Kezünkben a Ninebot by Segway ES1 – ES4 roller!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/07/20/kezunkben-a-ninebot-by-segway-es1-es4-roller/

A Lime és Xiaomi M365 roller tesztünk után a Ninebot by Segway ES1 és ES4 verziói is a kezünkbe kerültek. Az elektromos rollerezés terjed hazánkban, főleg Budapesten, amivel szerintünk nincs is probléma – természetesen a közlekedési szabályok betartása mellett. A Segway terméke jobban hasonlít a már korábban említett Lime-ra, de alapjában véve egy előrelépésről beszélünk…

“A rendszer egyébként okos, az akkumulátor erő csökkenésével a maximális sebességet is csökkenti. Tehát 50-60%-on már csak mondjuk 28-29km/h-s sebességgel mehetünk, és ez folyamatosan csökken, az akkumulátor időt kitolva.”

Ezt biztos, hogy szoftveresen csinálja és nem pedig csak sima fizika? P=U*I, ahol U és I is felülről korlátos. Ha U csökken (az akku feszültsége csökken), akkor ugyan akkora P-hez (teljesítményhez) I-nek nőnie kell. I (áramerősség) viszont nem nő a végtelenségig, mivel felülről korlátos, így csak addig nő, amíg az elektronika engedi. Ha viszont U tovább csökken, I meg nem nő, akkor a P csökken, azaz lassulunk, mert csökken a teljesítmény.

Nem tudom :smiley: nem értek hozzá. De lehet benne logika.