Kezünkben az AmpliFi Instant Mesh Wi-Fi – teszt és vélemény!

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/09/13/kezunkben-az-amplifi-instant-mesh-wi-fi-teszt-es-velemeny/

Az AmpliFi nem újdonság a Szifon.com látogatói számára, mivel 2017 decemberében már beszámoltunk róla és teszteltük a méltán híres Ubiquiti márka AmpliFi HD Mesh Wi-Fi routerét. Az AmpliFi Instant tulajdonképpen a HD kistestvére, ami egy átlagos lakásba bőven elegendő, sőt, még egy emeletes házban is megállja a helyét. Az Instant lényegében gyengébb Wi-Fi-t szolgáltat a…

Elgondolkodtam már egy HD vásárlásán de majd ha kijön az “ax” típusa majd akkor.

Amúgy teljesen felesleges addig várnod. Egyrészt még 1 év kb, másrészt semmilyen eszközöd nem támogatja. Mire meg fogja megint váltanál routert :smiley: A HD jelenleg 500mbites nethez jó, az ax többre képes, de nem fogja tudni a neted sem sokáig.

Aztán vegyük alapul, hogy a 4K streaminghez elég az ac, tehát az ax teljesen felesleges. Ez olyan mint 5G menőn hangzik, de nem kell.

Mármint? Ez is ac, meg a HD is.

Jólvan sokat ittam ezek szerint. :smiley:
Abban a tudatban voltam, hogy ez még csak n-es, de akkor az ára riasztott el mindig. :laughing:

1 Like

Én nemrég költöztem egy nagy családi házba. 2 szint, 150 nm + a kertben egy 160 nm terasz, 50-60 cm-es falak, stb. Az előző, 65 nm-es lakásban egy papíron nem gyenge Linksys E8350 router tette a dolgát - azaz tehette volna, de inkább csak a gond volt vele, végül amit csak tudtam, ethernet kábelre tettem, a mobilokkal/laptopokkal meg hol volt, hol nem volt net… izgultam is rendesen, hogy itt hogy fogok használható hálózatot kiépíteni. Szerencsére szolgáltatót kellett váltanom és a Telekom kínálatában megtaláltam a Strong Mesh-t! Végül 3 eszközt állítottam be (nappali, dolgozószoba, tetőtér) és mindenhol hibátlan eddig minden. Ráadásul az első, 2 db-os szettet Magenta csomaggal járó eszközkedvezménnyel 59 ezer helyett 8 ezerért megkaptam :slight_smile: A második szettből az egyik eszközt még ki sem csomagoltam, mert egyelőre nincs rá szükség - bent is, kint is hasít a net. Külön bónusz, hogy a tetőtérbe, hálóba nem kellett a TV set-top boxhoz ethernet kábelt vinni, mert a mesh-ről hibátlanul működik a TV (is). A két szett így olcsóbb volt, mint a korábbi routerem és össze sem lehet hasonlítani a teljesítményüket. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom ezeket az eszközöket!


Szia,

Nem teljesen világos, hogy ez miben jobb mint egy repeatert beüzemelni?
Nekem két jelismétlőm van de eléggé problémásak. Más néven fut mint az eredeti hálózat mert ha ugyan azt a nevet adom neki (ami lehetséges) akkor 1-2 eszköz meghülyül, másrészről meg lassú annak ellenére, hogy támogatja a 2,4 és a 5GHz frekvenciákat.

Ennél az eszköznél lényegében egy hálózat (egy név lesz) és mindehol ugyan olyan gyors lesz? Gondolom nem kell vezetéken összekötni az eszközöket. De így hogy csinál egy gyenge jelből erős jelet?

pont ez a baj a repeaterekkel, amit írsz.

a mesh eszközök nem az eredeti hálózatot szórják tovább, mint egy repeater, hanem külön frekvencián kommunikálnak egymással, így “nem szólnak bele” a normál, általad látott hálózat működésébe, illetve ugyanaz a hálózatnév (SSID) érhető el mindenütt.

az AmpliFi eszközök a saját, vezeték nélküli mesh hálózatukon felül összeköthetők Ethernet-kábellel is, így ha mondjuk két emelet között nem lenne megfelelő a mesh eszközök egymás közötti kapcsolata, akkor kábellel összekötve 1 gigabit átadható a két eszköz között, tehát nem fog csökkenni az elérhető sávszélesség sem.