Lezárt képernyős adatbiztonsági hiba az iOS 12.1-ben

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2018/11/03/lezart-kepernyos-adatbiztonsagi-hiba-az-ios-12-1-ben/

A lezárt képernyőt érintő hibáknak már hosszabb történelme van. Az élelmesek vagy a túl sok szabadidővel rendelkezők a lehető legbonyolultabb módon próbálják kijátszani a jelkód, a Touch ID vagy a Face ID adta védelmet és így hozzáférést szerezni a készüléken található adatainkhoz. Magához a rendszerhez továbbra sem tudnak hozzáférést szerezni, tehát a védelem maga nem…

Istenem… Soha nem értettem hogyan jönnek rá ezekre. :smirk:
Hihetetlen hogy embereknek mennyi szabadidejük van. Nincs nekik nőjük akivel foglalkoznának?

1 kedvelés

ezeknek nincs, hidd el, különben tuti nem töltenék ezzel az idejüket

1 kedvelés

Ezek szerintem belső forrásból kiszivárogtatott dolgok, hogy a felhasználók a következő frissítésig maguk is el tudják végezni a javítást. Csak ugye cinkes lenne ha maga az epöl közölné direktben.

az Apple sehol nem közölt erre semmi megoldást, még az ezt a videót lehozó oldalak cikkeiben is azt írják, hogy nem lehet tenni ellene semmit – ami ugye nyilván hibás, mert megelőzhető pár beállítással, mindössze logikusan végig kell gondolni, mi történik a videóban, és hogyan lehet azt kiküszöbölni.

az Apple majd közli direktben, hogy a 12.1.1-ben ezt is javították.

Nem feltételezek szándékosságot abban, hogy nem érted amit írtam, így marad az, hogy bonyolultan fogalmazok.

Nem értem miért működik a FaceTime ha már repülő módba tette.

ez az egyik hiba, hogy a repülős módba téve nem szakítja meg a hívást – bár sem Wi-Fi, sem mobilnet nem marad neki, szóval maga a hívás igazából nem megy tovább, csak nem záródik be.

WoW :slight_smile:
Azért ez nonszensz hogy nem képes az Apple egyszer igazán ráfeküdni erre a képernyőzáras témára és egyszer s mindenkorra megoldani ezeket. Már nem is tudom megszámolni hányszor cikkeztek az ilyen típusú bugokról, holott más szempontból meg az Apple rendszere biztonságosabbnak tűnik mint a droidé…