folyadékot, vagy csak valami elektronikai problémája van. szét kell szedni, meg kell nézni. másképp még találgatni is nehéz, és leginkább felesleges is.

Köszi. Egyértelmű. Szétszedem. Az alján van négy gumidugó, e mögött vannak a csavarok?
Egyébként kávé vagy tea nyoma nincs rajta, bár ezt a régi tulaj le is törölhette.

az alján van egy A1234 formátumú típusszám. arra keress rá az iFixiten, és valószínűleg lesz róla információ ott.

Köszönöm.
A1243
Apple_Extended_Keyboard_A1243

Jó ez a javítós oldal. Az iFixit-en találtam egy videót. Faulty Apple Keyboard Model A1243

ha nincs gyakorlatod ebben, akkor mivel ennek ragasztott az alja, eléggé macerás lesz szétszedni, főleg roncsolás nélkül. esetleg hajszárítóval óvatosan meg tudod melegíteni alulról, hogy a ragasztó meglágyuljon, de vigyázz vele.

amit esetleg el tudok képzelni, hogy mondjuk a billentyűzet szalagkábele nincs csatlakoztatva az elektronikához – vagy mondjuk a szalagkábelt valaki egy korábbi szétszedésnél elszakította, mert akkor ugye a gép az USB-n keresztül felismeri, de gombnyomásokat nem fog érzékelni. a szalagkábel viszont önmagától nem tud kicsúszni.

Köszönöm a hasznos tanácsokat és a tippet a hibára. A videót megnézve valóban nehéz szétszedni sérülés nélkül. Majd meggondolom, hogy nekifogjak-e. Bár ha így hagyom, akkor legfeljebb levélnehezéknek vagy billentyű pótalkatrésznek jó.
Köszönöm még egyszer a segítségedet!