LG OLED55BX3LB és Apple TV 4K

Sziasztok!

A címben említett TV boldog tulajdonosa vagyok egy hete. Nagy örömömre a TV távirányítója kezeli az Apple TV-t is minden tekintetben, kivéve a ki és bekapcsolását. A HDMI-CEC természetesen be van kapcsolva az LG-n, de valamiért az Apple TV eszközt nem hajlandó ki és bekapcsolni… A saját távirányítójával kell bekapcsolnom és utána már használhatom az LG távirányítóját, aztán kikapcsoláshoz megint elő kell vennem az Apple TV-jét. Tudtok erre valami megoldást? Olvasgattam fórumokat és redditet, elvileg a tvOS 14-gyel kezdődtek ezek a problémák másnál is…

Probáltad már az Apple Tv-n a Beállítások-Távirányítónál a távirányitó betanitása funkciót?

Igen néztem, de őszíntén nem nagyon értem amit ír… :smiley: Ez a

Ha egy több eszköz vezérlésére is képes távirányítót használ, akkor a kezdés előtt válasszon ki egy használaton kívüli eszközbeállítást a másik távirányítón, majd válassza az Indítás lehetőséget a jelenlegi távirányító használatával.

Tehát mi ez, hogy “a kezdés előtt válasszon ki egy használaton kívüli eszközbeállítást a másik távirányítón”? :smiley: Pedig nem vagyok totál szőke, de ezt nem értem… :joy:

Ez a multi távirányítókra érvényes ahol külön tudsz mindent irányítani és gombnyomásra tudsz váltogatni, hogy épp mit akarsz irányítani. Csak simán elindítod. Amúgy kipróbáltam és nekem se kapcsolja már ki a tv távirányító az ATV-t. Pont az “Apple TV APP/HOME” gombot nem lehet megtanítani :frowning: De nekem a TV csak egy monitor, ezért nem tűnt fel. Amúgy nekem csak gondom volt mikor a tv távirányító is csatlakozott az ATV-hez mert ugrált össze-vissza a kurzor :slight_smile:

De amúgy a legegyszerűbb, ha csinálsz iPhone-on parancsot az ATV ki és bekapcsoláshoz.

  1. Ha TV HomeKit-es, akkor tudnád telóról kapcsolni, az meg úgy is kéznél van.
  2. LG TV Plus iOS applikáció talán még jó lehet

Szerk: Bocs ezt benéztem én a fordított helyzetre gondoltam :see_no_evil:

Köszi mindenkinek, lehet megpróbálkozom akkor a parancsokkal vagy az applikációval, bár az lett volna igazán jó, ha a TV távirányítója is ki-be kapcsolgatja, ha már egyszer minden mást vezérel rajta… :woman_shrugging: :smiley:

1 kedvelés

Kibírod kapcsolni csak kicsit körülményesebben mert be kell lépned a beállításokba minden egyes alkalommal. Da amúgy az Apple TV alkalmazást le is tudod a TV-re is tölteni. Sőt a tv-d az AirPlay-t is tudja.

Nem kell letölteni, eleve rajta is van. De Arcade-del is játszani szoktam, zenét is néha az Apple TV-n hallgatok, podcastet is. Szóval mindenképp kell az eszköz. Plusz olvasgattam, hogy a TV-ken elérhető Apple TV alkalmazás ront a képminőségen. Tehát nem ugyanazt nyújtja, mint a dobozon belül. :smiley:

A TV-n amúgy mit nézel, vagy is mi az amire csak az LG TV kell? Nekem pl csak az ATV megy a TV csak egy monitor.

Sima kábel TV adást is nézni szoktam, plusz a Blu-Ray lejátszó is rá van kötve.

A tv szolgáltatónak nincs ATV alkalmazása?

Digi van, nem tudok róla, hogy lenne.

Esetleg egy ilyen megoldás nem érdekel? Ezzel a Lejátszót is irányithatod.

Jónak tűnik, lehet akkor ez lesz egy következő vásárlásom. :smiley:

Próbáld meg a paranccsal az olcsóbb. :smiley: Harmony nagyon jó rohadtul ajánlom főleg hogy a HUE izzókat is tudja kezelni, de parancs olcsóbb! :smiley: és még hanggal is megy!

Igaz. :smiley: Hétvégén belemászom. :smiley:

Egy kerdes: a teven a Beallitasok - Kapcsolat - HDMI-eszkozbeallitasok menuben az auto. tapazinkronizalas engedelyezve van?

Igen. A Samsung Blu-Ray lejátszót be is kapcsolja szépen ha átváltok arra a forrásra, de az Apple TV-t nem. A Samsung a HDMI 3-on van, az Apple TV a HDMI 4-en.

Na helyzetjelentés. Amikor a napi első TV bekapcsolás után először váltok át a HDMI 4-es forrásra amin az Apple TV van, akkor bekapcsolja. De ha kikapcsolom az Apple TV-t, mert mondjuk aznap már nem akarom nézni mert visszaváltok sima TV adásra és utána mégis meggondolom magam és rámegyek a HDMI 4-re, akkor már nem kapcsolja be. :smiley: