Kibeszélő – WWDC19: iOS 13, watchOS 6, tvOS 13 és macOS 10.15

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/06/02/kibeszelo-wwdc19-ios-13-watchos-6-tvos-13-es-macos-10-15/

Ahogyan azt az idei konferencia bejelentésekor is már írtuk, a június 3-án kezdődő WWDC helyszíne ebben az évben ismét a San Jose-ban található McEnery Convention Center lesz, ahová már korábban átköltözött az esemény. Hétfőn, a már megszokott menetrendet követve, magyar idő szerint este 7-kor kezdődik a szokásos keynote, amin az Apple bemutatja majd a legújabb szoftvereket,…

Sötét mód (szerintem) biztosan lesz. Viszont iPad-hez egér támogatásra nem sok esélyt látok. De ha csoda történne, akkor is legfeljebb a Magic Mouse 2 támogatását tudom elképzelni. Arra pedig a legminimálisabb (szerintem) az esély, hogy felodják az iOS 13-ban a korlátozást és bármilyen pendriveot vagy külső merevlemezt úgy fog kezelni a rendszer mint a MacOS. Másrészt, sok helyen olvasható, hogy az iPhone SE nem fogja megkapni az iOS 13-at a 4 inches kijelző miatt, mert ezt az egyetlen készüléket nem fogják optimalizálni az új rendszerre. A hét közepéig még esélyesnek is tűnt, de mostmár, hogy az iPod Touch frissült, így ez már nem lehet kizáró ok. Esetleg az lehet az indok, hogy minimum az Apple 10 Fusion teljesítménye lesz szükséges az iOS 13-hoz, viszont ezesetben elég sok készülék lemondhat az új rendszerről. Persze ezek csak következtetések azokból, amik az interneten megjelent szivárogtatásokból levonhatók. Holnap ilyenkor már minden kiderül…

szerintem az SE-t nem fogja kiszórni az Apple, hiszen akkor kiszórhatná a 6s-től lefelé az összeset, másképp az a hülye helyzet áll elő, hogy az iPhone 6, ami processzor terén gyengébb az SE-nél, illetve a 6s, ami processzorban az SE-vel megegyező, továbbra is támogatott marad.

Remelem lesz az SE-re frissites, de ha nem is lesz akkor se vagyok hajlando fel teglat venni :frowning: , jelenleg SE128GB hasznalok , meg van meg egy ugyan ilyenem bontatlan folias fiokban ami akkor fog kibontasra kerulni ha netan dragan javithato baja lesz a jelenlegimmel!
Remelhetoleg meg 4-5 evig akkor el leszek veluk ,addigra tan csak lesz megint valami friss nem fel asztal meretu telefon! Sms, telefonalas, youtube, bongeszes, mail minden tokeltesen megy rajta ha tovabb nem is frissulne akkor meg belassitas se kovetkezhet be mivel nem kap tobbet :slight_smile:

Én azt remélem, hogy a Huawei megkapja az IOS 13-at…

Részemről dark mode az egyetlen, amit nagyon várok mint új funkció, a többi az csak a nice to have.

Ellenben a rettenet béna CC-vel valamit remélem kezdenek. :smiley:

Szép álom :slight_smile:
Ha az OS nem frissül akkor elöbb utóbb nem frissülnek az appok sem, következő lépésben meg nem támogatják majd a régi rendszert… Bízni abban, hogy egy SE még 4-5 évig használható marad kicsit vicces :slight_smile:

Az SE szerintem a 6S vonallal fog együtt nyugdíjba vonulni, mert lényegében az SE egy mini 6S hardveresen. Talán a Touch ID szenzora egyel korábbi generáció.

Ráadásul a 6S generáció 2015-ben jelent meg, az SE meg 2016-ban. Szerintem egy éve még legalább lesz neki, ha nem kettő.

Dark mode jó lenne, használnám is, fent említett egér támogatás iPadhez, akkor elgondolkoznék egy Pro vásárlásán.
De a legjobban annak örülnék, ha már az első bétától működne a GPS :smiley:

Ben Geskin újabb képet tett közzé a frissített Emlékeztetők appról, ami dark mode-ban mutatja azt:

Így néz ki az idei “welcome package” egy része, ez most épp a WWDC Scholarship egy magyar nyertesétől, Rolandtól érkezett – WWDC Scholar póló illetve ilyen feliratú kitűző, valamint nemzeti zászló, és öt további badge:

Mi a bajod a CC-vel?

A srác még mindig azzal a nemvicces app-al nyomul ami annyira optimalizálatlan, hogy sütővé válik tőle az X?

Igen, azzal.

Hogy néz már ki? :smiley:

Viszont találkozott iJustine-el, szóval már biztosan feldobott hangulatban várja az este 7 órát (vagyis reggel 10-et)…:blush:

nem tudom, de jelezted ezt felé, hogy kijavíthassa? most ráadásul amúgy is kérhet tanácsot még akár ezzel kapcsolatban is az Apple fejlesztőitől.

Az a helyzet, hogy nem találtam viccesnek a videókat, de komolyan (lehet velem van a baj) és mivel “olvadni” kezdett a tok az X-en, letöröltem és nem is adtam neki mégegy lehetőséget…
Nem, nem jeleztem.

Le akarta utánozni a Note7-et csak nem véletlenszerű működéssel. :grinning:

Tim Cook egy rövid videóval indította a mai napját Twitteren. már csak alig négy óra van a nyitó keynote-ig!