Sziasztok, véleményetek szerint mennyivel erősebb az alap Studio M2Max a Mac mini M4 Pro-hoz képest ha a minit kimaxolom bruttó 1 milkáig?
Ha CPU erorol van szo, es pl hiszunk a Geekbench szamainak, akkor az M4 Pro 10p/4e verzioja 3900/22500 pontokat kap, mig az M2 Max 2700/14500 pontokat. Ez alapjan, az elteres single core eseten 40-45%, multi core eseten 55%.
Ha nem nezem a benchmarkokat, hanem a publikalt technikai adatokat nezem, akkor a P magok kb 30-35% erosebbek, de kettovel tobb van belole, az E magok 15-25% erosebbek. Szoval, elegge realis lehet az, amit a Geekbench mutat. Nekem M3 Pro van az MBP-ben, (3100/15200), meg ehhez kepest is jelentos ugras az M4 Pro (25% egy szalon, 45% tobb szalon).
Köszi szépen, pont ezért kérdeztem meg, mert nem erre számítottam.
Mire szamitottal?
Arra nem, hogy az M2Maxot lekörözi az M4Pro.
Dehat, az M2 Max-ot, mar az M3 Pro is lekorozi, hiszen az M2 Max es az M2 Pro ugyonolyan CPU erovel bir, az M3 Pro pedig erosebb, mint az M2 Pro. Az M1 es az M2 csaladnal a Max tipus csak GPU-t adott a Pro tipushoz kepest, mig az M3 csaladtol (igy az M4-nel is) a CPU teljesitmeny is novekszik a Max kiadasnal a Pro-hoz kepest.
Köszi szépen a választ, tanulságos. Nem gondoltam, hogy ebben a technológiában évről-évre ekkora lehetőség van. Azt hittem, hogy a Studioba szerelt M2Max proci az egy nagyon komoly proci, és évekig egy komoly eszköz a Studio emiatt. A új Mac miniről meg végképp nem gondoltam, hogy a belepakolt M4Proval erősebb mint a Studio.
@Misign a Mac Studio évekig egy komoly eszköz mindettől függetlenül.
valószínűleg azért gondolhatod ezt, mert az Intel / AMD esetén nem igazán volt akkora növekedés már régóta, mint amit most az Apple az ARM-re való átállással és a saját tervezéssel képes volt hozni, és most azt a fejlődést látni az Apple processzorok esetén, amit régen az Intel / AMD hozott.
az informatikában a fejlődés folyamatos, évekre nem tudod bebetonozni magad valamivel, de ettől még a Mac Studio egy jó gép még évekig.
Köszi szépen a választ. Nem is arra vonatkozott a kérdés, hogy a Mac Studio rossz vagy nem elég jó. Csak meglepett, hogy mint eszköz a Mac mini M4pro erősebb a Studio M2maxtól. Pusztán csak azért kérdés ez, mert mindkettő kapható, és közel azonos költségből, az újabb konstrukció erősebb. Ha jól értem, és a tesztek helytállók.