Kipróbáltuk a Philips 4000i okos légtisztítót, ami pollent, baktériumokat és vírusokat is képes kiszűrni

Eredetileg itt jelent meg: Kipróbáltuk a Philips 4000i okos légtisztítót, ami pollent, baktériumokat és vírusokat is képes kiszűrni - Szifon.com

Nem az első légtisztító van a lakásban, teszteltük már a Xiaomi vagy a Dyson termékeit, és most végre egy Philips is hozzánk került, amire már nagyon régóta vágytam, mert a Philips márka az, ami még hazánkban mérvadó, ha okos légtisztításról beszélünk. A légtisztítás sokszor megfoghatatlan dolog, látjuk a számokat, 80 helyett 10, 5 helyett 1.…

Mármint ebbe mit kellett javítani?

Pont ezeket nézegettem ma, de szerintem egy 2000i lesz a befutó. :slight_smile: Elegendőnek érzem 18 m2-re…
(Penész ellen kellene…)

1 kedvelés

Philips márkába csalódtunk úgy összességében. Ez a gép biztos jó…

Akkor offtopic törlöm.

Hát ahhoz kéne egy páramentesítő is. Valszeg

Jogos, valamit mindenképp beszerzek majd. Akár egy alacsonyabb teljesítményűt, de valamilyen mindenképp lesz. :slight_smile:

1 kedvelés

Igen, én is azt nézem, hogy lehet kisebb lakásba elég a kisebb, a 2000-es vagy a 3000-es sorozat? 50 m2 a teljes lakás, 1,5 szoba.

Philips azért nekem. Nr.1 légtisztitásban, mi lehorganyoztunk ennél a márkánál, ami még nagyon nagy plussz, hogy évek múlva is megkapod a filtereket hozzá. Nekünk AC 2889/10 van és csak az allergia miatt vettük, tökéletesen teszi dolgát már 3 éve. Nekünk amúgy Air Matters alkalmazásba van integrálva.

1 kedvelés

Nem azzal szokott probléma lenni, hogy nem elég a kisebb az XY lakásban. A probléma az hogy ennek meg kell mozgatnia a levegőt, egy nagyobb alacsonyabb fordulatszámon (ergo halkabban) jobban megmozgatja a levegőt mint egy kisebb. Rövidebb ideig kell hangosabban mennie a nagyobb méretek miatt.

Sokan nem értik meg, hogy ez csak úgy működik, ha tényleg megmozgatja a levegőt, ahhoz pedig majdnem maximum fokozat kell sokszor. Ha pici szobába picit raksz hangosabban kell működjön.

“Tehát ha még az adott termékben van is aktív szén szűrő, lásd Xiaomi, nem fog beindulni a berendezés, mert nincs benne szenzor.”

Na akkor ezt kérlek magyarázd meg, mit értesze ez alatt… :smiley: A Xiaomi beletesz egy szénszűrőt a termékbe, de az egyáltalán nem is működik? Ugye nem gondolod komolyan? Vagy akkor pontosítsd lécci, mert ez így igencsak félrevezető.

Javítom magamat, mert közben elolvastam a Xiaomi légtisztítóértékelését is. Szóval működik a szénszűrő, csak automatikusan nem kapcsol be, manuálisan kell tisztítani (vele). Ahogyan ezt leírtad itt ebben a cikkban, az félrevezető, ezt fenntartom. :slight_smile:
A Xiaomi azért harmad áron tényleg jobb ár-érték aránnyal rendelkezik, nem kevés a különbség. Ha valakinek kell a legjobb, akkor Philips.

1 kedvelés

Na közben akkor kitöröltem, amit leírtam volna. :slight_smile: Sztem ugyanaz van leírva itt mint a xiaomi cikkben is, hogy igen képes kiszűrni ha bekapcsolod manuálisan. Nem ezt írtam le?

Xiaominál a filter vásárlás ami kérdéses lehet 1-2 év után. A robotporszívónk is jó még, csak már nem kapni hozzá semmit. Azt hozzáteszem, hogy elég jó termékeket dobnak piacra.

Köszi, ez így elgondolkodtató valóban! Ráadásul pont a hangokra (zajok) érzékeny is vagyok :slight_smile: