Kezünkben az Amazfit GTS 2e okosóra – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Kezünkben az Amazfit GTS 2e okosóra – teszt és vélemény - Szifon.com

Az Apple Watch mellett viszonylag ritkán tesztelünk okosórákat, vagy fitneszkarkötőket. Ez azért is van így, mert az Apple órájánál nincs kompatibilisebb termék a piacon, egyértelmű, hogy a saját eszközével tudja a legtöbbet kihozni az Apple felhasználó. Ez persze közel sem jelenti azt, hogy nincs jobb okosóra a piacon vagy éppen ne tudnánk más márkájú órákkal…

Pont ilyet vettem (GTR 2s) 1 hete Apple Watch helyett. Nekem nagyon tetszik a hosszú aksi idő. Telefonról mindent könnyedén be lehet állítani rajta. Nekem semmi nem hiányzik belőle.
Nincs benne hangszóró de az erős vibra motornak köszönhetően minden jelzést meg lehet érezni/hallani. Vettem hozzá egy szép bőr övet és még így is 40-ből megvolt.
Részemről ajánlott…

1 kedvelés

Naív kérdés tőlem, de mi ez a nagy különbség az akku idők közt?
Nagy mágia nincs, nyílván apple watchba is a lehető legnagyobbat rakják akkuból. Az alkatrészek is takarékosak, a kijelző meg kb. ugyan annyit fogyaszthat, hisz a technológia is ugyan az.

Fényerő, mérések pontossága, ilyesmik?

A szolgaltatasok teljes hianya :smiley:

Ilyesmik, de leginkább az hogy az Apple nem spórol a szenzoron meg semmin, inkább a maximalizmust adja mind hardveresen, mind szoftveresen ahogy @Czo mondja. Emiatt lesz enny az akkumulátor idő. :slight_smile:

Noha nem ezt probaltam, hanem egy masikat, de ott pl nincs allando BT kommunikacio az eszkozok kozott, mint pl Apple Watch eseten. Pl az orahoz levo dedeikalt app futasi idejeben szinkronizalja at az adatokat a telefonra.

Akkor ha jól értem, iPhone-nal teljesen kompatibilis az óra? Páromnak vennék valamit, de sem ő sem én nem ragaszkodunk az AW-hoz, igazából ki sem használná azt. Viszont az üzemidő fontosabb lenn minden szempontból.

Az a teljesen az nem igaz. Ahogy írtam nem minden értesítés jön meg és így tovább… Szóval az Apple Watch az ami teljesen kompatibilis. Én azt mondom, hogy ezt az órát akkor vedd meg ha szeretnél azért némi opciót hogy az iPhone-nal használd de leginkább okos óraként használnád, edzéshez ilyesmi.

Az a kérdés, hogy kinek mire kell az óra. Párom csak az AW-t hordja és ő ki is használja ezért is kapott ő nemesacél változatot. Nálam már más a helyzet én nem használom a hétköznapokban csak az edzésekre. Valahogy nem tudok másképp nézni az AW-re és társaira mint sportóra. 🤷🏻 A mostani órámra is megjön minden értesítés, még nem találkoztam olyannal ami nem jött át, mivel a telefonom szinte mindig le van halkítva így ez a legfontosabb funkció nekem. Van benne még pár funkció, de nem használom őket. Viszont 100 m vízálló, saphire crystal kijelző, nagyon strapabíró plussz van egy solarpanel a számlapon és a gyártó 6 hónap üzemidőt írt nekem most félévés és még mindig fullon van az akksi. Erre már azt mondom brutál akksiidő :slightly_smiling_face:

1 kedvelés

Én úgy vettem észre, hogy kompatibilis. Tök jól szinkronizál mindent. GTR 2s
Bejön egy hívás látom és rezeg. Bejön egy üzenet látom és rezeg. Nekem ez bőven elég.
Nem akarok az órával beszélgetni és válaszolni. Nekem bejött.

1 kedvelés

Akkor írd már le lszi milyen órád van :smiley: Gondolom nem 40.000-es kategória.

Megmondom őszintén, hogy nem tudom mennyibe került mert születésnapomra kaptam. De 40 ezertől definitív több, a nemesacél AW körül lehet az ára.
Ez az óra

2 kedvelés

“zene lejátszás 3GB-os saját tárhelyről”

Ezt javítsátok ki nincs belső tárhelye az órának amire zene pakolható, sajnos.