Jelszavak felügyelete az iCloud-kulcskarika segítségével

Eredetileg itt jelent meg: Jelszavak felügyelete az iCloud-kulcskarika segítségével - Szifon.com

Az hiszem, sokan egyetértünk azzal a már-már közhelyek számító kijelentéssel, miszerint a mai digitális életünk sarokköve a tudatos és következetes viselkedés a virtuális térben. Bár 2021-et írunk, páran azért mégis félvállról veszik eszközeik – rosszabb esetben – zsebük biztonságát. A szakértők azt javasolják, hogy lehetőség szerint minden felhasználói fiókunknak más jelszót adjunk meg. Sokan macerásnak…

Én hozzátenném a cikkhez, hogy használhatunk Kulcskarikát vagy akár 1Passwordöt, semmiképp se hagyjuk ki a 2FA bekapcsolását ahol lehetséges.

Bár állítólag már ennek kikerülésére is vannak sajnos módszerek, de azért elég nagy biztonságérzetet ad nekem.

Ahol nincs 2FA és meg kell adni kártyaadatokat (pl Netflix), ott nem is adom meg az alap bankkártyámat, kizárólag a virtuálisat.

Jó lenne ha a Kulcskarikába is beraknák a 2FA kód generálást, mint ahogy a 1Password is tudja. Egyébként én ezt a két szolgáltatást használom, bár a 1Password sokkal többet tud. Ahol lehet és van rá mód ne az SMS kódot kérjétek, mert azt el lehet téríteni, sokkal biztonságosabb egy OTP (nem a magyar bank) app. Csináltam egy parancsot ami három koppra a telefon hátulján feljön és ott rögtön ki is tudom választani épp melyik szolgáltatáshoz kell a kód. Nem kell az appot keresgélni. :slight_smile:

1 kedvelés

Használom és 90%-ban nincs vele gondom, de akadnak oldalak, ahol 3 beviteli mező van, ezekkel nem boldogul, illetve olyanba is belefutottam, hogy automatikus kitöltéssel nem engedett be, ugyanakkor a belépési adatokat kimásolva a kulcskarikából, gond nélkül be tudtam lépni. Telefonon szintén megesett… Viszont a rendszer része, így elsődlegesen ezt használom.

vkleszken,
feltételezem a kétlépcsős hitelesítésre gondolsz. Az elmúlt év folyamán az Apple ezt minden Apple ID-nél aktiválta automatikusan (szép csendben). Ha új eszközt rendelsz az azonosítódhoz, elvileg alapértelmezésben bekapcsolódik a “2FA”.

Alapértelmezetten Windows 10-et használok még, ott szoktam regisztrálni az oldalakra. iPhone-on csak 1-2 helyre vagyok bejelentkezve, azokhoz használom csak egyelőre a Kulcskarikát.

A Chrome és a Firefox is szépen integrálható a Beállítások/Jelszavak/Automatikus jelszó-kitöltés alatt.
(A Chrome böngésző önmagában, a FF pedig a Lockwise app által).
Nekem most épp a Chrome a default asztali gépeken (főleg Windows-t használok), és így, iOS-en bekapcsolva kellemesen összesimul a telefonnal/tablettel.

Szia!
El szabad kérnem ezt a parancsot esetleg? :slightly_smiling_face:

Csinálsz egy shortcut-ot, amiben egy akció van: alkalmazás megnyitása. Abban kiválasztod a 1Password-öt, majd ezt a shortcut-ot hozzárendereled a hátsó dupla vagy tripla tap-hez.

Köszönöm :slightly_smiling_face:
Ez a része oké, de lehet én értette félre a dolgot, mert azt hittem egy olyan parancs készült, ami egy fizetésnél három koppra rögtön az OTP azonosításra ugrik és ott már csak el kell fogadnod.
Ez leprogramozható?

Nem.

2 kedvelés

Dehát írtam is, hogy nem banki app… (OTP = One Time Password)

Oké, én nem értettem pontosan :slightly_smiling_face:
Az sem volt számomra elképzelhetetlen, hogy megnyitja a az adott bank hitelesítő oldalát.
Köszönöm :slightly_smiling_face:

1 kedvelés