Koin – magyar fejlesztésű alkalmazás, amivel élvezet a pénzügyeink nyilvántartása

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/07/21/koin-magyar-fejlesztesu-alkalmazas-amivel-elvezet-a-penzugyeink-nyilvantartasa/

Pénzügyeink nyilvántartása manapság nem annyira divatos, mint évtizedekkel ezelőtt, szüleink, nagyszüleink, dédszüleink korában, holott most már alkalmazások is segítik a dolgunkat. Ilyen app például a magyar fejlesztésű Koin is. Emlékszem, nemrég kezembe került dédapám pénzügyi füzete, amibe évtizedeken át minden egyes kiadást és bevételt tételre pontosan, dátumozással bevezetett, ami azért elég komoly dolog, nem tudom,…

Tavaly nyár óta használom napi szinten. Korábban is fenn volt a telón többször is, de egy idő után mindig letöröltem. Ez a 3.0-ás frissítés tényleg baromi jó lett. Nagyon érdekes visszanézni a költéseimet, és tényleg hasznos tud lenni, hogy hol folyik el a pénz, ill. hol lehet spórolni még. Az elején macerás felvinni tényleg minden adatot, de egy idő után teljesen rááll az ember agya, és már nyúlsz is rögtön a telóért, hogy beírd minden költés után. Várom, hogy az OTP is be legyen kötve és számomra tökéletes kis app lesz.

(Ez nem egy fizetett hozzászólás volt) :joy:

Amerikai app store-bol nem elerheto :frowning:

A tulajdonos nem akarja be rakni az egyesült királysága app store ba?

1 Like

JO lesz ez ha majd kezel minden bankot, meg a Revolutot is, addig maradok a Revolut-nal, ez ott is meg van:)

1 Like

Tetszik is, meg nem is, a több bankszámla kezelése illetve bankszámlák közti átvezetés nagyon jó funkció, pl egy hitelkerettel rendelkező hitelkártya esetében.
Szintén jó a PC-ről való elérés és villámgyors ott pl a cimkék hozzáadása…

Ami nem tetszik: a cimkék, a jelenlegiben a cimkék helyett egy komment mező van ahova ugyan mindig be kell írni a kommentet, de az nem ennyire kötött.
A kategóriák: nagy negatívum, hogy nincsenek al kategóriák pl:
Tankolás (fő kategória)
Autó 1 rendszám (alkategória)
Autó 2 rendszám (alkategória)
Továbbá: ugyanazzal az ikonnal nem hozható létre több kategória, minden ikon csak egyszer használható.
Ismétlődő kiadásoknál, nem lehet kategóriát létrehozni, és csak néhány közül lehet választani. Fundamenta lakástakarék esetén hiába adtam hozzá a megtakarítást mint kategóriát, nem lehet azt kiválasztani…

Jó lesz majd ez, de még sokat kell rajt csiszolni :).
A jelenleginél maradok (HomeBudget) egyelőre a több számla kezelés nem ér meg ennyi kényelmetlenséget…
Viszont ezt is feltöltöttem adatokkal, hogy gyors legyen egy esetleges jövőbeni váltás. :slight_smile:

Biztos van még amin lehetne változtatni, ez most csak egy 15 perces ránézés outcome-ja.

Mégvalami: a cimkék nagyon hasznosak lennének, ha azokat be lehetne rendezni katergóriák alá, ne kelljen már a több 100 közül választani, ha élelmiszer vásárlást jelölök meg akkor csak azok a cimkék jelenjenek meg amik ehhez kapcsolódnak. Most ez nem így van… Mivel a cimkéket nekem kell felvinnem ezért azokat simán fel lehetne vinni adott kategória alá, úgyis csak egyszer kell megtenni.

ide lehet nekik hibakat, kereseket irni.

Az én gondom is az, hogy UK store-ból nem érhető el. :confounded:

Én ezekkel a költségnyilvántartós dolgokkal úgy jártam, hogy egy idő után mindig abbahagytam az egészet. Amíg létezik készpénzes fizetés addig nem sok értelmét látom mert mindig csak a stressz volt hogy jaj hát ezt is meg azt is be kell írni, macerás na. A teljesen automatikus kimutatások szuperül működnek a Revolutban és egy külföldi hagyományos banknál is, és én nem szívesen adnék ki ilyen érzékeny adatokat egy harmadik feles applikációnak. Amúgy meg ha nincsenek anyagi gondjaim és felelősen tudom használni a pénzt akkor csak teljesen felesleges adatokat gyártok vele az “asztalfióknak”.

1 Like

Koin: Régen annyira alap és ronda volt, hogy azonnal a kukába került.
Ott van a Spendee app, ami több számlát is tud kezelni, külön lehet bontani a cégest és magánt, és van web-funciója is.
Nem tudom, hogy mit javítottak a Koinon, de anno annyira alap volt, hogy nem is értem, hogy miért tartott ki mellette bárki.

Csinálj egy magyar accountot.

Szerintem is felesleges. Most egy nyaralásnál is minek nézd, hogy mennyire sok pénznek vertél oda, csak rosszabbul fogod érezni magad. Ami olyan, meg úgyis megveszed.

En kb. 20 eve mar, hogy vezetem ezt magamnak. Egyszeruen elteszek minden blokkot, ahol nem adnak, ott kerek (ahol ezutan sem akarnak adni, ott visszakerem a penzem). Szepen fotoval (blokk) egyutt tarolok mindent, felcimkezve. Regen, meg PalmOS-t hasznalva kezdtem el a PocketMoney nevu szoftverrel, majd a Money-ra tertem at (itt egyedul a Windows tamogatas hianya zavar egy icipicit).

Nem szoktam szamolgatni, hogy mire koltok, viszont ha kell kerek perec meg tudom mondani, hogy mennyibe kerult a legutobbi nyaralas. Siman latszik az is, hogy az elmult 20 evben, mennyit koltottem Apple termekre.

Régen használtam pár hónapig, de nekem a MoneyPro sokkal jobban bejön!

na, és mennyit? :smiley:
én a YNAB-t használom, azzal a büdzsét is be tudom állítani, nagyon hasznos.

Még annak idején 2013-ban kezdtem el használni a Koint, imádtam de idővel egyre több és több funkcióra volt szükség, 2015-ben jött a 2.0 béta teszt ami szintén lenyűgöző volt. Idővel azonban váltottam a MoneyWiz-re, pontos indok már nincs meg de a kimutatások, budget, automatikus sync a bankfiókokkal, crypto, különöző valuták szinte nélkülözhetetlenné váltak, jelenleg ennél átfogóbb és profin állítható app-al még nem találkoztam.

Edit:
Pont az elmúlt időszakban teszteltem a Toshl-t újra, annak idején nem volt elég áttekinthető a felülete sokkal inkább a moneyflow-ra összpontosít mint a különböző fiókokra.

Másik teszt amit még csináltam az a Spendee-vel volt, ők már a Revolutot is integrálták automatikus szinkronizációval (tudtommal ők az elsők) viszont náluk hiány a különböző valuta egy fiókon belül, tehát pont a Revolutnál ha van font, forint, euro fiókod akkor három külön fiókot kell létrehozni még egy MoneyWizz-ben egy fiókon belül kezelhető

Sajnos igen, hamar ki tudta nőni az ember ha komolyabban elkezdte írni. De kezdőlépésnek szerintem tökéletes lehet.

Mivel jelenleg csak magyar nyelven érhető el az app, ezért nem találhato meg a külföldi Store-okban, azonban tervben van már az európai terjeszkedés és ezzel együtt a több nyelvre való fordítás is

erdekes. honnan az info?
mert ez kicsit mast mutat:

Ez elég furcsa… kiváncsi vagyok mi lesz belőle.