Lehet hogy nem annyira MacBook specifikus probléma, de az összes egyéb Apple cuccom betölti azokat az oldalakat, amit egy ideje a MacBook Air nem: igov.hu, Ügyfélkapu+, semmi hivatalos oldal. Kb. másfél hónappal ezelőtt még behozta. A probléma böngészőtől függetlenül fent áll. VPN nincs, tűzfal ki-be kapcs sem segít. Alapértelmezett böngésző a Brave.
és más böngészőben, Safariban betöltődnek?
átsiklottam a “probléma böngészőtől független” mondaton.
elsőként próbáld meg Terminalban az alábbi parancsot a DNS cache törlésére:
dscacheutil -flushcache
ha ez nem oldja meg, hozz létre egy új felhasználót a Mac-en, lépj be abba, és nézd meg ott a Safariban. ha úgy betölt, akkor a te felhasználód alatt van valami beállítás, ami ezt kiüti. esetleg ellenőrizd, hogy nincs-e beállítva valami egyéni DNS a Rendszerbeállításokban a Hálózat opción belül az adott csatlakozást kiválasztva a Részletek, majd a TCP/IP alatt.
Eszerint másikkal sem jó. A sütik nem okozhatják? nekem 1x törölni kellett hasonló oldalak miatt, de az winfoson fordult még elő.
@gunar azon átsiklottam, hogy böngészőtől független – de ha böngészőtől független, akkor másik böngészőben lehet másik cookie is, tehát az elvben nem kellene befolyásolja.
A süti nekem is csak tipp volt és igen az böngészőként más lehet, de más ötletem nincsen.
Óóóó. Akkor nem csak nekem van ilyen problémám?
Az állami szervek oldalainál én is hasonló dolgokat tapasztalok a mac minimen.
Kíváncsian várom én is a válaszokat, hol lehet a bibi.
update:
Nekem a fentebb javasolt parancs meg is oldotta a problémát. Köszi Jadeye!!!
Ez a téma automatikusan bezárult 2 nappal az utolsó válasz után. Az új válaszok már nem engedélyezettek.