Kicsinyes reklámokkal próbálja felhívni magára a figyelmet az Intel

Eredetileg itt jelent meg: Kicsinyes reklámokkal próbálja felhívni magára a figyelmet az Intel - Szifon.com

Tavaly novemberben az Apple felkavarta a számítógépek piacát, amikor is kiadták az első három, M1 chipes gépet, az új MacBook Airt, a 13 colos belépő MacBook Pro-t és a Mac minit. Szinte senki nem akarta elhinni, de ezek a Mac termékpaletta alján elhelyezkedő gépek sok tekintetben megverték a náluk sokkal drágább gépeket és az Intel…

Tömören: szánalmas. :sleepy: tényleg szomorú hogy már itt tart az Intel…

1 kedvelés

A szégyen inkább a jó szó erre!

Ezek után csak azt remélem, hogy felszívja magát az Apple és a fejlesztői minden szinten és mindent megcsinálnak rendesen Mac alá is és akkor minden szöveg nélkül csak egy videó kell amin azonos programokban amik most csak PC-n futnak a windows miatt egymás mellett két gép amiben az M1-es alázza a hardverben sokkal több (látszólag) PC-t. Ennek a felhasználók is csak az előnyeit élvezhetnék.

Egyelőre, amíg nincs szoftveres támogatás, az M1 chip csak egy technológiai demó. Nincs egyetlen komolyabb Adobe program sem, a Microsoft bár már optimalizálta az Office-t, de mondjuk az Outlooknak így is kell vagy 10 mp mire elindul (ez Windows-on fele ennyi idő). Úgy általában tényleg gyors, de az ember nem általábanra veszi a gépét. Majd ha megjelenik a Photoshop (remélem heteken belül), az már mérvadó lesz. Rosetta alatt vannak vele bajok és hajlamos nagyon belassulni, sok layer után.

@BoRRoNeo a Photoshopból már van béta.

Hát pont erről beszéltem, majd alakul ez mint az a bizonyos “puposgyerek…” csak sokan nem tudták mi lesz az új és most látva mi lett gondolom fejlesztenek gőzerővel és ha jó még akár kicsi pénzért is megéri sokaknak.

Outlook 10 mp neked? Nekem valahol 2-3 mp között mozog ez. Úgy hogy 5 email cím van beállítva benne.

Nemcsak nekem. Havernak van Macbook Air-je és neki is. Egymás mellé raktuk, ugyanannyi idő volt. Az még bosszantóbb, hogy gondolom a Mac memóriakezelése miatt egy idő után aludni küldi a megnyitott appokat, tehát ha 5 óra után akarok ránézni az amúgy futó Outlookra, akkor is 10 mp kell neki.
De szvsz ez Microsoft okosság mert például a Final Cut pillanatok alatt megnyílik és mondjuk az Illustrator Rosetta alatt is gyorsabban.

Hm, nekem tényleg gyors . A régi inteles Air az tényleg lassan nyitotta meg.

Ez szuper gyors, nálam malmozás megy.
Te a .44-es verziót raktad fel vagy fent volt a régebbi és frissítettél?

Szerk: most megnéztem, az első indítás lassú. Ha utána bezárod és újraindítod (gondolom a gyorsítótárból) már gyorsan elindul.

Most 16.45 van fent, a legfrissebbet töltöttem le az oldalról, de meg nem mondom már, hogy az .44 volt-e vagy már .45, január elején tettem rá, nem tudom melyik volt az aktuális akkor.

Csak azért kérdeztem, mert ugye a 44 volt az első M1-es kompatibilis verzió és én még korábban telepítettem a Rosettásat és utána azt frissítettem az M1-es verzióra mikor megjelent, hátha emiatt van különbség.

Az biztos, hogy már a kompatibilis volt.

Akkor logikusan megkérdezed a haverodat akinek szintén lassú az Air-en és ha neki is úgy volt mint neked akkor új telepítés lehet megoldja a tempót.

Mihez kell az outlook? Csak kérdezem… Én elvagyok a Mail-lel, bár azért lenne mint fejleszteni rajta. Html levél, zoom, pl.

Intelnek most erre futotta, ha már fejleszteni nem tudtak hirtelen egy jó procit, marad a sárdobálás :smiley:

Neki is ugyanez, egyszerre vettük. A Macnél kicsit félek az uninstalltól, sok alkalmazást nem is lehet. Fogalmam sincs mi marad meg a régiből és mennyire befolyásolja az újat. Tervezem, hogy legkésőbb a Photoshop megjelenésekor formázom a gépet és feltelepítem újra.

Akkor meg ne dolgozz fölöslegesen, majd akkor és úgy legalább tuti lesz. Én is utálok többször dolgozni ha nem feltétlenül nélkülözhetetlen, a lustaság pihentet, hiszen nem csinálok addig semmit :crazy_face: