Kardiológussal teszteltük az Apple Watch véroxigén szint mérését!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/10/12/kardiologussal-teszteltuk-az-apple-watch-veroxigen-szint-mereset/

Az Apple Watch Series 6 egyik legnagyobb újdonsága a véroxigén szint mérése. Ebben a cikkben szó lesz arról, hogy mennyire pontos az Apple órája, miért fontos a véroxigén szintünk, és persze milyen betegségeket tárhat fel pusztán az, ha viseljük az Apple 2020-as óráját. Korábban már írtunk magáról az Apple Watch Series 6-ról, illetve arról is,…

1 kedvelés

Az APNOE-val kapcsolatban: Alvás közben is tud véroxigént mérni óra? Ha igen, milyen időközönként?

@ha5abe a véroxigénszint-mérésekre csak akkor kerül sor alvás közben, ha be van kapcsolva az Alvás nyomon követése funkció az Apple Watch beállításaiban.

fenti képes is

Alvás közben véroxigén méréshez hogyan oldható meg az óra helyes tartása? Ezt is írják: https://support.apple.com/hu-hu/guide/watch/apdaf17aa5ef/watchos
“Nyugtassa a karját egy asztalra vagy az ölébe, és győződjön meg róla, hogy a csuklója vízszintesen áll, az Apple Watch pedig felfelé néz.”
Nem írják, hogy milyen gyakran mér alvás közben, ha az óra nyugalomban van.

nekem pl tegnap este 7 mérést végzett alvás közben

1 kedvelés

Kíváncsi leszek, hogy a cikkben említett orvos mit szól 7 alvás közbeni méréshez, amikor a légzéskimaradás (apnoe) csak időnként jelentkezik és akkor is csak nagyon rövid ideig, majd mozgással, felriadással is járhat. Persze lehet mondani, hogy talán éppen pontosan akkor tartja vízszintesen és nem is mozgatja a karját az alvó, az óra számlapja felfelé néz és éppen akkor mér egyet. Akár még szerencséje is lehet a használójának, de mérési hibára is gondolhat. Megjegyzem, ha csak egyetlen embernél bizonyul hasznosnak, az is sikeres eredmény.

Ezért mondta a doktor a cikkben, hogy “fényt deríthet” tehát nem biztos egyáltalán, hogy kimutatja, de az esélye megvan.

Na igen ha van ilyen órád akkor van esélyed arra hogy megfogd a problémát, persze ha alvásfigyelésen van és a kezeden :crazy_face:
Ellenben ha semmi nem figyeli az alvást akkor ugye max a szomszéd szólhat át reggel, hogy éjjelente azt pár másodpercet nem lehetne-e megnyújtani mikor kicsit abbamarad az az istentelen horkolás? :roll_eyes: