Keresgéltem a neten vmi 1xű és jó külsővel rendelkező kiegészítőt erre a feladatra, amikor belefutottam egy leírásnál, hogy talán a gyári billentyűzete képes bekapcsolni Bt-n keresztül, de szkeptikus vagyok, mert ugye ha ki van kapcsolva akkor nem hiszem, hogy látják egymást, bár Apple vonalon sok minden elképzelhető akár ez is. Ők olyan bill-re céloztak, amiben van bekapcsoló gomb is, na én ilyennel nem találkoztam, de mindent nem tudhatok/ismerhetek ![]()
kikapcsolt állapotú gépet nem fogsz tudni bekapcsolni Bluetooth billentyűzettel. de miért kellene kikapcsolni egyáltalán?
kik ezek az “ők”, és hol céloztak ilyesmire?
Mint írtam keresgéltem a neten és leltem egy USB-C-be dugható verziót, nem volt bejövős és az alatt kommentben voltak megjegyzések, ott vkik erről diskuráltak.
tehát nem az Apple írt ilyesmit. bárhol írhat bárki bármit, attól az nem lesz valós. a kikapcsolt állapotú Mac mini az USB eszközöket sem használja, hiszen ki van kapcsolva.
ha az a problémád, hogy zavaró, hogy az alsó oldalán van a bekapcsoló gomb, akkor egyszerűbb nyomtatni hozzá 3D nyomtatóval egy olyan kiegészítőt, amit felül megnyomva az benyomja az alján a bekapcsoló gombot, vagy tuti lehet kapni már aliexpressen vagy bárhol készen is ilyet.
például:
Igen láttam már sokfélét én is és pont mind kb hátul van, ahogy az eredeti bekapcsolója is, emiatt nem jönnek be, de egy szétszedős videó után kitaláltam magamnak jobbat, majd ha lesz kedvem is hozzá meg is csinálom, azzal majd lesz lehetőség bármire is kb elhelyezés ügyben, mind esztétikailag is. ez a billentyűzetes csak pont a kényelme miatt lett volna jó, de mint írtam is, meglepett volna, de az Apple csinált már pár dolgot egyedien, emiatt gondoltam hátha volt alapja a kommenteknek ott.
ha szétszeded, az garanciavesztő lehet. az előbbi 3D modell esetén az egész Mac mini maga lesz a gomb.
csak a legalját kell, mert ott a gombja és azzal párhuzamosan lesz vmi, ami még képlénykeny a fejemben, mert van ötlet, csak lehet lelek jobbat.
ez amugy szimpi lenne, de hátul van.
amit linkeltem, ott semmit nem kell szétszedni, és az egész Mac mini lesz a gomb, tehát nem hátul lesz. de továbbra sem értem, miért kapcsolnád ki feleslegesen.
Én ki szoktam kapcsolni mindent, a telót és órát kivéve, de igen olvastam Steve is erre hivatkozott, minek kikapcsolni. Ehhez amit linkeltem sem kell szétszedni, csak aláilleszteni és ez alu-ból igazán szép is lehetne, nem nyomtatott műanyagból. De mindegy is, mert egyelőre csak mint lehetőség van a szétszedős megoldás, a kivitelezéssel várok egy valóban jó ötletre, v ihletre, esetleg látok vhol vmit ami segít beugrasztani a legjobbat, hogy talán mégis egy billentyűgombbal sikerül, bár kívülről megoldani vhogy ![]()
nem lehet billentyűgombbal, mert nincs bekapcsolva a gép.
amit te linkeltél, azzal az a problémád, hogy egyrészt hátul van, másrészt látszik, tehát neked az nem lesz jó.
amit én linkeltem, az egyáltalán nem látszik, hiszen a gép alatt van, így aztán teljesen mindegy, milyen anyagból van nyomtatva.