Macbook Pro 14 2021 Magsafe LED nem vált zöldre teljes feltöltésnél sem

Sziasztok!

Kikapcsolt Macbook Pro 14 2021, töltésnél a Magsafe LED nem vált zöldre, akármennyi ideig hagyom rajta, akkor sem, ha már elérte a 100 százalékot. Viszont ha lecsatlakoztatom, majd azonnal vissza, akkor zöldre vált.

Mitől lehet ez?

Köszönöm!

A LED szinenek “semmi koze a toltes folyamatahoz”. Marmint, nem a tolto kapcsolgatja annak megfeleloen, hogy mennyi aram folyik at rajta, hanem szoftveresen kapcsolja a szamitogep. Gondolom, ha ki van kapcsolva a gep, nem fut az a kod/program, ami menetkozben kapcsolna. Amikor radugod, a toltoelektronika az aktualis allapotnak megfelelo szinu allapotra kapcsolja a LED szinet, majd ezek utan semmi sem valtoztatja ezt meg.

Szia!

Azért érdekes, amit írsz, mert ez nekem még csak a második Magsafes Macbookom (összességében a harmadik), és a másik Magsafes Macet konstans ugyanígy töltöttem, és nem volt ez a jelenség, pedig a másik Magsafes nem ilyen komoly gép volt.

Amikor radugod, a toltoelektronika az aktualis allapotnak megfelelo szinu allapotra kapcsolja a LED szinet, majd ezek utan semmi sem valtoztatja ezt meg.

Sajnos ezzel sem tudok egyetérteni. Ha mondjuk napokig hálózatról használom, és úgy kapcsolom ki, hogy 100 százalékon van, majd újra töltőre rakom (kikapcsolt állapotban), akkor először narancs fényt kapok, majd pár másodperc után zöldre vált, jelezve, hogy fel van töltve.

Ne kapcsold ki, es nem lesznek ilyen furcsa mukodesek. Miert kapcsolod ki? Kikapcsolt allapotban az optimizalt toltes sem mukodik. Ahhoz bekapcsolt (az alvo is bekapcsolt) allapot kell. A kikapcsolt allapot nem normalis allapot.

Már miért ne lenne normális??? Ha nem lenne normális, akkor Apple teljesen kiiktatná a kikapcsolás lehetőségét. Másrészt visszakanyarodunk oda, hogy a többségnek miért működik ugyanaz, ami nekem és még néhány felhasználónak nem?

Még valamit! Ez a “Ne kapcsold ki, es nem lesznek ilyen furcsa mukodesek.” ez az abszolút strucc politika. Én úgy élem az életemet, hogy megoldani szeretem a problémákat, nem pedig szőnyeg alá söpörni. Persze nem vagyunk egyformák.

En nem latom a problemadat.

Regen, mielott eltunt volna a MagSafe az Inteles modelleken, LED kapcsolgatasat az SMC resszel is foglalkozo aramkor kapcsolgatta, az OS nem piszkalt hozza. Most ugy kerult vissza a funkcio, hogy csatlakozaskor elvegzi a konfiguraciot az SMC aramkor, viszont ezen tulmenoen o mar nem valtoztatja a LED fenyet, ezt az oprendszer teszi. Ha szerinted ez hiba, akkor nyiss egy ticketet naluk es reportold. Szerintem ez nem hiba, nekem eszembe nem jut kikapcsolni a gepet.

M1 Macbookokban már nincs SMC. Tisztelettel kérdezem, biztos hogy tisztában vagy a Apple Mac gépek tulajdonságaival?

Varj, most jon az, hogy szerinted se videokartya, se hangkartya, se ssd controller nincs mar a gepekben?

Attol, hogy bekerult a CPU-ba, attol meg ugyonugy SMC-nek hivja ezt az Apple is (peldaul itt is). Nem veletlenul fogalmaztam ugy, hogy az SMC resszel is foglalkozo aramkor. PPC-ben volt ez utoljara dedikaltan jol elkulonitheto, ahogy telt az ido, egyre inkabb melyebben integralt resze lett a gepnek.

No lássuk csak azt, amit linkeltél:

Reset the SMC: Reset the System Management Controller (SMC), which controls how your Mac manages power. If you have a Mac with Apple silicon just restart your computer.

https://support.apple.com/hu-hu/HT201295

How To Reset The SMC On An M1 or Intel Mac | Macworld

Második cikkben:

There is a simple reason why you can’t reset SMC on M1 Macs – there is no system management controller in the M1 Macs.

Akarsz még égni, vagy elég volt? Mert jöhetsz, én itt vagyok.

Dehat ugyonazt linkelted, amit en is. Pont azt, ahol leirja az Apple, hogy ha ARM-os geped van, akkor az SMC resetelesehez (ami a sajat leirasuk szerint is a powerrel kapcsolatos dolgokat kezeli) egyszeruen inditsd ujra a szamitogepet. A kovekezo linked azt allitja, hogy az Apple hulyeseget ir a sajat tamogatas oldalan es maga sem tudja, hogy mit beszel. Szerintem tenyleg szolj nekik, hogy javitsak meg a LED vezerlesenek allitolagos hibajat es javitsak ki a leirast is. Mert allitolag nincs a gepben SMC ami a powerrel kapcsolatos dolgokat vezerli, ennek kovetkezteben nem is lehet resetelni egy ujrainditassal, a gyarto sajat oldalan leirtakkal ellentetesen. :smiley:

Szerk: Egyebkent, ha nincs SMC es nincs az SMC-nek megfelelo funkcionalitasu aramkor a gepben, akkor vajon hogyan mukodnek azok a funkciok, amiknek az Apple allitasa szerint az SMC-hez van koze? :smiley:

Szia! Bocsi, de ez a stílus nem ide való… Köszi