Magyarországon is elérhetővé vált a kerékpáros térkép a Google Maps-ben

Eredetileg itt jelent meg: Magyarországon is elérhetővé vált a kerékpáros térkép a Google Maps-ben - Szifon.com

A COVID miatt egyre többen bringáznak, és persze elektromos rollereznek hazánkban. Budapesten a rolleresek száma konkrétan megtriplázódott, egyes kerületek pedig okosan elkezdtek rollerek lerakására alkalmas sávokat is kiépíteni, hogy ne legyenek itt-ott elhagyva. Mi is rollerezünk már egy ideje, így a kerékpáros sávok rendkívül fontosak számunkra, mert ott tudunk haladni érdemben. Sajnos azonban kerékpár sávokra…

"Tehát lényegében tényleg bringa utakra tervez, de azért ne rohanjunk előre előre. "
Ennyire előre ? :grinning:

Szerintem marad a tapasztalat, meg gyakorlat. Heti 2x mentem a belvárosba kőbányáról, 1 hónap után már egész magabiztosan közlekedtem. Illetve, ami nekem nagyon bevált, az a Naviki, ha nem főútvonal mentén volt a cél.

Viszont, ha foglalkozik vele a google, akkor 1-2 év alatt sokat fejlődhet, persze kérdés, addigra hogyan változnak a bringaútak.

Az Apple térképe szerintem úgy ahogy van használhatatlan kerékpározásra, a Google is elég beteges, nekem nem jött be az se, eddig a Komoot ami bevált és eddig mindenhol működött gond nélkül.

Az a baj, hogy ez pont egy olyan terület amit csak úgy van értelme csinálni, ha a helyszínen feltérképezik, szintek, átkelések, stb, minden szempontból. Google pedig ilyet nem csinál csak fotóz. Megnéztem néhány útvonalat (mert na végre van egy ilyen, 1000 éve hiányolok egyet) és kb. az az erzésem, hogy megszerezték a kijelölt kerékpáros utak/nyomok térképét (köztük az agyatlan buszsávos dolgot is) és a kettőt ötvözték a gyalogossal. Soroksárin például biciklizzen az akinek két anyja van…

1 kedvelés

Valamikor már berakhatnák végre a tényleges sebességet is navigációnál.

Marad nálam is más app, de legfőképp a merretekerjek.hu.