Kezünkben a HomePod mini – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/11/21/kezunkben-a-homepod-mini-teszt-es-velemeny/

Az idei év egyik legjobban várt terméke számomra a HomePod mini volt. Ez a kis hangszóró, ami szó szerint kicsi, szuper társ lehet a háztartásban és ár/érték arányban szerintem az egyik legjobb Apple termék 2020-ban! 2018 elején jelent meg a HomePod, ami lényegében azóta is töretlen töretlen sikerrel az egyik legjobb, 360 fokos hangzásra képes…

1 kedvelés

42000 az a 35000 :smiley:

Az, hogy egy nem hivatalos apple kereskedő mennyiért árulja az más tészta. Hivatalosan sajnos Magyarország nem támogatott ország. Németországban 96.50 euro ami kb 35ezer ft.

1 kedvelés

Ha ez megnyugtat én 59-ért adom :smiley: és megveszik. Nyilván kereslet kínálat van, ha kell valakinek most akkor megveszi, és kezébe kaphatja. Ha ráér akkor meg majd megveszi ha elérhető lesz. Nincs ezzel semmi gond.

AirPlay 2-vel “felszerelt” smart tv-k hangját le tudja játszani?

Ennek a módja engem is érdekelne, de eddig nem találtam rá megoldást a neten.
A fő probléma, hogy az Airplay 2 képes TV-k “vevőként” működnek, ebben az esetben pedig “adóként” kellene.
Ha valaki tud vmi megoldást az kérem ossza meg :pray:

Nem fogja.

34 posts were merged into an existing topic: Teszteltük a HomePod Dolby Atmos funkcióját – képes-e a mozi élményre egy HomePod pár?

Na igen ez megint egy ügyes húzás az Apple részéről, hogy tett bele olyan funkciókat amik valóban szimpatikusak az iphone felhasználóknak akik még nem álltak ár v más miatt Apple öko-ra. Ez nem drága kütyü és ezért talán többen meg is veszik mert jó dolgokat tud, majd a használata közben aki olvassa miket tudna még HA …, talán ösztökélve érzi majd magát plusz Apple termékek vásárlására, mert jobban ki akarja használni ha már van neki és ez így megy tovább míg lesz neki még pár terméke és aki látja nála az esetlegesen jól beállított és kihasznált tudást, szintén kedvet kaphat erre. Mint tudjuk ez több országban a világon bejött és mivel valóban minőségi termékeik vannak, bár nem olcsón, az emberek akár egy fajta Apple termék használata esetén is, amennyiben olvasnak is a témában, idővel elgondolkoznak az épp aktuális eszközük csere éretté válásának idején, hogy Apple termékre váltsanak mert kaphatnak olyan plusz dolgokat tőle amiket másik gyártó kütyüjénél nem. Jó politika ez tény és én is kezdek egy ideje több kütyümnél is ebben az irányban gondolkodni, ez nem a marketingjük hatása, hanem amiket olvasok róluk itt is és amiket látok itt-ott. Na meg több esetben valóban megtalálták azt jó kompromisszumot amit keresek, nem is beszélve a külleméról adott eszközüknek, szinte mindnek.
Ezen irányba lökött ez a HomePod mini is egyet rajtam.

Homepod mini-t mindenhova, párom meg én nagyon beleszerettünk és tényleg minden helységbe tervezünk :slight_smile: Aztán a fürdőszobába is okosvilágítást teszek, mert hanggal én is jobban szeretem irányítani a készülékeket. Már várom, hogy nálunk is kicsit helyre rázódjon az ára mert most még egy kicsit magas, most meg nem nagyon jó ötlet átmenni németbe.

Ja mekkora lenne a csapot is vezérelni, persze egy olyant ami vezérelhető, hogy milyen és hány fokos vizet akarsz a kádba na meg mennyit, vagy éppen a tussoláshoz, stb :crazy_face:

A kepen lathato Awen palcikas illatositonak mennyire erezheto, tartos az illata? Probalkoztam mar Ikeas palcikakkal illetve a Dm-bol is vettem mar, de nem igazan van semmi illatuk. Jo nyilvan ezek ilyen 1-2 ezer forintos illatok az Awen meg 9000Ft es gondolom az jobb. Tudnal segiteni? Koszi elore is! :slight_smile:

1 kedvelés

Hali :slight_smile: Igen erezni, de megfelelo helyre kell rakni hogy mukodjon. Nalunk bevalt plusz az illatok is! Lehet kerni amugy free mintat! :ok_hand:t2:

Most fedeztem fel egy apróságot ami még csak nem is újdonság HomePod-on, lehet már ismeri mindenki, de lehet akad még olyan aki nem mint én is. Valahogy ez mellett elsiklottam eddig. :slight_smile:

nem tudom, de csak nekem egyszerűbb megnyitni a csapot, mint szólni a Sirinek, hogy nyissa meg de mennyire és hány fokra? Vagy csak nekem egyszerűbb a villanykapcsolóhoz nyúlni és felkapcsoni a villanyt, mint elmagyarázni Sirinek, hogy kapcsolja fel? Ezek a dolgok semmit nem tesznek hozzá az élet egyszerűsítéséhez, sőt… az okosotthon jó dolog, távvezérlés, stb. De ez a beszéddel szüttyögés, csak plusz macera szerintem.

Akkor nem használod és kész :wink:

Ha csak 1x-1x használja is az ember, mikor egy nehéz nap után hazaér és dob egy tust, majd elhelyezkedik kényelmesen a kanapén és rádöbben semmi nincsen a közelében amivel bármit is lehet csinálni ami eszébe jut, pl TV-t bekapcsolni, zenét elindítani, redőnyt lehúzni, stb és fel kell kelni valamiért, hát hiába döglik már vissza, az soha nem lesz olyan kényelmes mint elsőre volt :grinning: Na ilyen esetekre jó a hangvezérlés, nem kell az állandóan. Az hogy tudja és be is van állítva mint lehetőség csak egy plusz kényelmi funkció. Autóm is van mégsem azzal megyek ha futni akarok, vagy kerékpározni. :crazy_face:

Jól működik az napi szinten is. Sok automatizálás is jobb hangvezérléssel mint pl “hey siri jó reggelt” vagy ha hazajövök is van 3 különböző autamatizáció amit hangvezérléssel indítok. Meg rengeteg más dolog.