Kipróbáltuk a Moshi Deep Purple-t, ami egy összecsukható, UV-s fertőtlenítő doboz

Eredetileg itt jelent meg: Kipróbáltuk a Moshi Deep Purple-t, ami egy összecsukható, UV-s fertőtlenítő doboz - Szifon.com

A jó ideje tartó járványhelyzet csak még inkább rámutatott arra, hogy a személyes higiénia mellett nem árt odafigyelnünk a használati tárgyainkra is. Ezek közül talán a mobiltelefonunk és a lakáskulcsaink a leginkább azok, amelyeket például a tömegközlekedési eszközökön a kapaszkodók megfogása után, kézfertőtlenítés nélkül is simán előveszünk és használunk. És bár a koronavírussal való fertőződés esélye…

Ez tipikusan olyan termék ami eddig is létezett (nem konkrétan ez), de nem sikerült eladni, mert nem volt olyan helyzet amit meg tudna lovagolni. Most itt a covidvonat amire fel lehet velük ülni. Párszáz forintért lehet fertőtlenítő kendőt venni erre a célra, ezen az áron jó par évre elegendőt.

Így van. És talán pont ez a fertőtlenítés mánia meg kórokozóktól való félelem ami éppen gyengít minket.

Gondolkodjunk, Béláim…! Ha mindannyian hülyeségnek látjuk a kütyüt, akkor Főszerkesztő úr Péter kinek alkotta e cikkét?

ahhoz képest tonna számra rendelik az emberek a mindenféle, konkrétan bármi védelem nélküli, UV-C-s eszközöket aliexpress-ről. a covid ebben az esetben meg pont mindegy, hiszen egyrészt szerencsére már végre talán kezd lecsengeni, másrészt pedig ahogy a cikkben is szerepel, a legújabb tanulmányok pont azt írják, hogy a koronavírussal való fertőződés esélye érintés után azért nem olyan magas.

ha csak az eszköz 10 éves jótállási idejét nézzük, annyi idő alatt rendszeres használat mellett egyrészt többe fog kerülni a sok fertőtlenítő kendő, másrészt az így termelt hulladék mennyisége is hatványozottan több. ezen túl sok olyan eszköz, kiegészítő van, amit nem szabad alkoholos dolgokkal törölgetni.

a mániákus fertőtlenítgetés tényleg nem feltétlen célszerű (bár még mindig inkább az, mint a bármire antibiotikumot szedni…), de ha mondjuk tömegközlekedsz, és a milliók által összefogdosott kapaszkodók megfogása után a telefonodat is nyomogatod, akkor azért már más a helyzet. ha nem tömegközlekedsz, akkor szerintem a cikkben említett eszközre sincs kifejezetten szükséged, hiszen eleve valószínűtlenebb, hogy olyasmit fogsz meg, amit nem kellett volna. de például egy szervizben mindenki számára megnyugtatóbb tud lenni, ha leadáskor, majd visszaadás előtt is fertőtleníti a szerviz az adott készüléket az ügyfél szeme láttára.

na ne, tényleg csak hárman olvassátok az oldalt? ez nekem (és a Google Analytics-nek is) új, és akkor itt bizony valami turpisság van.

de ezek alapján akkor ez a termék nem neked szól – amivel meg semmi baj nincs, elvégre nem vagyunk egyformák. meg amúgy sem egy olcsó termék. de akkor igazán nem nehéz a megoldás, nem veszed meg. azt is világosan láthatod, hogy ez a cikk egy ajánló. ha nem érdekel, az előfordul, de akkor egyszerűen lapozz tovább.

Először is leszögezném, nem köteledésből írtam. Másodszor, a 10 éves gari miatti érvelésed helytálló, ezért mea culpa. Harmadsorban, csak arra akartam rávilágítani, hogy ha a vírusok miatti paranoia miatt sterilizálná mindenki a készülékeit akkor minden egyes percben ezt kellene tenni, hisz folyamatosan mindent tapogat mindenki, utána pedig pl. a telefonját. Ezért tartom ezt is - és nyilván a túlzott kendőzést is - hülyeségnek.

Mellékesen, én évek óta folyékony, alkoholos kézfertőtlenítővel tisztítom havonta egyszer a készülékeimet (nem a vírusok miatt), és még a betört kijelzős iPad mininek sincs ettől baja :slight_smile: