MacBook Air SMC(?) probléma

Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy amikor a Macbook air-em alvóba lép akkor random újraindul, ami nem is lenne nagy probléma (igaz így az Apple Watchos feloldást nem tudnám használni). Viszont ha újraindult a gép akkor furcsa dolgokat csinál… Pl. Youtubeon nemtudok videót nézni mert csak folyamatosan tölt a videó, ugyanez van VLC-ben, a Finder belassul… ilyenkor ha újraindítom a macet és újrainduláskor NVRAM-ot resetelek akkor tökéletesen működik minden tovább…kivéve 1 dolgot, a Safarit… Safarin befagy a twitter, illetve olyan oldalak amiknek saját médialejátszója van, ilyenkor nem működik semmi a gépen, de mondjuk a twitteren az adott videó megy tovább, ha nyomkodom a cmd+q-t akkor egy 10-12 mp után kitud lépni a safariból és megy tovább normálisan minden.

Ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm a válaszokat.

Macbook Air (2015 eleje)
Mojave van jelenleg fent, próbáltam visszarakni High Sierra-t is (bár igazságszerint azon kezdődött a probléma egy teljes lemerülés után), de ott is ugyanezt produkálja.

MalwareBytes-t futtattál már rajta, hogy mondjuk nem valami malware csinálja-e, mint mondjuk a MacKeeper és társai? meg egy Onyx sem árthat, de abból egyelőre nincs Mojave-hoz való verzió. NVRAM helyett SMC resetet is csináltál?

https://www.titanium-software.fr/en/onyx.html

Köszönöm a gyorst választ, a Malwarebytes-t gyorsan lefutattam és nem talált semmit, az SMC reset már többször is megvolt. Azt írták, hogy érdemes előbb azt, aztán az NVRAM-ot, probáltam már mindenféle sorrendben de az sem segített, utánanézek az Onyxnak mindenesetre, hátha…
Apple forumon rögtön írták, hogy menjek el egy szervizbe, de nem hinném, hogy hardveres lenne a probléma.

adott esetben még akár akkumulátor-probléma is lehet, de vidd be egy diagnosztikára egy hivatalos szervizpartnerhez, az a biztosabb, mint így, találgatni:

Köszönöm a segítséget mégegyszer, btw ma megérkezett az Onyx Mojave változata, teszek a próbát, ha nem jó akkor megyek az iStyleba.

Szia! Tudom nem egy mai írás, de szeretném megkérdezni, hogy megoldódott a fent említett problémád valahogy??