Kipróbáltuk a BMW Digital Key Plus digitális kulcsot a BMW iX-nél

Eredetileg itt jelent meg: Kipróbáltuk a BMW Digital Key Plus digitális kulcsot a BMW iX-nél - Szifon.com

A legutóbbi, a BMW iX3-ról szóló cikkünk végén már említettük, hogy a másik modell, a BMW iX már rendelkezik a BMW Digital Key Plus támogatásával is. Ennek köszönhetően az Ultra Wideband technológiát használó telefont már nem is kell elővenni a zsebünkből, vagy a megfelelő Apple Watch-ot odatartani a kilincshez, hanem ha közeledünk az autóhoz, akkor az…

Ez valóban nagyszerű. Örülünk, hogy a “nagy” autó gyártók is elérnek arra a szintre, amit a pár éves startup cégek alapból nyújtanak. Ez az autó nappalinak tényleg kiváló, de mint autó számomra sok minden szól ellene.

például mik szólnak ellene?

A saját véleményemet fogom leírni amivel biztos, hogy nem fog mindenki egyet érteni. Előre jelzem, hogy már a 3. tisztán elektromos autómat használom és immár 6. éve kizárólag elektromost. Azzal kezdeném, ha már elindultunk a környezet tudatos autózás felé nem látom az értelmét ezeknek a nagy valóban nappali méretű SUV-oknak. Tudom, hogy az a réteg aki megengedhet magának árban egy ilyen autót, azok között sok a megalomán és hát ezzel lehet villantani, mindenki észre fogja venni. Feltételezem, hogy a külső kialakítás is ezt a célt szolgálja. A hatalmas hűtőrács imitáció, ami kimondottan indokolatlan, és szerintem nem is esztétikus. Az autó orrában simán lehetett volna kialakítani egy frunk-ot, ami a mai elektromos autókra jellemző és praktikus is. De ha már ezt nem tették meg legalább törekedhettek volna a kisebb légellenállás kialakítására (a frunk kihagyásával) az orr rész kialakításánál. Ebből és az autó tömegéből, méretéből adódóan a fogyasztása sem a takarékosnak mondható kategóriába esik. A belső kialakítás számomra az Ázsiai ízlésvilágot tükrözi, nem látom benne a régebbi BMW-kre jellemző szolidabb, de elegáns kialakítást.

De hát ezek a batár dögök eddig is erről szóltak, hogy lehessen velük villantani. Akik praktikum miatt vettek ilyen lóbaszó nagy autót, ők pickupot vásároltak.
Van egy réteg akinek ez kell.