Kibeszélő – iPhone 12, HomePod mini, egyéb újdonságok – ma 19:00!

a Pro az nagyon ott van a szeren! :clap:

Gyerekek, nem kell hőbörögni a töltőért, a magyarázat totál egyszerű. Aki ezt az árat meg tudja fizetni, az nem tölti a telóját, ha lemerül, vesz egy újat!!

iphone_12|500x500

Kissé csalódott vagyok. Valahogy nem jött a húha érzés. Pro Max-ban gondolkoztam, a kamera jó is lett, de kb semmi más. :slightly_frowning_face:

Van sok számomra hasznos újítás. Fotós vagyok, így a raw egy óriási +++ nekem. Ugyanúgy a kamera kábé minden képessége. Végre tényleg nem kell mindenhova magammal cipelnem egy gépet+3 obit.
Ezen felül a mágneses töltés…itthon vezeték nélküli töltőt használok, a kocsiban viszont mágneses tartót, a kettővel szenvedek mert vagy leveszem a hátlapot, kiveszem a lapkát és úgy töltöm, vagy lemondok a mágneses töltésről. Úgy néz ki erre most lesz valamilyen megoldás.
Az 5g egy fontos mérföldkő, de ezt még 1-2 évig nem fogjuk kihasználni biztosan. Nekem az első kettő miatt megérett végre a váltás, de tiszta sor, hogy nem mindenki célközönség most.

Remélem nem leszek túl hosszú ahogy szoktam. Ja, de. :smile:
Most azon túl, hogy még mindig nem voltak képesek felülvizsgálni és módosítani az eddig fennálló lényegében szándékos butaságaikat, a widgetek ócskák, haszontalanok, rondák, hogy a kijelző felbontása még mindig elmarad a konkurenciától, hogy a notch még mindig ott van és rondább mint valaha és persze, hogy a naptár is még mindig egy szarság az Android készülékek naptáraihoz képest, van itt még néhány dolog, amiről szólni lehet.

Kezdeném a pozitívummal, majd folytatnám minden egyébbel;

Dizájn: Na ez most, sok év után, végre tényleg jól sikerült. Nem mondom, hogy extra és azt se mondom, hogy különösebben újdonság lenne, hiszen lényegében az iPhone 4 dizájnját hozták vissza nagyobb méretekben és több színben, de akkor is jó és szép. Egyfelől mert az iPhone 4 – a nyilvánvaló hibái ellenére - volt szerintem az utolsó iPhone, ami még valóban piacvezető volt és nagyjából meg is érte az árát, másfelől az volt az utolsó iPhone, ami még nem csak szép külsejű volt, de jó fogású is. Azzal, hogy visszahozták a régi dizájnt, lényegében két legyet ütöttek egy csapásra. Aki annak idején kedvelte az iPhone 4-et, abban nosztalgiát ébreszt, aki pedig fiatal még, annak az újdonság erejével fog hatni. Tehát a külseje, szinte majdnem biztosan a középkorú és a fiatal korosztályban is egyaránt kedvelt lesz, ez szerintem biztosra vehető.

Kerámia kijelzővédő: Elég fura egy dolog ez. A GSMArena szerint csak egy egyszerű Gorilla Glass a védelem az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max kijelzőjén, azt nem lehet tudni persze, hogy azon belül pontosan milyen. Szóval hogy akkor most a kerámia az azon túl még egy külön bevonat, vagy csak egy sima füllentés, azt egyelőre nem tudni. Persze az is lehet, hogy a GSMArena tud valamit rosszul, bár szerintem ez nem túl valószínű. Ugye azt sem tudni pontosan milyen kerámiáról is van szó, mivel a saját weboldalukon is meglehetősen homályosan fogalmaznak a dologról. A hagyományos kerámia lényegében agyagból, vagy kaolinból, égetéssel létrehozott anyag és hát persze nem átlátszó. Ma már viszont kerámiának neveznek minden nem fémes anyagot, amit magas hőmérsékleten szilárdítanak meg. Pl. az urán-dioxidot, vagy a foszfát, szulfid, karbid tartalmú anyagokat is. Nyugodtan kijelenthető az is, hogy a hagyományos agyag kerámia, nem keményebb az acélnál és nem is ellenállóbb és persze megkarcolni sem nehéz. Ezt asszem tapasztalta már bárki, akinek volt valaha porcelán bögre a kezeiben. Tehát nyilvánvalóan valami másról lehet szó. Pl. a Glock pisztolyok fém felületeinek külső bevonata is egy foszfátos anyag, amit a szakirodalom Tenifernek nevez, de mivel foszfátos és gázzal való edzés közben égetéssel hozzák létre, akár azt is lehetne kerámia bevonatnak nevezni. Viszont természetesen az sem átlátszó. Ezért az iPhone 12 esetében talán valamilyen szilícium-dioxid anyagról lehet szó, amit Almáék elneveztek kerámiának, pedig valójában lényegében egy üveg fajta. Hogy mennyire ellenálló, az pedig szerintem elég rövid úton ki fog derülni, ha máshonnan nem, akkor a youtube-os tesztekből.

Lidar: Na ez tényleg érdekes és teljesen új innováció egy telefonban. A lidar lényegében a radar lézeres megfelelőjét jelenti. Tehát egy lézeres alapú távérzékelést. Lidar nagyon sokféle létezik és azokon belül is még többféle, aszerint is, hogy mire akarják használni, meg persze a használt lézer hullámhosszát illetően. Leginkább a térképészetben használatos ún. echo alapú lidar a legelterjedtebb és ez adja a legpontosabb eredményeket is rendszerint. Persze, hogy az iPhone 12 Pro-ban mit használnak és az mennyire pontos, arról meglehetősen kevés az információ, ezért nem tudni. Hogy ez mire használható egy telefonban? Ez érdekes kérdés. Ahogyan az is, hogy milyen lézert használ mérésre. Mivel úgy tűnik, hogy a fénye szabad szemmel nem látható, ezért feltételezhető, hogy vagy valamilyen ibolyán túli fényforrást, vagy pedig infravörös fényforrást használ. Én remélem, hogy az utóbbit, mivel az ibolyántúli sugarak nem túl egészségesek az élő szervezetekre nézve. Mindezek ellenére azt gondolom, parasztvakításon kívül nem nagyon van jelentősége. Bár igaz, hogy gyorsan és viszonylag pontosan lehet vele méréseket végezni, ezért egy adott hely, mondjuk egy kert, egy szoba, egy ház, vagy egy lakás gyors feltérképezésére, megfelelő szoftverrel akár alkalmas lehet. Megint más kérdés, hogy ezt egy átlagember hányszor és vajon miért is használná?

Doboz tartalma: A szokásos, kivéve, hogy ezúttal már adapter sem jár hozzá!! (De itt olvasom, hogy lehet füles se?) Vagyis nem kapunk hozzá semmit, amivel hálózatból lehet tölteni, azt mindenki vásárolja meg külön jó pénzért, vagy dugja be egy számítógépbe, ami úgy sokkal lassabb és sokkal körülményesebb. Mindezt pedig a környezetvédelem címszó alatt akarják a torkunkon ledugni. De szívesen elbeszélgetnék Almáékkal arról, hogy mi is a valódi környezetvédelem! Mert hát ez tuti, hogy nem az. Ez csak spórolás a felhasználóik kárára, semmi egyéb, hiszen mind tudjuk, hogy valamilyen adaptert úgyis vásárolni fog hozzá mindenki. Ezzel a módszerrel pedig egészen jól lehet ösztökélni az egyszeri felhasználót akár arra is, hogy az amúgy sem túl jól fogyó vezeték nélküli töltőt vegye meg inkább kicsit drágábban, ha már úgyis muszáj valamit vásárolni hozzá.

Ár : Azt nem értem, ha az USA-ban 999 dolcsi, akkor hogyan lehetséges, hogy a hazai boltokban hivatalosan majdnem 440 ezer Ft??? Mert hát 999 USD az olyan megközelítőleg 310 ezer Ft. (Valamivel kevesebb.) Miből adódik a többi nagyjából 130 ezer Ft plusz??? Megértem, hogy a szállítás meg vám, meg adó különbözet miatt valamivel többe kerül, meg hát az EU-ban a magas ÁFA meg egyéb fasságok miatt amúgy is minden drágább mint kb. bárhol máshol, de hogy idehaza ENNYIVEL??? Ez rettentő durva, a készülék eredeti árának több mint a harmada rárakódik még pluszban. Ez nonszensz és elfogadhatatlan. Épp ezért mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy aki vásárolni szándékozik, inkább külföldről szerezze be. Ha néhányan összefognak és kiutaznak, ekkora ártöbblet esetében még az utazási költségekkel együtt is bőven megtérül és még világot is láthatnak. Ha pedig másoknak is hoznak, minimális felárral úgy el tudják adni, mint eddig még sosem. Ja, mondjuk a mostani helyzet azért az utazásnak eléggé keresztbetesz. Lehet ezért is a szégyentelen ár.

Bőven elég lett volna annyi, hogy már mindent leírtál máshol '100x, az nem foglalna ennyi helyet fölöslegesen. :roll_eyes:

Az árképzésnél a peobléma az, hogy sajnos a forint megítélése a piacon nem valami fényes. Ráadásul nem dollárt váltanak forintra hanem először euró és utánna forint.

Ööööö, nem tudom hol olvastad ugyanezt “máshol”? Mert hát ezt csak itt posztoltam és csak most. Lehet el se olvastad. :smiley:

Ka kuwaiti dínárra váltanák először, úgy se jönne ki ennyire drágán. Szvsz. ez sem indok.

Nem tudok kik felelősek az átváltásért, de valószínű valamelyik bank. De csak példa tavaly a 999 dollár indulóáras készülék Svájcban idén 70 CHF olcsóbb mint tavaly. Ez az áremelés tényleg a forint gyengeségének “köszönhető”.

Na ez az, hogy itt olvastam már tőled kb annyiszor részletekben de mindent. Tudjuk és eddig is tudtuk amit kell, hiába is cáfoltuk, bármit az célt nem ért, mert újra és újra ideírod. Nem lehetne, hogy ehelyett inkább részt vennél egy ebéden a korowai-oknál? :roll_eyes:

Nem tudom svájcban mennyi, de az iPhone X vagy Xs vagy 11 esetében sem volt ekkora árkülönbség és most sincs. Ráadásul, ha utánaszámolsz - egyszerű, valutaváltó a barátod :smiley: -, akkor könnyen beláthatod, nincs olyan valuta, amivel ekkora indokolt ártöbblet jöhetne létre csak amiatt, hogy a forint nincs a toppon. Ráadásul olyan országokban, ahol a forintnál rosszabb valuták vannak, ott sincs ekkora ártöbblet. Szvsz. idehaza valaki valahol kicsit nagyobbat szeretne markolni, mint máshol, inkább erről fújdogálhat a szellő. Ami egyébként eddig is így volt, hiszen a külföldről behozott újakat, teljesen legálisan sokkal olcsóbban tudta árulni aki ezzel üzletelgetett és még úgy is bőven megérte nekik. Most pláne így lesz, csak most lehet nem tudnak annyian utazgatni. Hát majd kiderül.

Tuti, hogy sem a Lidarról, sem a kerámia kijelzővédőről, sem a jelenlegi iPhone 12 szegényes doboz tartalmáról, sem a fos áráról nem írtam még itt sem sosem. Javaslat: Nem csak az első négy sort kéne elolvasni valamiből, mielőtt ítéletet mondasz, mert kilóg a lóláb. :smiley:

Jól van na, ne legyél már paprikás! Vagy inkább mégis. :crazy_face:

@Kukori @gunar menjetek szobára?

Eszemben sincs. Veled ellentétben én szeretek vitatkozni, élvezem azt. Ha kiderül, hogy esetleg nem volt igazam, még akkor is. :smile:

Öööö, hetero vagyok és hímnemű. :smile: Ja, ez túl sok info. Nem baj, majd törlöd, ha gondolod.

Mi van? Ez hogy jött ki nálad?