MacBookba és iPadbe épített “AirPowerről” szóló szabadalmakat adott be az Apple

Eredetileg itt jelent meg: MacBookba és iPadbe épített “AirPowerről” szóló szabadalmakat adott be az Apple - Szifon.com

Úgy fest, hogy az Apple azzal a gondolattal játszik, hogy mi lenne, ha a nagyobb eszközeik vezeték nélküli töltőállomásként is tudnának funkcionálni és így egy hasznos másodlagos szerepet is betölthetnének az életedben, ha éppen nem kellenek semmire. Ha az Apple arról ad ki szabadalmat, hogy a következő iPhone alján milyen csavarok lesznek, akkor arra valószínűleg…

Azt a szót nemrég tanultam, hogy: “LUXUSPROBLÉMA” :slight_smile:

Ezek lennének a legnagyobb bajaink, hogy a hotelszobába érve agyaljunk, hogyan töltsük fel a telefont.

Amúgy miért nem adnak egy ilyet végre a laptophoz? Akkor egy ilyen, plusz 3 kábel (mert az órához is kell) és kész az utazószett :smiley:
image

Sosem érteni mi az irány, azt a nyomorult USB-C-t letolták mindenki torkán, még töltésre is azt kell használni, utána jöttek az adapterekkel, az adapterek adaptereivel, most meg inkább ne legyen vezeték. Persze nem gond, mert most az ARM-es gépbe úgyse akarsz hardvert dugdosni… (mert nincs hozzá driver…) :slight_smile:
Az AirPower csúfosan elbukott, de ez majd összejön? Még biztos sok év kell ehhez.

Nyaraláson amúgy pont nem érdekelnek ilyen dolgok.
De munkából kifolyólag kb 40-50 éjszakát töltök hotelben és nagyon utálom, hogy 3 kábelt és adaptert kell magammal vinni, főleg ha csak 1 éjszakás út, több helyet foglal a kábelek mint a ruhák :smiley: Este meg kell még minimum egy órát a gépen dolgozni, úgyhogy ez tökéletes megoldás lenne azoknak akik sokat vannak üzleti úton.

De ha folyton üzleti úton vagy akkor biztos nem csomagolgatsz állandóan, hanem van egy szinte mindig kész pakkod amiben alapból benne van ami mindig kell. Nekem is 3 töltőm van, egy mindig a táskában, hogy csak a laptopot kelljen beletenni és kész, egy itthon amit használok, és egy a laptop dobozában, a gyári, ami BONTATLAN :smiley: Nyilván ez utóbbi a legfontosabb :smiley: Meg azon csak egy USB-C van… :frowning:
Egy ilyen töltő így is úgy is kell és hasznos, mellette meg már csak elfér az 2-3 kábel.

Egy ilyen Ankeren már én is gondolkoztam, nem is tudom miért nem vettem még. Az egy dolog, hogy egy kis bőröndben ott vannak a kábelek, de a hotelben ha szerencséd van akkor van több dugalj egy helyen, de ha nem akkor ott van pluszba még egy elosztó is a táskában. Ez jó ötletnek tűnik, hogy töltő van a macbookban, de, hogy mennyire lesz használható megint más kérdés.

1 kedvelés

Közben megnéztem és nem tudom a rajzon melyik macbookra van melyik iphone rátéve. De az macbook air-ről úgy kb félig lelóg az iphone 12pro :joy: Ezt csak úgy kiváncsiságból kipróbáltam, de dolgozni egy macbookon elég nehézkes lenne, ha rajta van a telefon és az óra is. Na de várjuk ki, hogy lesz-e ebből valami meg ha lesz akkor milyen.

Jól gondolom ugye, hogy ez fém házzal nem fog menni :slight_smile:

1 kedvelés

De viszel egeret és billentyűzetet is, és akkor elférnek a cuccaid a notebookon :smiley:

1 kedvelés