MacBook Air M1 bizonyos oldalakat nem tölt be

Lehet hogy nem annyira MacBook specifikus probléma, de az összes egyéb Apple cuccom betölti azokat az oldalakat, amit egy ideje a MacBook Air nem: igov.hu, Ügyfélkapu+, semmi hivatalos oldal. Kb. másfél hónappal ezelőtt még behozta. A probléma böngészőtől függetlenül fent áll. VPN nincs, tűzfal ki-be kapcs sem segít. Alapértelmezett böngésző a Brave.

és más böngészőben, Safariban betöltődnek?

átsiklottam a “probléma böngészőtől független” mondaton.

elsőként próbáld meg Terminalban az alábbi parancsot a DNS cache törlésére:
dscacheutil -flushcache

ha ez nem oldja meg, hozz létre egy új felhasználót a Mac-en, lépj be abba, és nézd meg ott a Safariban. ha úgy betölt, akkor a te felhasználód alatt van valami beállítás, ami ezt kiüti. esetleg ellenőrizd, hogy nincs-e beállítva valami egyéni DNS a Rendszerbeállításokban a Hálózat opción belül az adott csatlakozást kiválasztva a Részletek, majd a TCP/IP alatt.

Eszerint másikkal sem jó. A sütik nem okozhatják? nekem 1x törölni kellett hasonló oldalak miatt, de az winfoson fordult még elő.

@gunar azon átsiklottam, hogy böngészőtől független – de ha böngészőtől független, akkor másik böngészőben lehet másik cookie is, tehát az elvben nem kellene befolyásolja.

A süti nekem is csak tipp volt és igen az böngészőként más lehet, de más ötletem nincsen. :slight_smile:

Óóóó. Akkor nem csak nekem van ilyen problémám?
Az állami szervek oldalainál én is hasonló dolgokat tapasztalok a mac minimen.
Kíváncsian várom én is a válaszokat, hol lehet a bibi.

update:
Nekem a fentebb javasolt parancs meg is oldotta a problémát. Köszi Jadeye!!!

Ez a téma automatikusan bezárult 2 nappal az utolsó válasz után. Az új válaszok már nem engedélyezettek.