Kezünkben a 2018-as MacBook Air – vélemény, teszt


#1

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/11/09/kezunkben-a-2018-as-macbook-air-velemeny-teszt/

Végre frissítette az Apple a MacBook Air modelleket és mondhatni úgy, ahogy azt mi szerettük volna. Modern kialakítást kapott, retina kijelzőt, új billentyűzetet, ujjlenyomat-olvasót. Ez egy vadi új gép, minden extrával! Ez a frissítés már évek óta váratott magára, bár magát az Air szériát a 12″-es MacBook megjelenésekor (átmenetileg) elkaszálta az Apple, mivel az könnyebb…


#2

Egy nagy vicc lett jelenleg a lapos vásárlás az Apple-nél.
Macbook - Macbook Air - Macbook Pro (kicsi, TB nélkül).

A kijelző már mindegyiken jó, az erejük közti különbség elhanyagolható, cserébe az új Air is beállt az átalakító-dzsungel gépek közé. Mindezt közel azonos áron.

Minek?..


#3

Számomra pont az arany középutat jelenti, jelenhetné a gép.

Testzik, hogy nincs touchbar (vannak funkció billentyűk (Totalcommanderhez szokva nagyon hiányozna)) és szintén tetszik, hogy van ujjlenyomat olvasó, végre.

13-as Pro gépből is lehetne ilyen 4 mag 8GB ram 256SSD (inkább 512) touchbar mentes ujjlenyomatolvasós verzió.


#4

“A 2018-as MacBook Air ujjlenyomat-olvasót is kapott, amire én egyáltalán nem számítottam. Ez teljesen pozitív az Apple részéről és hála a jó égnek, kihagyták a Touch Bar-t, amit érdemben szinte alig használunk.”
Hm, nálam a TB napi használatban van, míg az ujjlenyomatolvasót bekapcsolásnál teljesen kiváltotta az Apple Watch.

Kleinguru:
csak szólok, hogy a TB-változatnál is vannak funkcióbillentyűk. :wink: Akár opcionálisan, akár állandó megjelenéssel.


#5

Mire használod naponta, és itt most nem a hangerő gombokat értem. :smiley:


#6

Alapesetben az tetszik nagyon, hogy alkalmazásonként testre lehet szabni, és emiatt nagyon intuitívvá, gyorsabbá válik az adott progi használata. (Ugye a triviális dolog: számológépnél a szorzás jel az alt+Shift+, hát ez marha kényelmes. Képernyőfotó úgyszintén. TB esetén meg csak egy pöttyintés. Fotószerkesztésnél a retus munkánál lehet rendkívül gyorsan méretezni a területet. Az az érdekes, hogy nincs olyan “hú-de-nagy” előny, de a sok kis apróság a végén baromira jólesik.

Amúgy nekem ez olyan, mint a 3D Touch volt az iPhone-okon: amíg nem próbáltam, rettentő nagy hülyeségnek tartottam. De amikor a 8-at egy időre nélkülöznöm kellett és SE volt használatban, hirtelen hiányozni kezdett. :slight_smile:


#7

Amúgy köszi a tesztet! :slight_smile:
Az olvasás közben azon gondolkodtam, hogy mekkora mázli, hogy nem most állok gépvásárlás előtt… Azért másfél éve sokkal könnyebb dolgom volt, amikor eljött az Air lecserélésének ideje…
Most egyébként talán pont az Air esne ki elsőként. Ha a hordozhatóság a lényeg, akkor a sima MacBook, ha pedig komolyabb előrelépés kéne, akkor a Pro. Számomra a Macbook és a Pro közötti szűk (ár)résbe kissé fölösleges harmadiknak tűnik az Air.


#8

Aktiv v passziv hutessel rendlkezik ez a laptop?
Ha passziv akkor egy 16gb/512gb re kell gyurni :slight_smile:


#9

aktív.


#10

koszi az infot :frowning:
akkor le teszek rola