Kipróbáltuk a Pioneer SPH-DA250DAB CarPlay fejegységét – teszt és vélemény

Eredetileg itt jelent meg: Kipróbáltuk a Pioneer SPH-DA250DAB CarPlay fejegységét – teszt és vélemény - Szifon.com

Az elmúlt egy hónapban volt szerencsém kipróbálni egy újabb autós fejegységet, a Pioneer SPH-DA250DAB-t. Természetesen ez is Apple CarPlay kompatibilis és utólag beszerelhető a megfelelő kerettel bármelyik 2 DIN-es autóba. Nézzük végig, miben más ez, és milyen volt használni. Az előző cikkben már kiveséztük az Apple CarPlay-t, így most inkább a szituációkat, érzéseket mesélném el.…

1 kedvelés

Akkor ehhez is hozzászólok :slight_smile:

Nekem SPH-DA120 van, abból még nem spórolták ki a második USB-t… Tehát kesztyűtartóban az egyik, kivezetve a CarPlay-hez pedig a másik.

Értem azt, és teljesen igazat adok, hogy a kábeldugdosás macera, és jobb lenne wireless. Viszont navizni wirelessen, hát nem is tudom, majd kipróbálom milyen az, de szerintem hasznos, hogy közben tölt is. Azért a vezetéknélküliknek már komoly ára van, plusz ami érthetetlen, hogy kapacitív képernyő csak a topmodellben van… nem értem a Pioneer logikát.

Viszont!!! Nekem tegnap jött meg a kis adapterem, amit a Pioneerbe dugva a vezetékes CarPlay rögtön vezetéknélkülivé változott, tegnap hazafelé már a zsebemben tartott telefonnal vígan CarPlayeztem :smiley:

Az adapteren van USB továbbvezetés is, vagyis ha mégis kábellel szeretném bedugni akkor sincs gáz, bedugom és folytatódik minden kábelen keresztül, ha kihúzom akkor visszamegy wirelessbe.

Ilyen adaptereket már én is néztem, de nem tudom mennyire jól működhetnek. Te milyet vettél?

Dobd be http nélkül a linket és akkor fixálom :slight_smile:

Nekem a Pro van.

2 kedvelés

Köszi szépen :+1:

1 kedvelés

Nekem is DA120 van és csak a wireless hiányzott. Köszi a linket, már meg is rendeltem a pro-t :slight_smile:

1 kedvelés

Megtalaltam a kupont is, nem tudom, működik-e még.

CYBR2020

Holnap egy Passatban is teszteljuk.

Most az oldal tetején a CHL2020 van kiírva.
Ezt el is fogadta, így 119 USD.

A kocsiba felfúrtam a középkonzolra egy tartót, benne Ipad Cellular amiben ugye GPS is van, fixen usb kábelen az autóerősítőre kötve. Autóindításkor “csak” ujjlenyomatom iPadre és már indulok is waze és spotify osztott képernyőn fut.:partying_face: Van pl a vodánál havi 1 gigás adatforgalmú Sim havi 990Ft-ért, ezzel bőven elketyeg a waze. Szép nagyképenyőn fut a 2 app, hibátlan, imádom!!!A megoldásnak az a hátránya, hogy nyáron a meleg miatt ipadet be kell rakni a kesztyűtartóba, kiberakosgatom…télen ha fagy van akkor esténként be kell vinni a lakásomba. De az ipad egyébként másra is van használva, így mindig a kocsimban van amikor kell! Csak ajánlani tudom ezt a megoldást, nekem bevált!

Nekem ezt dobta egy ideig fel reklámnak, megtaláltam végre, a kettő teljesen egyformának tűnik, de megrendeltem én is ezt a icarplaydonglet.

1 kedvelés

kipróbáltam, de a donlge túlvégéről csak iPhonet fogad el és becsatolja CarPlay-be vezetéken. Szóval sajnos az USB továbbvezetés nem oldja meg olcsójános Pioneer “szarrágóságát” és nem tudjuk használni az USB portot CarPlay-re és közben USB Pendrive-re is… :frowning:
Belegondoltam, soha nem vettem volna meg ezt a Pio-t ha nincs két USB. Pl. pendriveon vannak filmek, zenék, stb. Nem mindig kell vagy akarok CarPlayezni.

Passatban is tesztelve a gyári fejjel, plug&play és ment is rögtön :slight_smile:

Megjött az adapter és kipróbáltam én is gyári VW fejegységgel és működik tökéletesen. Olyan 30-40 mp alatt csatlakozik teljesen automatikusan, természetesen az első beállítás után. Zene, telefonálás, gps minden működik fennakadás nélkül, nem szakadt meg egyszer se 2X 1,5 órás úton.

2 kedvelés