Jony Ive utolsó évei az Apple-nél: kapcsolat Tim Cookkal, az Apple Watch jövőképe és a kiégés

Eredetileg itt jelent meg: Jony Ive utolsó évei az Apple-nél: kapcsolat Tim Cookkal, az Apple Watch jövőképe és a kiégés - Szifon.com

“Mi történik az Apple-lel most, hogy Steve Jobs meghalt?” – ez volt a Wall Street, az Apple rajongók, és a cég alkalmazottai által feltett, milliárd dolláros kérdés 2011-ben, Steve Jobs halálát követően. Több mint egy évtizeddel az Apple társalapítójának elhunyta után a cupertinói cég jobban teljesít, mint valaha. A New York Times riportere, Tripp Mickle…

Szerintem jót tett az applenek ive távozása.
Régebben a hardver és dizájn összhangba tudott lenni, mert nem kellet egyiket beáldozni a másik miatt.
Az utobbi időben viszont a dizájn miatt kaptunk rosszabb apple termékeket, mert vékonyabbnak, szebbnek, formabontónak kellet lenni. Kaptunk is rossz üzemidőt, elmelegedett procit, meg céleszközt, ami nem tudta.

Amióta viszont elengedte ezt a cég, robusztosabb, de szerintem szép, és használható gépeket kapunk. Iphone határozott megjelenésű, masszív, aksija is tűrhető. Macbook pro vaskos, de végre nem fűti el magát. Apple watch meg sosem lett volna luxus termék, akik drágán vesznek ilyeneket a mechanikában hisznek mert az az időtálló. Okosóra/karkötő fitness dolgokra született és meg is találta a helyét.

Ive tényleg nagy dolgokat csinált, de nem tudott haladni a korral. Az pedig, hogy régen zseni volt, 2022ben nem jelenti azt, hogy most is vakon kell követni.

2 kedvelés

Ezzel teljesen egyetértek!

Na igen, de azért vannak tervező zsenik akik azok is maradnak, pl a RedBull-os Adrian Newey, csak neki 1xűbb a dolga, mert a levegőnek most is ugyan az a forma okoz kisebb ellenállást mint 20 éve :crazy_face:
Az emberek ízlése és igényei meg változik.

Kiégés? :face_with_hand_over_mouth:

Hidd el, hogy létező fogalom, én is tudnék róla mesélni, pedig még dijnyertes dizájner sem vagyok.

Mentálisan kemény lehetett évekig ennyire toppon lenni és motiváltnak maradni, megtudom érteni.

De egy Designer. Aki egy kamerát arrébb tesz és tapsol a világ. Vagy rádiuszt egyenesre. Azért az, Na! Mikor a BMW behozta a Chris Bangle designt az váltás és felhördült a világ. Pár év után még jöhet az új designer. Óriás hiba sok cégnél, hogy a havert pozíciób tartja aztán irány a lejtmenet. És most szerintem bólogatsz. :sunglasses: