Képernyőidő/Tartalmi és adatvédelmi korlátozások magától bekapcsol

Sziasztok!

Háttér: iPhone XS, iOS 15.1 (de a probléma már korábbi verzióknál is fennállt; sajnos nem tudom pontosan, melyik óta), az Apple ID-ink családba vannak szervezve, két kiskorú fiam gyerek-profilját én “menedzselem” a telefonomról, mert nekik csak a korosztályuknak megfelelő tartalmakat engedélyezem.

A probléma az, hogy időről időre a telefonom fogja magát, és bekapcsol ezt-azt a Képernyőidő/Tartalmi és adatvédelmi korlátozásokban. Ha eredetileg ki volt kapcsolva, akkor bekapcsolja, ha be volt kapcsolva (szeretem letiltani az alkalmazáson belüli vásárlásokat, nehogy én magam vagy egy óvatlan kiskorú olyasmit vegyen, amit nem szeretnék), akkor átteszi 12±osra a korlátozásokat. :woman_facepalming: Mivel sok app 17±os, ezért ezek eltűnnek a telefonomról, mintha nem lennének telepítve. Le nem törlődnek, a korlátozások kikapcsolásával újra láthatóvá válnak, csak rejtettek lesznek.
Roppant bosszantó, mert ilyenkor eltűnik a youtube mellett sok olyan app, amit használok. Nintendo szülői felügyelet app, eeszt app, MobiReader e-könyv olvasó, az okoslázmérő alkalmazása, Viber, iZip, a synology NAS egyik-másik alkalmazása stb. stb. Az, hogy a teló magánakciója után ezeknek az appoknak az ikonjait nem az eredeti helyükre teszi vissza, hanem ömlesztve, csak hab a tortán. Ilyenkor pakolgathatom az ikonjaimat vissza a megszokott helyükre, mappáikba. Mindezt olyan cca. 1-4 hetente, azt hiszem. S legalább 10x megcsinálta már velem a drága. Konkrétan tele vele a tö… khmmm, a hócipőm.

Nem fedeztem fel összefüggést, hogy mi váltja ki a telefonomnál ezt a hirtelen óvatoskodást. Hogy esetleg összezavarodik, ha valamelyik gyerek teló-beállításán módosítok. De nem, mert pl. ma is eljátszotta velem, pedig ma egyik gyerek telóját sem maceráltam.

Kérdésem: van-e valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt a furcsa jelenséget a telefonomon, illetve tapasztalt-e valaki hasonlót?
Úgy sejtem, hogy nem sokan használják a gyerekprofilok menedzselésének lehetőségét, így csak reménykedni tudok, hogy legalább érthető nektek, hogy miről is magyaráztam. :smiley: