Költözés Androidról

Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de abszolút kezdő Iphone-os vagyok és érdekelne, hogyan lehet IOS 12-n a rendszer -és a telepített appokat (akár a beállításokat is) elrejteni és levédeni jelszóval?
Ezenkívül az anroidos telefonról hogy lehet a legegyszerűbben átmenteni a névjegyzék+sms+híváslistát?

hogyan lehet IOS 12-n a rendszer -és a telepített appokat (akár a beállításokat is) elrejteni és levédeni jelszóval?

nem lehet ilyet csinálni. magát a teljes készüléket tudod jelkóddal védeni.

az androidos költöztetéshez használd a Move to iOS alkalmazást:

Annyival kiegészíteném, hogy vannak olyan alkalmazások amelyek támogatják, hogy csak ismételt azonosítás után lehet őket megnyitni.

1 kedvelés

Értem. Kíváncsiságból néztem videókat a neten (pl. aminek ez a címe: " How to Hide iPhone Apps? - Hide and Lock iPhone Apps with Password (No Jailbreak) - 2019" Sajnálom, hivatkozást nem enged beszúrni…) Ez 4 módszert is mutat erre. Szerintetek ez működik? Ugyanis nem lehet tudni milyen készülék és milyen IOS… Az androidban kapásból 5 app volt erre, köztük filelauncher is, aminek volt ilyen szolgáltatása.

iOS-en NEM tudsz más appokkal “lejelszavazni” adott alkalmazásokat jailbreak nélkül. egyes alkalmazások saját maguk támogathatják, hogy külön jelkódot adhass meg a megnyitásukhoz.

az általad említett videó egy bugot mutat be, az elején látható az is, hogy milyen iOS-verzión csinálja (a hivatalosan legfrissebbnél korábbi iOS-verzió gyakorlatilag nem tehető vissza). az ilyen hibának köszönhetően elrejtett ikonok már a készülék újraindítása után is megjelennek, illetve nem fogja eltüntetni őket a keresőből sem.

az egyes alkalmazásokat el tudod teljesen rejteni, de akkor azok nem lesznek elérhetőek, vagy le is tudod őket törölni:

Na igen kicsit zártabb a rendszer mint a droid, de ez ne kedvetlenítsen el rögtön az elején, mert ennek is megvannak az előnyei, persze JB nélkül.
Én pl mindkét rendszert használom, az iphone mellett van pár tabom droiddal, különféle célokra.

Köszönöm a válaszokat. Azóta az IOS 13.3-ra változott, de nekem 3 hónapi használat után nemhogy megjönne, egyre inkább elmegy a kedvem az Iphone-tól. Tisztelettel elnézést kérek a fanoktól, de ha nem ajádék lenne már rég elhajítottam volna a francba. Hiába no, nem bírom a bezártságot és ez a FW egy börtön.
A korlátozottság újabb kérdéseket generált. Szeretném pl. a többször ismétlődő tevékenységeket macroszerűen egy műveletbe gyűjteni ( pl. Beállítások/értesítések/az adott app engedélyezése vagy tiltása). Ha ezt egy ikonra ki lehetne tenni a kezdőképernyőre már boldogabb lennék. A parancs szolgáltatással nem boldogulok ezügyben…Jó lenne valahogy átdefiniálni az IOS default gesztusait is. Erre van lehetőség? Az Assistivetouchba sem lehet akármilyen tevékenséget felvenni… A kapcsolóvezérlést meg végképp nem értem - adnátok egy érthető leírást hozzá? Minden érdekel amivel automatizálni lehet a teló használatát, hogy ne kelljen annyit nyomkodni.
Mit szóltok a shortcutsgallery pont com All-in-one utilities-éhez? Próbálta már valaki?
Vagy pl. hogy lehet az iMessage kérdését letiltani minden indításnál? Ki akarom kapcsolni és kész. Ha kell majd bekapcsolom.
Ha valaki használt már androidon Nova Launcher-t vagy Smart launcher-t az tudja mik hiányoznak nekem… hogy lehet az user szuverenitását ennyire megbéklyózni???
Csak mondom, hogy a Google Playen van Launcher iOS 13!. Androidon fut de külsőre tisztára IOS. Utóbbira nincs ugyanez Droidban? :slight_smile:
Válaszaitokat előre is köszönöm!

pedig az az egyetlen, ilyesmit lehetővé tévő opció az iOS-ben. ugyanakkor azért az általad említett dolog nem feltétlen lehetséges, de erre talán @Czo kollégának van ötlete.

én nem tudok arról, hogy ilyesmire lenne lehetőség.

az Apple itt ír erről:

az iOS felületét jailbreak nélkül nem szabhatod testre.

És hogy lehet kapcsolatba lépni @Czo kollégával?

majd válaszol, ha látja a hozzászólást.

Sorry sracok, nem hasznalom a shortcuts alkalmazast, igy passzolom.

Na gyerekek, faternak vettem i14 pro-t és a move to ios app nem rakta át a jegyzetek és emlékeztetők tartalmát. (Andorid 8.0-s rendszer)

Hogy a bánatba rakom át a tartalmát?

Köszi aki erre rájön.

írta a Move to iOS, hogy ezeket is át fogja tenni? mintha az lenne, hogy azért nem tud mindent áttenni. lehet ezeket valahogy exportálni az Androidon az adott appban? vagy szinkronizálva vannak ezek a Google fiókkal? mert akkor egyszerűen csak hozzá kell adni a Google fiókot az iPhone-on, és bekapcsolni, hogy ezeket is szinkronizálja, és akkor megjelennek.

gondolom, úgyis a Google fiókot használná elsősorban, nem az iCloudot, így akkor nem kell az adatokat átköltöztetni a Google-től az iCloudba, mert erre a két kategóriára nincs importálási lehetség az iCloudban.

8.0-s samsung notesban meg nem lehetseges a google account hozzaadasa csak samsung felhoszolgaltatas van.

hát ez valahol egyúttal komikus is, nyilván a kellemetlensége mellett.

Jegyzetek megoldva. :heavy_check_mark:
El kell menteni sima txt-kent google drive-ra es egyesevel megnyitni jegyzetek app-val megosztassal.