Kezünkben a új, 2020-as MacBook Air – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/04/18/kezunkben-a-uj-2020-as-macbook-air-teszt-es-velemeny/

Amikor 2018-ban az Apple bemutatta az új MacBook Air-t, egyszerűen nem tudtam hova tenni. A laptop nem érte meg, jóval jobb ár/értéket kaptunk az akkori kifutó, nem retinás változatokkal. Ez azonban mára már nem érhető el, ami talán nem is baj. De ezzel együtt teljesen kiesett az olcsó Mac laptop, mint fogalom. Az új MacBook…

Azért óvatosan a 0% THM-el, mert eléd raknak egy tízen oldalas szerződést ahol aláírattatnak veled biztosítást vagy valami egyéb finomságot… nem tudom pontosan hogy mit akartam venni de +20 ezer lett volna a biztosítással együtt úgyhogy inkább megvettem egybe… :man_shrugging:t3:

'14 Early Air gépem volt egészen az idei évig. Remekül tette a dolgát, csak olyankor guvadt ki a szemem amikor nem héj módban (van egy 29-es monitorom hozzá) használtam (sok Excel).
CTO-s gép volt, szerettem. Viszont jött egy lehetőség, a '18-as modellből, idén februárban, alig pár akksi üzemórával benne de már használt áron, viszont csak 128 GB RAM-mal… az visszalépés volt. Végül is egy külső SD kártyás USB-C Hub + az iCloud drive megoldotta a dolgot… most egész használható a cucc így, főleg a monitor + sidecarral (12,9-es iPad Pro).
Egyébként nincs vele gondom, én a billentyűk hangját is szeretem valamiért.
Elég ritkán kezd el hűteni ez a modell is, pedig jómúltkorjában is épp videót vágtam vele, és nyitva volt még egy halom dolog: több íróasztal, MS office dolgok, Finder-ek, Safari - több tabbal. Mégis szép csendben tette a dolgát.
De azért pár éven belül egy friss, de addigra már használt 256-os CTO-ra (4 magos) szerintem felfrissítem majd. 2-3 év múlva nem ennyi lesz már az ára sem. :slight_smile:

1 kedvelés

Hosszú ideje az első Macbook aminek szerintem rendben van az árazása.

Köszönöm a tippet :slight_smile: Akkor legalább egy véleményen vagyunk.

Az a baj, hogy azért a nem retinás változat még mindig nagyon jó áron volt 380-ért fullban és akcióban 280-ért. Ezt most nem kapjuk meg pár évig.

Full áron 380-ért az a TN paneles kijelző már baromi gáz volt, az a gép 5-6 éve volt jó áron utoljára. Az akció más téma.

2018-as Airem van, de már érik a csere.
Nekem az új Air jó lehet i5+16gb RAM-mal (most is annyi van, néha jól jön), meg ugye az SSD opció is magasabbról indul. De mindenképp megvárom a 13-as Prokat, ha árban közel lesznek, akkor megyek Pro-ra.

A tesztelt cuccban az i3 verza az tényleg bare minimum, böngésző, office, azt kb ennyi.
Az i7 meg gondolom úgysem lehet rendesen kihasználni, mivel throttlingol, de legalább drágább. (De erről meg kell várni a teszteket.) A 4magos i5 azért már elég combos, meg esetleg FHD videó is beleférhet (alap szinten, nyilván), meg képszerkesztés simán.