Lenyírja helyetted a füvet az okos robotfűnyíró, ami még az iPhone-nal is irányítható!

Eredetileg itt jelent meg: Lenyírja helyetted a füvet az okos robotfűnyíró, ami még az iPhone-nal is irányítható! - Szifon.com

A robot1.hu (ANDL Kft.) néhány hete megkeresett minket, hogy számoljunk be néhány, az Apple termékekkel irányítható okos robotfűnyíróról, és ennek apropóján bemutatnák a Husqvarna termékpalettáját. A robotfűnyírók folyamatos fejlődésének köszönhetően már arra a szintre jutottak, hogy akár hangvezérléssel is irányíthatjuk, és működésük teljesen automatikus. Szerencsére egyre többen hallottak már itthon is a robotfűnyírókról, de ahogy a telefonok…

Értem én, h robot meg minden… De a legolcsobb is 300e ft! Magyarországon élő emberek 95 százaléka örül annak, hogy befizeti a számlait, és ha marad pénze, akkor fontosabb dologra költi! Ez a gazdagok játékszere… Akinek fűnyíró kell, ezek az árak láttán összefossa magát, a 300e foritos meg valami belépő haszontalan cucc lehet… Ami ér valamit az 800 körűl kezdődik… Vicc!! Inkább vesz az ember egy benzinest, kb 80-100e körűl és megmarad egy csomó pénze és ha csak benzinre félre tesz belőle 50e forintot, akkor egy életre megvan a benzine a működtetésére. Különben is, az emberek meg szeretnek füvet nyírni! Aki nem szeret, az fűnyírot sem vesz… Inkább fizet egy cégnek aki lenyírja, vagy fogad egy napszámost…

Arról nem beszélve, hogy gazdagéknál a fiatal kertészfiúnak egyéb megművelendő “kertecskéket” is el kell látni. Hol tudja azt egy ilyen kütyü?

Igazából ez egy hülyeség, hogy itthon hatalmas a nyomor… csak menj ki az utcára, egyre több az autó. Ha hatalmas szerencséd van és alig kell valamit szervízelni, akkor is simán elvisz egy kocsi mindennel együtt egy év alatt majd’ 1M forintot. Ezt a luxust nem az ország 5%-a engedheti meg magának ránézésre
Vagy ott van az a töménytelen mennyiségű bagós, akik bőven több pénzt égetnek el (szó szerint) 1 év alatt, mint amibe kerül egy ilyen.
És lehetne folytatni a sort, hogy mire van pénz, ebben a hatalmas nyomorban, amikor az emberek örülnek ha van mit enni.

Szerk: egyébként, igen, rohadt drága, de nem azért mert nincs mit enni

2 kedvelés

Véleményem szerint az vesz ilyen terméket ( koztuk én is ) mert utálok fuvet nyírni. számomra a funyiras egy elopocsékolt ido. Hetente két órát toltok a fuvem gondozasaval ami alatt ha dolgoznék 1-2 even belul vissza is keresném bosegesem a gép árát.

De az ido alatt foglalkozhatok magammal/ felesegemmel is.

Egyszeruen ha valakinek az ideje tobbet ér minthogy funyirot tologasson és meg is engedheti magának az venni fog ilyet. De ez igaz a szárítógépre, mosógépre, robotporszívóra, mosogatógépre. Mindegyiket megvettem mert idot sporol meg.

Persze tévedhetek :slight_smile:

Alapvetően igazad van, de az autós párhuzam sántít. Rengetegen nem kényelemből vagy kedvtelésből autóznak, hanem mert muszáj. Elvárás, hogy időben megjelenj a munkahelyeden meg hogy odaérj a gyerekért stb. Az persze igaz, hogy sokan olyan autót tartanak amit nem tudnak fenntartani. Robotfűnyírót nyilván nem muszájból vesz senki. Aki pedig azt mondja, hogy az ország 95%-a nyomorog és a létéért küzd az nyílván csak a saját szintjén mozog és az ismerősei 95%-a ugyanilyen gondokkal küzd. Ebből aztán levonja a nagy következtetést.

Én például füvet nyírni szeretek. De a te helyedben én megfizetnék valakit aki elvégzi a kerti munkát beleértve a fűnyírást is. Mi a takarítással voltunk úgy sokáig, hogy heti 1-2 alkalomra fizettünk valakinek pedig nem tartozunk az elithez.

1 kedvelés

Nem hiszem, higy sántít az autós példa. Ennyi pénz kell fenntartani egy autót, akkor is ha muszájból vesz valaki. Ha ezt valaki megengedheti magának az illető nem nyomorog. Nem havi 5-10 ezer forintról van szó, mint egy bkv bérlet.

Mi a virus alatt vettünk autót. Nagy európai városban élek, a tömegközlekedés baromi fszán megoldott, de pont a városi lét miatt a pandémia végett a franc se akar tömegközlekedni, főleg, ha haza szeretnénk látogatni. Korábban nagyon vaciláltam, hogy kell-e kocsi egyáltalán, nem éreztem szükségét, de!! Vannak helyzetek, amikor igenis kényszerhelyzet az autó, jelenleg nekünk sajnos az.

1 kedvelés

Én a korona miatt lettem elektromos rolleres. BKV-ztam nem volt vele bajom, de az utóbbi 1,5 évben 80% elektromos roller és 20% taxi. Ez nem olcsóbb mint a BKV ellenben sokkal kényelmesebb minden szempontból. Autót nem szeretnék fenntartani.

Nem mindenki Budapesten él ám! A kb. 3000 vidéki település bármelyikén élők sokra mennek a BKV bérleteddel. Majd autó helyett vesznek robotfűnyírót és azon mennek dolgozni. Legalább szép ápolt lesz az árokpart.

Jók ezek a robot robotfűnyírók, de! :slight_smile: Anno mikor a gépésztechnikusi szakközepet elkezdtem 97-ben volt egy Husqvarna bemutató az iskolában és már akkor létezett elég okos robotfűnyírójuk ráadásul akkor még újdonság volt (ha jól emlékszem nálunk mutatták be Magyarországon először, de ebbe nem vagyok biztos már) és ami a kijelölt területen levágta füvet, ekkor még szalaggal kellett kijelölni a területet, ha meg neki ment valaminek akkor megfordult. Ezzel azt szeretném mondani, hogy most mikor ránéztem azt hittem, hogy sokkal többet de többet tudnak nem csak annyi, hogy távolról is irányítható, hanem pl vizsgálná a fű minőségét és mutatná térképen, hogy kell esetleg valamit kezdeni a gyeppel, meg mondjuk kamera, esetleg Lidar szkenner. Arról nem is beszélek, hogy talán mintát vágni a gyepbe. Szerintem a 24 év alatt nem történt olyan nagy technikai előre lépés, ha összehasonlítom már egy robotporszívó is sokkal “okosabb”.
Eszembe jutott, hogy akkor a Husqvarnának volt már légpárnás fűnyírója is Flymo néven. :slight_smile:

1 kedvelés

Automower G1 a készülék neve és 98 óta kapható, utánanéztem :smiley:
Most néztem meg jobban ezeket az “új” fűnyírókat, baszki még mindig kábelt kell kihúzni körben a kertben, hogy hol vágja a füvet. :man_facepalming:t2:

Az alap felvetésemen, miszerint aki képes fenntartani egy autót, az nem nyomorog, ezen nem változtat, hogy Budapest vagy sem. A benzin, kötelező, alkatrész, stb. ugyannyiba kerülnek.