Kezünkben a TOPPING MX5 asztali DAC és erősítő – Lossless zene iPhone-ról, iPadről és Apple TV-ről!

Eredetileg itt jelent meg: Kezünkben a TOPPING MX5 asztali DAC és erősítő – Lossless zene iPhone-ról, iPadről és Apple TV-ről! - Szifon.com

Előző cikkünkben a Mac-ről való vesztésmentes zenehallgatásról ejtettünk szót, most pedig közkívánatra elutazunk az asztali zenelejátszás felé. Egy jó Hi-Fi minden nappaliban kell legyen. Persze sokszor elég egy HomePod is, vagy más kisebb, kompaktabb hangszóró, de valljuk be, egy rendes sztereó hangfallal nehezen veszi fel a versenyt bármilyen kompakt termék. Hat éve, még 2016-ban vásároltam…

Szia! Engem az asztalodon lévő LCD óra típusa, gyártmánya érdekelne. :slight_smile:

1 kedvelés

Nem LCD az, hanem egy csomo LED van benne.

Sziasztok,

tisztában vagyok vele, hogy ez egy reklámcikk, de akkor sem kellene ilyeneket írni :

“Ha ez még nem lenne elég, akkor rendelkezik 2 x 70W-os erősítővel és fejhallgató kimenettel, ha esetleg a nappaliban csak apuka hallgatna zenét. Egyszóval nevezhetjük a terméket a szent grálnak!

Nem szent grál, csak egyszerüen egy vacak “D” osztályos erősítő, adatlap szerint is <10% torzítással 70W-on. Csak összehasonlításként, egy 40 éves B780-as Revox-nál ugyanez az érték <0,03 %.

Lehet, hogy a digitális része tökéletes, de az összképet lerontja az analóg oldal.

És ez DAC is egyben? Ha nem akkor nem értem mi köze az egész cikkhez.

Lehet, hogy digitális világban élünk de a fülünk akkor is csak analóg.
Ezzel próbáltam rámutatni, hogy az analóg része nem sokat ér, pláne egy “veszteségmentes világban”. Ami ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb mint a digitális. Bár ott is el lehet sokat rontani.

Egy olyan cikkben ami a veszteségmentes lejátszásról (is) szól szerintem elég erős túlzás egy ilyen terméket szent grálnak nevezni.
Azon elegánsan lépjünk túl, hogy digitális és veszteségmentes egymást kizáró fogalmak, de a markentingeseknek is meg kell dolgozni a pénzükért.

Attól, hogy reklám lehet benne egy kis kritika. Attól sokkal öszintébbnek fog hatni a cikk…

most akkor az általad említett Revox B780 az DAC is, vagy csak erősítő?

Csak erősítő.