Két képernyős MacBook szabadalmat nyert az Apple

Eredetileg itt jelent meg: Két képernyős MacBook szabadalmat nyert az Apple - Szifon.com

A MacBook Pro ma is hívható két képernyősnek a Touch Barnak köszönhetően, de az Apple egy ennél sokkal vadabb design szabadalmát nyerte el, ami az egész billentyűzetet és trackpadet is egy érintőkijelzővel cserélné le. És ha ez még nem lenne elég, ez az új kijelző még arra is képes lenne, hogy vezeték nélkül töltse az…

Lesz akkora bukás mint a Touch Bar.

@White64GB a Touch Bar azért sok esetben hasznos tud lenni, pláne mióta azért van fizikai esc gomb is. de egy normál billentyűzeten azért ott van a fizikai gombok érzete, és a lenyomás is, ami egy virtuális billentyűzet esetén ugye nincs. az mondjuk tök jó lenne, ha a gombok felirata lenne állítható, mert akkor a kiosztás átállításával a gombok fizikailag is azt mutatnák, amit a szoftveres kiosztással gépelsz – és ez egyúttal megoldaná azt is, ha külföldön szeretnél magyar kiosztással levő gépet beszerezni, amit például az USA-ban jelenleg nem tudsz megvenni az Apple-nél.

Én használtam 1 évig egy androidos Lenovo A12-t és csak a frissítés hiánya, meg a mobilnet hiánya miatt adtam el. Ezen volt érintőgombos bill. és mikor “lenyomtam” rezzent egyet, hát nem volt vele bajom, szokni kell és talán kicsit lassabb mint a sima bill. de szokható és használható megoldás, főleg ha valóban lehet majd különböző kiosztásokkal használni.

Azt hiszem kb. 10-15 éve egy magyar srác szinte teljesen ugyanezt tervezte meg, vagy itt vagy a b.mac oldalon volt is cikk róla. Szerintem lehet annyi előnye mint amennyi a hátrány, főleg egyedi bill. vagy vezérlést igénylő progiknál.