Kezünkben a HomePod mini – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/11/21/kezunkben-a-homepod-mini-teszt-es-velemeny/

Az idei év egyik legjobban várt terméke számomra a HomePod mini volt. Ez a kis hangszóró, ami szó szerint kicsi, szuper társ lehet a háztartásban és ár/érték arányban szerintem az egyik legjobb Apple termék 2020-ban! 2018 elején jelent meg a HomePod, ami lényegében azóta is töretlen töretlen sikerrel az egyik legjobb, 360 fokos hangzásra képes…

1 kedvelés

42000 az a 35000 :smiley:

Az, hogy egy nem hivatalos apple kereskedő mennyiért árulja az más tészta. Hivatalosan sajnos Magyarország nem támogatott ország. Németországban 96.50 euro ami kb 35ezer ft.

Ha ez megnyugtat én 59-ért adom :smiley: és megveszik. Nyilván kereslet kínálat van, ha kell valakinek most akkor megveszi, és kezébe kaphatja. Ha ráér akkor meg majd megveszi ha elérhető lesz. Nincs ezzel semmi gond.

AirPlay 2-vel “felszerelt” smart tv-k hangját le tudja játszani?

Ennek a módja engem is érdekelne, de eddig nem találtam rá megoldást a neten.
A fő probléma, hogy az Airplay 2 képes TV-k “vevőként” működnek, ebben az esetben pedig “adóként” kellene.
Ha valaki tud vmi megoldást az kérem ossza meg :pray:

Nem fogja.

Én már ott tartok, hogy azon gondolkozom, hogy elvileg lehetséges lenne-e egyáltalán összerakni egy célkütyüt, ami HDMI forrásból a hangot leszedve egy “AppleTV-ként” küldené wifi-n a jelet a homepod felé.
Ez valószinűleg ott bukna meg, hogy a képet késleltetni kellene a hanghoz képest és ugye ezt a kütyű a TV irányába visszafelé nem tudná megtenni…

Na igen ez megint egy ügyes húzás az Apple részéről, hogy tett bele olyan funkciókat amik valóban szimpatikusak az iphone felhasználóknak akik még nem álltak ár v más miatt Apple öko-ra. Ez nem drága kütyü és ezért talán többen meg is veszik mert jó dolgokat tud, majd a használata közben aki olvassa miket tudna még HA …, talán ösztökélve érzi majd magát plusz Apple termékek vásárlására, mert jobban ki akarja használni ha már van neki és ez így megy tovább míg lesz neki még pár terméke és aki látja nála az esetlegesen jól beállított és kihasznált tudást, szintén kedvet kaphat erre. Mint tudjuk ez több országban a világon bejött és mivel valóban minőségi termékeik vannak, bár nem olcsón, az emberek akár egy fajta Apple termék használata esetén is, amennyiben olvasnak is a témában, idővel elgondolkoznak az épp aktuális eszközük csere éretté válásának idején, hogy Apple termékre váltsanak mert kaphatnak olyan plusz dolgokat tőle amiket másik gyártó kütyüjénél nem. Jó politika ez tény és én is kezdek egy ideje több kütyümnél is ebben az irányban gondolkodni, ez nem a marketingjük hatása, hanem amiket olvasok róluk itt is és amiket látok itt-ott. Na meg több esetben valóban megtalálták azt jó kompromisszumot amit keresek, nem is beszélve a külleméról adott eszközüknek, szinte mindnek.
Ezen irányba lökött ez a HomePod mini is egyet rajtam.

Homepod mini-t mindenhova, párom meg én nagyon beleszerettünk és tényleg minden helységbe tervezünk :slight_smile: Aztán a fürdőszobába is okosvilágítást teszek, mert hanggal én is jobban szeretem irányítani a készülékeket. Már várom, hogy nálunk is kicsit helyre rázódjon az ára mert most még egy kicsit magas, most meg nem nagyon jó ötlet átmenni németbe.

Igen itt bukna meg sajnos. Sztem sok problémát megoldanál egy Apple TV 4K vásárlással. Jövőben is tök kényelmesen mennének rajta az appok stb… persze ez pénz.

Már van AppleTV 4K, de mégis így is van pár dolog amit nem tudok (vagy azt hiszem, hogy nem tudok) megoldani vele. Íme néhány erősorrendben:

  • Playstation hangja
  • Hagyományos TV műsor (nagyon ritkán, de akkor nagyon kellene)
  • Más egyéb jelforrás (néha egy CD, stb)

Még egy apróság a Netflixnek a kezelő felülete az LG okosTV-n sokkal szebb és jobban irányítható az “egérmutatós” távirányítóval mint az AppleTV “léptetős” távirányítójával. (ja tudom, ez legyen a legnagyobb bajom :slight_smile:

Jó ez teljesen jogos. Én nem HomePod-ot használok itthon, XBOX, egyéb dolgokra, hanem a TEAC rendszerét: https://szifon.com/2016/08/09/hangrendszer-karacsonyra-polk-audio-rti-a1-teac-tn-300-teac-ai-101da/ – erről 4 éve írtam, és azóta is ez van. :slight_smile:

Na igen azért az Apple is rájöhetne, hogy vannak dolgok, eszközök amiket nem gyárt és azokkal is használhatóvá tehetné az eszközeit, akár egy közbenső illesztővel, amit szintén tervezhetne és gyártathatna. Akkor az is az ő repertoárját bővítené és eladhatóbbá válnának az eszközei más rétegeknek is. pl ahogyan ugye az okos otthont is lehet a HomePod-ról vezérelni a HomeKit segedelmével, úgy lehetne direkt ilyen célra tervezett vmi kütyüje is. Akár egy HomePod Assistance :crazy_face:

Ja mekkora lenne a csapot is vezérelni, persze egy olyant ami vezérelhető, hogy milyen és hány fokos vizet akarsz a kádba na meg mennyit, vagy éppen a tussoláshoz, stb :crazy_face:

Köszi a linket, most még csak átpörgettem, de majd elmélyülök benne. Előzetesen annyit, hogy azt hiszem nem ugyanabban a cipőben járunk :slight_smile:
A részemről az egész onnan indult ki, hogy van egy régi belépő szintű kiszolgált 5.1 hangrendszer, ami már annyira zajossá vált, hogy használhatatlan. Ideje volna egy újat venni. Elkezdtem nézni legalább 5.1-es soundbarokat azzal a kiindulással, hogy tudjon dolby atmos-t és airplay 2-t. Na innen már ez nem is olyan egyszerű…
Ekkor jött az Homepod mini bevezetése, ami rögtön megtetszett. Majd a hír, hogy a 2 homepod pedig dolby Atmos támogatást kapott, gondoltam talán ez lenne a megoldás all in. Hát nem. Kompromisszumot kell már megint kötni…

1 kedvelés

Vagy a TV gyártók is léphetnének ebbe az irányba. De úgy látom, hogy jelenleg ez sem az Applenek sem a TV gyártóknak nem érdeke. Bár ki gondolta volna pár évvel ez előtt, hogy a TV gyártók AirPlay képes TV-ket fognak gyártani az Apple pedig AppleTV alkalmazást készít/készíthet a Samsung és az LG okos TV-kre. Az érdekek és a szituáció változnak, szóval ki tudja mit hoz a holnap.

Jo, de technikailag amit felvázoltam az jobb lenne szvsz az Apple-nek meg talán üzletileg is, hiszen újabb szegmenseket kebelezhetne be jobban és több felhasználót vonzhatna talán be.
Sokan szeretik a kényelmes és valóban működő megoldásokat a mindennapokban, amikhez nem feltétlenül kell műszaki tudás, csak 1x beállítani, majd használni és használni. Ahogyan teszem pl az iphone-mal is évek óta, jó valami apróságokkal mikor újabb dolgokat kap persze kell foglalkozni, de összességében csak használom és kész, teszi a dolgát.

A HomePod jó, ha zenét akarsz hallgatni és okosotthon irányításhoz, de filmnézéshez nem ajánlom, akár milyen 3D-s hangzás meg dolby atmos, ez nem igaz, lehet, hogy tökéletes labor körülmények közt visszaverődik a hang a mennyezetről meg hasonlók, de a való életben ez nem igazán így működik, már az is számít milyen festék van a falon, sokat foglalkozok akkusztikával és hangszigeteléssel munkából kifolyólag, illetve elég sűrűn járunk tesztlaborba a termékeinket tesztelni. Röviden egy hang csak akkor fog fentről vagy hátulról jönni, ha az onnan is van sugározva. Egy 5.1 soundbar vagy egy HomePod megközelítőleg se nyújt olyan élményt mint egy rendes házimozi. Ajánlom neked, hogy néz szét és vegyél egy normális atmos házimozit és mellé egy vagy két HomePodot minit, ha okosotthont is akarsz irányítani és zenét hallgatni.

1 kedvelés

Pont ezt fogom leírni most a Dolby Atmos cikkben :)))

1 kedvelés