Külső monitor használata a Thunderbolt 2-ről (Macbook Pro 2013 late)

Van egy Macbook Pro 2013 late laptopom, amihez szeretnék egy külső kijelzőt csatlakoztatni. Telepítettem az Amphetamine (keep-awake app) alkalmazást az AppStore-ból. Lecsukott laptop kijelzővel nem kapcsol ki a Macbook, a HDMI-n keresztül kimegy a hang és a képjel.
A Dell S2722DC monitort néztem ki, egyrészt a 109 PPI értéke szinte azonos az Apple által preferált 110 vagy 220 PPI-vel, másrészt egy USB-C kábellel csatlakoztatható a monitor úgy, hogy a monitor a használat alatt tölti is a laptopot. Videó itt: https://www.youtube.com/watch?v=M97wwlmamtA
Az lenne a kérdésem, hogy a Macbook Pro 2013 late bal oldalán lévő két Thunderbolt 2 csatlakozóval működne-e ez így? Hol lehet olyan kábelt venni, ami tudja ezt a funkciót. Kép és hang kimenet a monitor felé, és ugyanakkor töltés fogadása a monitorrról.
Olvastam, hogy a mini display port csatlakozó azonos a Thunderbolt 2-vel, tehát ezzel megvalósítható lenne az egykábeles Macbook-monitor kapcsolat, de nem találtam ilyen mini DP (male) - usb-c (male) kábelt.
Előre is köszönöm a segítséget.

Ezt nem fogod tudni osszedugni. Minden USB-C -s eszkoz hasznalja az USB csatlakozoba beagyazott “USB 2.0” uzemmodot, amin meg tudja beszelni a ketto eszkoz, hogy kicsoda micsoda, illetve, hogy ki mit tamogat.

Szerk: A te Tunderbolt/DisplayPort dugodban nincs USB, igy hiaba nem hasznalnad a monitor USB HUB kepessegeit, csak a DisplayPort atvitelt, nem fog mukodni a dolog.

@Atrasko plusz Thunderbolt porton keresztül a géped eleve nem tud tölteni.

tehát hiába van olyan adapter, amibe fizikailag bele tudsz dugni egy Thunderbolt kábelt, majd utána a végén a csatlakozó hiába USB-C fizikailag, sajnos az azonos form factor nem jár azonos funkcionalitással.

Köszönöm a részletes magyarázatokat. Világos, hogy a csatlakozót nem a formai kialakítása, hanem a belső felépítése határozza meg. Ezt én is így tudtam, ez nem is volt kérdés.
Szóval a Thunderbolt2 nem tartalmazza az USB protokolt, tehát: az USB-C monitor bemenetére nem csatlakoztatható és az ilyen típusú monitor nem tudja a Macbookot visszatölteni.

Találtam egy részletes és jó leírás itt: A Macen található portok azonosítása - Apple Támogatás (HU)
Az oldal alján van ez a Thunderbolt csatlakozónál ez a magyarázat:

Ezeket a portokat az olyan kijelzőkhöz és egyéb eszközökhöz használja, amelyek Thunderbolt-kábellel csatlakoztathatók. A Thunderbolt és a Thunderbolt 2 nem ugyanaz, mint a Mini DisplayPort. Ugyanolyan az alakjuk, viszont eltérő szimbólumok találhatók a kábelen és a porton. Ugyanakkor ez a port támogatja a Mini DisplayPort használatát a videokimenethez,
tehát egy Mini DisplayPort-kábellel tudja csatlakoztatni a Mini DisplayPort-kijelzőt.

Ha jól értem, akkor egy olyan kábel, aminek a MiniDP csatlakozója a Macbook Pro Thunderbolt2 aljzatába van bedugva és a másik vége a monitor Mini Display Port aljzatába csatlakozik, akkor ez a kábel átviszi a kép és hangjeleket a monitorba.
Igaz-e ez, ha a monitornak nem mini DP, hanem normál DP aljzata van?
Tehát a kábel MiniDP (male) - DP (male).

Igen, hasznalhatsz MiniDP - DP kabelt.

annyival kiegészíteném, amit @Czo írt, hogy tölteni nem fogja tudni a gépet a monitor Mini DisplayPort – DisplayPort kábellel.

Köszönöm!
Akkor a töltéshez majd a MacBook töltőjét használom.

Sziasztok, Air 2013 közepe kijelző vezérlő elektronika miatt külső monitort kell használnom. De csak kinyotott állapotban működik a dolog, egyébként nincs jel felirat a monitoron, kivéve ha töltőn van. Van olyan alkalmazás amivel tudom becsukott állapotban használni töltő használat nélkül a gépet? Válaszotok előre is köszönöm.

Szia! Telepítsd az Amphetamine (keep-awake app) alkalmazást az AppStore-ból. Lecsukott laptop kijelzővel nem kapcsol ki a Macbook, a HDMI-n keresztül kimegy a hang és a képjel.
Nagyon jól testre-szabható, reklámmentes, nem akar semmit megvetetni veled, és nem gyűjt rólad adatot.