Kezünkben az új, 2020-as iPad Pro – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2020/04/08/kezunkben-az-uj-2020-as-ipad-pro-teszt-es-velemeny/

Reggel arra keltem, hogy éppen 10 éve fogtam először a kezembe az eredeti iPadet, és ugye azt még maga Steve Jobs mutatta be. Én akkor jóformán kukába dobtam a terméket, mert egy nagyranőtt iPhone volt. Aztán valamikor 8 évvel később már olyan stádiumba került a készülék, hogy elkezdett érdekelni, míg mára már az iPadOS-szel tulajdonképpen…

Vágány nagyon!
Az új SE mikor jön?

nincs róla információ, hogy a közeljövőben jönne.

Én a 2017-es iPad Pro 10,5"-ről váltok az új 12,9"-re.

Engem meg pont a kamera hagy hidegen. A leghasznosabb frissítés a RAM növelése. Akik komolyabban használják az iPadeket RAM igényes munkákra, azok mind értékelni fogják a növekedést. Erő szempontjából pont a 2018-as Pro nem volt nagy eresztés, mivel ott az 1TB-os kivételével ugyanúgy 4GB RAM volt, mint a 2017-eseknél. Persze ott volt a dizájn váltás, viszont a 3,5-es jack is akkor búcsúzott.

Egyébként - a járvány miatt - a héten sehol sem volt kapható az új modell. Remélhetőleg jövő héten már vásárolható lesz.

Pont ugyanilyen iPad Pro-m van és én pl nem érzem azt hogy váltanom kéne, mondjuk nekem a RAM is elég. :slight_smile:

Hátha javítottak ennél és nem hajlik el olyan könnyen mint a 2018-as verzió. Ezt nem tesztelték még?

De. Hajlik :smiley:

Kár :frowning:

Hihetetlen: én is vígan elvagyok a 2017-es 10.5-ös próval. :slight_smile:
Az A10X, ami azt hajtotta, még ennyi év távlatában is cseszett jó! Szeretem a TouchID-t, a 3.5-es jacket, és hogy stabil, kézbe fogva tök kompakt a cucc, különösen 5000 forintos amazonos bőrtokkal.

A 4 GB RAM gyengeségét viszont manapság már megérzem (különösen most, hogy javítás alatt áll a MacBookom, kínzom rendesen a multitaskingot), az USB-C hiánya is bosszantó. És a régi Smart Keyboard – ha valaki sokat használja – átlagosan bő egy év elteltével enyhe oszlásnak indul és nyomokban érintkezési hibákat kezd mutatni. Amúgy rém praktikus és jár hozzá a meghosszabbított billentyűzet csere egy év után is (már a másodikat nyúzom így).

Ha a LiDAR kapott volna egy hosszú hatósugarú (~ 100 m) vonalas távolságmérőt is, meg nem lenne ilyen cseszettül drága az új billentyűzet, akkor USA árakon már esélyes lenne nálam a csere.

Nekem egy sima iPad 2018-asom van, és így hogy kapott egér támogatást, és raktam rá egy logitech slim folio billzetes tokot, egészen kiváló kis eszköz kezd lenni belőle. De még mindig nem érzem azt, hogy egy iPad ki tudná váltani a Macbook Prot, egyszerűen webfejlesztők még mindig nem tudják ezt megtenni. Nehézkes az egész, nincsenek olyan Desktop appok amikkel produktív lehetsz.
Más a cikk írás, a management, task manager, Jira és társai - erre tökjó. De amíg nincs rendes konzol rá (Terminal), amíg nem tudsz böngésző development toolbart nyitni, amíg nincs rá IDE (intelliJ vagy egy vscode vagy bármi más), addig ez így nem megy. Utóbbira már vannak próbálkozások, de már régen néztem mi a jelenlegi helyzet ez ügyben. Ha vki mást tapasztal csak írjon, nyitott vagyok :grinning:

Amúgy tényleg nem vágom mi az Apple végső célja. Szeretne az iPadből egy Surface szerű dolgot csinálni? Tehát előbb-utóbb macOS-t futtat, és egy érintőkijelzős notebook lesz belőle? Vagy marad iPadOS csak tud futtatni macOS appokat is? Hardverileg úgy tűnik elég erős lenne már most is.