Költözés lépésről lépésre segítség

Sziasztok!

Egy nagy technikai kérdésem lenne :slight_smile:

Elvileg holnap érkezik az új telefon és megkérdeztem ChatGPT-t (lehet hiba volt) a költözésről, de amennyire egyszerűnek tűnik, annyira félreérthető, hogy mindig mást mond a sorrendről… :smiley: Először azt írta, hogy az órát le kell választani a régi telefonról, aztán meg azt, hogy még a csuklómról se kell levenni, mert az import egy bizonyos pontján az új telefon fel fogja dobni, hogy érzékel egy órát és majd az a lépés viszi át… A másik a SIM kártya. Először azt írta, hogy mielőtt bármit elkezdek, rakjam át az újba. Utána meg azt, hogy menet közben kérni fogja, hogy rakjam át… Le tudná valaki írni, hogy most akkor pontosan hogy is kell csinálni az egész folyamatot és milyen sorrendben, mert már teljes a káosz a fejemben. és akkor a DÁP-ot meg a Walletben a kártyákat nem is említettem, hogy azokat mikor és hogyan kell.

ChatGPT helyett egyszerubb elolvasni a termek leirast. Adatok átvitele új iPhone-ra vagy iPadre a Gyors kezdés funkcióval - Apple Támogatás (HU)

Es Apple Watch és új iPhone párosítása - Apple Támogatás (HU)

A SIM kartyat nyugodtan rakd at mar az uj bekapcsolasa elott.

A bankkartyakat meg ujra aktivalni kell biztonsag miatt de az alapadatok at fognak jonni, a DAP kapcsan meg mehetsz be ujra az okmanyirodaba mert az sem fog atmenni.

A DÁP miatt első alkalommal se voltam okmányirodában, itthon simán meg lehetett csinálni. Ezek szerint másodszor már nem működik?

Na ezt nem tudom. Az en szemelyim meg nem volt jo erre, es miota telefont csereltem azota nem jo a DAP-om mert latja, hogy egy masik keszulekemre volt korabban aktivalva, viszont atregisztralasra nem talaltam menupontot. :confused:

Oh… na majd akkor kiderül. De jó lenne ha nem kellene emiatt okmányirodába menni, pláne nem az ünnepek előtt/alatt… :sweat_smile:

a ChatGPT-nek legtöbbször azt sem lehet elhinni, amit kérdez, mert a célja nem az, hogy minden esetben pontos választ adjon, hanem ha nem rendelkezik elegendő vagy pontos információval, akkor hazudik egy hihetőt.

a DÁP esetén az új típusú személyivel simán újból be lehet állítani, csak újból be kell olvastatni vele NFC-vel a kártyát, ahogyan az első alkalommal csináltad.

mit ír pontosan? ez egyébként azért is fura, mert a saját FAQ-jában azt írják, hogy több telefonon is használhatod, tehát ennek elvben nem kellene problémának lennie.

Oké, köszi szépen a segítséget. :slight_smile:

Biztos szőke nő vagyok lélekben, de az sajnos továbbra sem egyértelmű, hogy az órát melyik lépésben párosítsam az új telefonhoz. Ha közvetlenül a régi telefonról viszem át az adatokat (tehát nem az iCloudból) akkor egy ponton fel fogja dobni, hogy érzékel egy órát is?

Amúgy ez se teljesen egyértelmű, hogy most melyik verzió a jobb? Az iCloudos mentésből ha jól értem gyorsabban végez és hamarabb használható az új telefon, mert utána befejezi a háttérben. Telefonról-telefonra valamivel lassabb, de viszont így ha elkészült, utána már nem dolgozik tovább. Akkor ez egyéni preferencia kérdése, hogy ki melyiket választja?

én a közvetlen átvitelt választanám, az órával meg semmit nem kell csinálni, az új készülék magától fel kell majd dobja, hogy át akarod-e hozni rá az órát.

Szuper, köszi szépen. :slight_smile:

sikerült végül?

Mivel karácsonyi ajándékom, végülis elraktam jövő szerdáig. :slight_smile: Utána megírom. :slight_smile: De megérkezett épségben kedden.

Annyit irt eddig, hogy korabbi regisztraciom nem alkalmazhato a keszuleken. Es ujra regelni sem tudtam mert nekem meg regebbi a szemelyim es be kellett volna mennem mert csak chipes szig. opcio volt egyedul az appban.

De aztan irtad a fentit, igy most ujraraktam az appot es most elvileg meg tudnam csinalni de szerintem ez is viszonylag uj fejlesztes lehet.

Szerk.: nyah. Elkiabaltam. Megint nem engedi.

Sikerült minden. :slight_smile: A DÁP-ot kellett újrarakni és újra beolvastatni a személyit ahogy mondtátok is, de azzal se volt semmi gond.

1 kedvelés