MacBook Pro-jával “robbant be” a hírekbe egy DJ, White Panda

Eredetileg itt jelent meg: https://szifon.com/2019/06/01/macbook-pro-javal-robbant-be-a-hirekbe-egy-dj-white-panda/

White Panda egy DJ, aki most azzal került az Apple termékek iránt érdeklődők radarjára, hogy felrobbant a MacBook Pro-ja akkumulátora. A kigyulladást és felrobbanást feltehetően az akkumulátor meghibásodása okozhatta, de ennél több részlet egyelőre nem derült ki, az Apple pedig vizsgálja az esetet. Mondhatni, hogy ez egy égő szitu. Az esetet Twitteren és Redditen is…

Ebben csak az nem tiszta, hogy miért is kell a pánikkeltés és a negatív reklám azonnal ha egy apple termékről beszélünk??? Ha ezek különféle apple cuccokkal rendszeresen előfordulnának akkor azt mondom igaza van, de így csak róla is többen beszélnek majd a címe ennek az egésznek.
Nem tudom mit is gondolt, attól mert ő az albínó eukaliptusz zabáló akkor neki különleges bánásmódban kell részesülnie? Neki azonnal kicserélik a vasat mert ő a ki ha én nem? Neki ugyan úgy át kell esnie azon amin más 1xű halandónak is, hogy bevizsgálják a vasat mi is okozhatta ezt és azután majd kérhet kártérítést ha igaza van és nagyon valószinű meg is kapja majd.
Na de mert az ő bejegyzését kicsivel többen olvassák mint pl az enyémet, főleg mert nincsen twitterem, azért azonnal beírogatni hogy őt micsoda blama érte, vicc!
Ha az autójának lesz vmi baja és nem tudják azonnal megjavítani a szakszervízben és nincsen pont csak egy tricikli amit adhatnak helyette akkor mert ő a bánatos dj azonnal kárpótolják mert különben kiteszi a twitterre és lesz ám hú meg ha! Valahogy nekem ez jött le ebből az egészből.
Amúgy meg ahelyett hogy örülne, hogy 4 év után még napi használat mellett rendesen tudott dolgozni akkuról, pl ha az eredeti benne az akku és nem cserélték vmi zugszervízben occcóé, gondolom azért vette mert azt hitte, hogy míg a világ világ ez fog működni a gyári akkuval úgy mint újkorában.

Gunar, pont ugyanez fordult meg az en fejemben is, kicsit nagy a hype. Gondolom O is ugyanolyan foldi halando, mint mi, es szerintem pont olyan budoset tesz oda akarcsak en, vagy Elon Musk. Ki a banatot izgat hogy egy “ZS” ligas, Team Airrel crackelt FL Studioval zsonglorkodonek kigyulladt a buukja… Nekem is egett mar szarra Apple cuccom, megsem lett sehova posztolva, mert mi a tokomnek… Bejelentettem, karteritettek szevasz. Az hogy ennek a gyerkocnek az karriere forog kockan 5nap buuk nelkul, az az o egyeni szoc problemaja.

Ja meg annyi, hogy probalna meg legariztatni barmit is egy ASUS vagy egy MSI RMA-nal… asszem egnek allna a haja :joy::joy::joy::joy:

Na hát ez az, mert én ha nem töri el idő előtt az i4-esemet (karcmentes 6. éves volt) a barátom kislánya, akkor csak azért cseréltettem volna benne az eredeti akkut, hogy ne legyen vele semmi hasonló bibi és nem azért mert már rossz volt. Aki kivárja hogy a sokéves akku bármi rendelleneset csinál majd és akkor cseréli, sőt még fel is van háborodva hogy nem részesül kivételes bánásmódban, azt vhogy nem is tudom megérteni. Itt megint csak az van hogy APPLE és az hír, arra mindenki jobban felkapja a fejét mint bármely más gyártó termékeire. Nézzük csak meg a meg sem jelent samu foldot ami igen szép folt lett a samsung gúnyáján és sejtéseim szerint a költségvetésükben is hagyott nyomot az az X db amit már legyártottak, hacsak nem előre készülve csak a hírverés volt és korábban kiderült hibás a koncepciójuk, de így is ők voltak az elsők akik bemutatták, sőt még biztosan akadt aki sajnálta is őket, hogy nem jött össze egy ilyen bagatell hiba miatt. Páran elkövették volna a harakirit ha japánok lettek volna és kész.

azért a retina gépek óta a beragasztott akkut cseréltetni nem úgy megy, hogy csak kiveszed, és beteszed az újat… illetve nézz utána az áraknak, hogy mennyiért és milyen feltételek mellett cserélnek akkut, és rögtön elgondolkozol rajta.

egy lítiumos akku esetén egyáltalán nem törvényszerű, hogy X éves korában egyszerűen csak úgy kigyulladjon, és nyilván az Apple is azért vizsgálja az esetet, mert ez komoly dolog, nem pedig azért, mert valaki kiverte a hisztit – és egyébként még nyugodtan ki is verheti a hisztit, mert mi van, ha mondjuk repülőn van, amikor kigyullad. az Apple sehol nem írja elő, hogy mondjuk 2 év után kötelező lenne az akkut cseréltetni, sem nem teszi azt egyszerűvé, pláne nem olcsóvá a garancia lejárta után, ráadásul csak teljes topcase-szel együtt cseréli, ami rögtön megdobja az árat.

Ezekkel én is tisztában vagyok, csak a normális eljárást követő szerviz mellett nem értem hogy a srác minek csinálja a vészharang kongatást és lázad hogy 5 napig vizsgálják, stb. Nem értem a koncepciót mit akart ezzel elérni, ha nem azt amit leírtunk fentebb, az önreklámot ingyé, mert az ilyen apple esetre többen felkapják a fejüket mint ha feltol pár zenét a másik sok ezer mellé aki ugyanazt teszi.
Ergo tök fölösleges neki normál esetben a twitteren addig erről írni míg vmiben csorbát nem szenvednek a jogai. De tudtommal ez eddig nem történt meg, avagy vmit rosszul értettem?

na de ha egyszer nincs nála a gépe – hiszen ugye emiatt van épp a mindmeghalás – akkor hogy tesz fel zenét? egyébként meg bárki azt tesz ki valamely közösségi oldalára, amit akar. (pont ez a baj, hogy meg is teszik.)

Szvsz a fő baj az hogy következmények nélkül tehetik ezt. Adott esetben mivel az apple nem fog vele érdemben foglalkozni, ha nem az ő hibájuk, hanem pl volt benne cserélt zugszervizes gagyi akku és az volt a hiba oka, akkor sem perlik be hitelrontásért, mert lesz@rják. Pedig utána sokan elgondolkodnának mit is posztolnak ki alátámasztás nélkül.

most totál feleslegesen találgatsz és gyártasz elméleteket, semmi ilyesmiről nem volt szó a tweetjében, sem a cikkekben. és nyilván ha már ki lett volna benne cserélve sufnituningban, akkor az Apple azonnal visszautasítja. azzal semmit nem tudsz tenni, hogy ki mit tesz ki, és mivel szólásszabadság van, ezért azt tehet ki, amit akar. totálisan felesleges ezen pörögni.

Nem azert a ket fillerert Jadeye, de ha en veszek Xszazezer forintert egy macbookot, amin dolgozok, abbol keresem a kenyerem, meg rajta van a fel eletem, akkor nem pont azon fogok sporolni, hogy most 20ezer az akksicsere vagy 80ezer… Plusz azert nem eletveszely kicserelni az akksit, csereltem 1-2ot mar, biztos forrasbol, nem e-bay meg alis taknyokkal jol lehet dolgozni es megbizhatoak. Az hogy a helyi szervizek arai olyan mertekben pofatlanok mint az allat, az mar megint mas teszta.

nem ennyi a különbség sajnos. de nem ez a lényeg, hanem hogy az Apple nem teszi kötelezővé az akkucserét X időközönként, sem nem kézenfekvő, hogy egy lítiumos akku kigyulladjon X idő után, így a user nem tudhatja, hogy veszélyeztetett-e ebben vagy sem.

Kotelezove szerintem semmilyen jogi formaban nem lehetne tenni, bar nem lenne rossz megoldas. Az ilyen esetek nagy %-ban (amelyben kigyullad-felrobban) a gazdi a hibas, igaz nehez nem a gyartora fogni. Legtobb esetben azert van elojele, ha egy akku keszul megadni magat, de szerintem ezzel mindenki kepben van, ez meg az a tipikus 1%-ba eso eset, ami fogta magat, es ismeretlen korulmenyek kozt beszart :smile:. Lehet hogy mar a haversrac beleontott egy-ket pohar MountainDew-t, vagy par kisfroccsot, de nem akarok talalgatni, ahhoz meg keves az info, kivancsi leszek mi lesz a visszhangja a dolognak.

én még nem láttam ázástól kigyulladó Mac-et, pedig azért volt elég sok, amit ezzel hoztak be a szervizbe. nem azt mondom, hogy nem lehetséges, de én még nem láttam. a felfújódás már gyakoribb, de azzal meg nem igazán tudsz mit csinálni, és normál használat esetén is ki tud alakulni, vagy legalábbis sokszor nincs igazán egyértelmű oka, mitől van.