Kipróbáltuk a Saeco Xelsis Suprema prémium kategóriás, teljesen automata eszpresszógépet

Eredetileg itt jelent meg: Kipróbáltuk a Saeco Xelsis Suprema prémium kategóriás, teljesen automata eszpresszógépet - Szifon.com

Vannak, akik még nem is igazán ébrednek fel a reggeli kávéig, másokat inkább az íz csábít, vagy csak a különböző fajtájú és pörkölésű kávék között kísérletezgetnek kedvtelésből, és persze vannak azok, akik mondhatni ínyencek, és a kávéjuk esetén mindent ők maguk szeretnek manuálisan megcsinálni, őrlésfinomságtól a víz hőfokáig és hosszúságáig bármit külön beállítva. Noha a…

soha nem ittam kávét és nem is fogok, teljesen egészségtelen vacak. Igyátok :smiley:

650e??? Szép

Komolyan mondom nem nagyon ismerek még egy olyan negatív embert mint te vagy. :slightly_smiling_face:

Olyan mint a Dulifuli a hupikék törpökből :crazy_face: Rákattant a kisfiam és láttam a pár 100 részt több 100x, futólag :grinning: A kommentjéről pont az jutott eszembe, Dulifuli is hajszálra így tolja, “be :poop:ás”
UI: persze a magyar szinkron megint brutál jó dumákat szőtt bele, ahogy régen Romhányi csinálta, néha csak hallgatom és jókat röhögök

Válts avatart erre
image
:crazy_face: :grinning: :grinning: :grinning:

Azért látszik a márka új tulajdonosának a Philips-nek a közreműködése, bár a Saeco régen is jó volt, csodálkoztam miért is kellett nekik a Philips, de biztosan nem ment annyira jó a “kis” manufaktúrájuk, mint kívülről gondoltuk volna. A régebbi érintős gépeikkel sok volt a baj pont az érintő kijelzőkkel, talán mára ez is beérett. Aki megbízható szervizt keres hozzá és ténylegesen hozzáértőt, Kispesten a volt Hattyú strand helyén (Ady Endre út- Vasgereben sarok) van egy kávé gép szervíz, egy olasz szaki csinálja, magyar feleségével és valóban ért hozzájuk! Az én ugyen régebbi Saeco-mat is ő javítja pár éve, ha baja van, de mióta nála javíttatom, ez ritkábbá vált. Bátran merem ajánlani és a boltjában venni is lehet hozzájuk mindent is és akár gépet is, újat v felújítottat .

összehasonlítási alapom korábbi modellekkel nincs, viszont azt azért észrevenni, hogy nem annyira érzékeny az érintésérzékelése, mint amilyen mondjuk egy iPhone vagy iPad kijelzője esetén.

Saját tapasztalatom nekem sincsen, mert csak mielőtt vettem az jelenlegit, tájékozódtam melyik is legyen és ezt olvastam mindenhol az érintősökről, plusz az említett szaki is bár utólag kerültem már hozzá, igazolta a problémát, miután közölte én miért is vettem egy kicsivel rosszabb konstrukciójút mint amit ő ajánlana jó szívvel, bár a zsebére kevésbé jó hatással gépet.
Amugy utána olvasgattam most kicsit ennek, is az előbb, de mivel igazi tapasztalat még nem nagyon van vele senkinek, majd az idő megadja erre is a választ, mennyire bírja a strapát. Gondolom egy családi otthonban ahol nem annyira sok kávé fogy, erre is készült, sokáig jó szolgálatot fog tenni.
A baj az szokott lenni, mikor vesznek vmit és nem az arra készültet, tervezett eszközt, ki tudja miért és úgy lesz esetlegesen rossz a tapasztalatuk, pedig pont a Saeco csinál ezért sok féle gépet, több féle felhasználásra, nem ok nélkül. Ugye az olaszok is beszédesek és én sem vagyok egy hallgatag pali, így mikor vásároltam nála kiegészítőket v pl tisztításhoz anyagokat, sokat dumáltunk ezekről és az előbbit is tőle tudom. Tipikusan olyan a szaki, aki szereti is amit csinál és nem csak a pénzt keresi vele. :+1:

Mert nem iszom kávét és egészségtelen vacak? Komoly vélemény :smiley:
Szólás szabadság van ember…

Most vettem egy GranAroma-t, nem nagyon lattam miert lenne jobb a Xelsis. Erintokepernyo?

Mivel ez egy szuperautomata, pontosan ugyanolyan elven működik mint a fele, harmadába kerülő Philips/Saeco/Gaggia. Eszpresszó-szerűséget készít és tejet gőzöl, habosít tehát egy sima eszpresszó vagy egy macchiato pontosan ugyanolyan ízű lesz ugyanabból a babból, vízből. A többi szoftveres varázslat, érintőképernyő, prémium megjelenés stb. Sajnos még azt sem mondhatjuk, hogy tartósabb lenne az olcsóbbaknál. Az enyém egy Gaggia érintős, jó-jó, de kézi módszerekkel sokkal jobb italokat lehet készíteni.

Igazából ha autókra fordítjuk akkor a Saeco egy Mercedes E classe szintű gépeket gyárt, persze vannak ennél feljebb is, de azokat nem akarjuk megfizetni feltétlenül, mert nekünk nem ér annyit, vagy csak nem látunk bennük a többlet költséget fedező különbséget kb és azokat olyanoknak készítik szvsz, akik képesek bármennyit kifizetni, csak mert nekik mindenben a leg kell és kávét is olyant vesznek hozzá ami horror. Persze a Saeco is tud jó kávét csinálni, különben nem lenne és ad mellé kényelmet is, vagy többet v kevesebbet és ezek jelentik az árkülönbségeket szinte.