Kockázatot jelenthetnek egyes, a Walletban lévő kártyáink a bekapcsolt gyors elérés esetén

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/05/25/kockazatot-jelenthetnek-egyes-a-walletban-levo-kartyaink-a-bekapcsolt-gyors-eleres-eseten/

Most, hogy hazánkban is elérhető már az Apple Pay május 21-e óta, a legtöbb felhasználó engedélyezte azt a kényelmi funkciót is a bankkártyája hozzáadása után, hogy telefon típustól függően az oldalsó illetve főgomb dupla megnyomására előugorjon a Wallet, benne a fizetéshez a bankkártyánk – és mellette adott esetben több más kártyánk is. Ez néha problémát…

kicsit szomoru, hogy ez nincs rendesen lekezelve a rendszerben.

a masik, hogy az erinteses megoldasnal ugyan ez a felulet jon fel fizetesnel? (azt meg nem probaltam, csak a dupla gombosat)

igazából le van kezelve, mert rengeteg kártya fel sem jön, itt inkább az van mögötte, hogy az adott kártyát kiadó nem állította azt be megfelelően, így feldobja ilyenkor is.

az érintéses megoldás alatt erre gondolsz?

Ez biztos? Nekem a 6s es a 8 es az Xs Max is ugy mukodik, ha terminal fele (vagy barmilyen NFC/RFID olvaso fele, akar egy Androidhoz ami eppen scannel) tartom, akkor magatol elougrik a fizetes, es ekkor csak azonositasra van szukseg.

frissítem a cikkben.

nem, arra gondolok, mint masik megoldas, mikor lockolt allapotban a terminalhoz erinti az ember a telefont fizetes miatt.
elvileg nem kell a dupla gomb, csak erinteni, mikor a terminal keri a “kartyat”.
csak eddig en igy nem probaltam.

yepp, @Czo verziojara gondolok.

igen, ilyenkor csak a bankkártyát dobja fel. frissítem a cikkben.

oke, csak akkor a felulet mas, nem latszanak a berakott kartyak?

igen, csak a bankkártyát dobja fel, semmi mást.

1 Like

Face ID azonosításnál nem igazán megfelelő az, hogy rátartom a terminálra és akkor akar azonosítani. Viszont én eddig nem használtam a walletet, így nem is dob fel semmit

Pontgyűjtőkártyát is hozzá lehet adni valahogy a wallethez? Supershop, clubsmart, kapcsolat, tesco stbstb. (Nyilván amelyik nem csak mágnescsíkos, mondjuk vonalkódot telefonról is le tudnának olvasni)

Clubsmartot a Shell alkalmazáson belül lehet használni a telefonon.

Fizettem az iWatch-al egy üzletben, és meglepődtem hogy 5db pisztolyorrú Mátyás után nem kéri a kártya kódot. Mondjuk király mert utálom beírni.

ez azért van így, mert a PIN kód helyett a jelkódoddal, Touch ID-val vagy Face ID-val azonosítod magad. kényelmesebb, bár egyúttal a PIN kód elfelejtését is eredményezheti. :slight_smile:

Kérdeznék tőletek valamit! Amióta elindult használom az ApplePay-t! Telefonnal fizetek nem órával és ugye a Wallet-ben látszanak szépen a tranzakciók. Az egyenlegből levonódik az amit fizettem, de a tranzakciós listában mindegyikre azt írja, hogy függőben. Van olyan, ami kedd óta így áll! Mennyi idő lehet, amíg az OTP le is könyveli ezeket? Mert a smartbank-on belépve sem látszanak ezek a tranzakciók folyószámla lekérdezéseknél. Órával fizetve meg a telefonon sem listázza ugye, így a nyomonkövetése az ember költéseinek elég macerás! Erről tud valaki valamit esetleg?

órával fizetve a Watch appon belül a Wallet és Apple Pay menüpont alatt láthatod. a könyvelt vagy nem könyvelt tranzakciókkal kapcsolatban az OTP ügyfélszolgálatát érdemes megkeresni.

3-5 nap, amig konyveli az otp. hello 2019.

Sziasztok, ha több bankkártyát adok hozzá a Wallethez, akor hogyan működik a vásárlás?
Van egy alapértelmezett kártya, vagy minden vásárlásnál ki kell választani, hogy melyikkel fizetek?

Van alapértelmezett, de ki is választhatod. Érdemes pl tesco önkiszolgalo kasszanal probalgatni, ott nem zavar senki

Köszi!