Magyar fejlesztés: teljes méretű, magyar ékezetes billentyűzet iPadre és iPhone-ra

Eredetileg itt jelent meg: Magyar fejlesztés: teljes méretű, magyar ékezetes billentyűzet iPadre és iPhone-ra - Szifon.com

Évről évre szembe jön, az, hogy jó lenne egy teljes értékű, magyar ékezetes billentyűzet. Volt már erre példa az App Store-ban, de megszűnt a támogatása és el is tűnt végül. Pár napja viszont felhívták a figyelmemet a HunKey alkalmazásra, amellyel iPaden és iPhone-on is kirakhatjuk az ékezetes billentyűket. A magyar fejlesztő cég, a UniOffice Rendszerház…

hatha megelem azt, h erre is lesz megoldas: “A(z)”.
:face_holding_back_tears:

hm?

Magyar nyelv akarmelyik szoftverben: maganhanzo elott “az”, massalhangzo elott “a”, pl ha mentesz egy filet (a filenevnel).

1 kedvelés

ez azért van, mert az adott appot fejlesztő nem tud minden esetben felkészülni arra, hogy milyen szó követi a névelőt, ami az angolban ugye csak “the”. ezen semmit nem tud változtatni egy billentyűzet, ha egy UI kész szövegekből legózza össze a tartalmat. az ilyet az adott app/szoftver fejlesztője felé tudod jelezni, aki vagy tudja ezt technikailag orvosolni, vagy nem. (mert ugye arra tuti nem gondolhatsz, hogy a billentyűzeten szeretnéd ezt az “A(z)” névelőt egyetlen gombnyomásra beilleszteni.)

Nem is az itt a fő probléma szvsz, hogy a vagy az, hanem az elmúlt pár évben vettem néhány app-ot és amik megszűntek, szinte kivétel nélkül hazai fejlesztők app-jai voltak és dühítő ha vmit megszoksz hogy van és 1xcsak nem tudod használni, mert nincsen tovább frissítés se és aki fejlesztette se. Ez is most 2 rugó majd megszokjuk és eltűnik és nem a 2 rugó fog hiányozni, hanem a szám íze lesz helyette rossz. Persze ingyen se lenne sokkal másabb a szitu, de akkor talán az ember nem is számít rá sokáig. Vagy én látom rosszul?

nem billenytuzetre gondoltam, hanem altalaban

1 kedvelés

Szia! Én is kicsit hezitáltam, de megvettem. A régebbi appokat nem ismertem, de ez használhatónak tűnik. iPhoneX-en fekvő módban, este ágyból :slight_smile: