Eredetileg itt jelent meg: Magyar fejlesztés: teljes méretű, magyar ékezetes billentyűzet iPadre és iPhone-ra - Szifon.com
Évről évre szembe jön, az, hogy jó lenne egy teljes értékű, magyar ékezetes billentyűzet. Volt már erre példa az App Store-ban, de megszűnt a támogatása és el is tűnt végül. Pár napja viszont felhívták a figyelmemet a HunKey alkalmazásra, amellyel iPaden és iPhone-on is kirakhatjuk az ékezetes billentyűket. A magyar fejlesztő cég, a UniOffice Rendszerház…
hatha megelem azt, h erre is lesz megoldas: “A(z)”.
hm?
Magyar nyelv akarmelyik szoftverben: maganhanzo elott “az”, massalhangzo elott “a”, pl ha mentesz egy filet (a filenevnel).
ez azért van, mert az adott appot fejlesztő nem tud minden esetben felkészülni arra, hogy milyen szó követi a névelőt, ami az angolban ugye csak “the”. ezen semmit nem tud változtatni egy billentyűzet, ha egy UI kész szövegekből legózza össze a tartalmat. az ilyet az adott app/szoftver fejlesztője felé tudod jelezni, aki vagy tudja ezt technikailag orvosolni, vagy nem. (mert ugye arra tuti nem gondolhatsz, hogy a billentyűzeten szeretnéd ezt az “A(z)” névelőt egyetlen gombnyomásra beilleszteni.)
Nem is az itt a fő probléma szvsz, hogy a vagy az, hanem az elmúlt pár évben vettem néhány app-ot és amik megszűntek, szinte kivétel nélkül hazai fejlesztők app-jai voltak és dühítő ha vmit megszoksz hogy van és 1xcsak nem tudod használni, mert nincsen tovább frissítés se és aki fejlesztette se. Ez is most 2 rugó majd megszokjuk és eltűnik és nem a 2 rugó fog hiányozni, hanem a szám íze lesz helyette rossz. Persze ingyen se lenne sokkal másabb a szitu, de akkor talán az ember nem is számít rá sokáig. Vagy én látom rosszul?
nem billenytuzetre gondoltam, hanem altalaban
Szia! Én is kicsit hezitáltam, de megvettem. A régebbi appokat nem ismertem, de ez használhatónak tűnik. iPhoneX-en fekvő módban, este ágyból